Úterý 19. Březen
Moravská Třebová
°C

Slovan o výhře rozhodl v první třetině

Slovan o výhře rozhodl v první třetině

Slovan o výhře rozhodl v první třetině

A mužstvo

HC HLINSKO – HC SLOVAN M.T.

2 : 5 (0:4, 1:0, 1:1)

Petr Galuška si dnes odchytal svůj první zápas sezóny. Na druhé straně jsme mohli vidět Marka Peřinu, kterého si v druhé minutě zkusil prověřit Fibrich střelou do prázdné, ale Peřina betonem vyráží. I na našeho gólmana jde několik střel, které ale Galuška zvládá. První gól přichází až v 14. minutě. Kobza zpoza brány nahrává Langrovi a ten posílá puk mezi betony brankaře. Přesilovou hru využívá v 16. minutě Augustin za asistence Čikla. O pár vteřin později nahrává Kobza Faltusovi, který posílá puk po ledu na bránu. Peřina už nestíhá zareagovat a puk končí v bráně. I další trest domácích hráčů trestá Vojtěch Augustin a zvyšuje na 0:4.

V úvodu druhé třetiny dochází k vzájemnému vyloučení. O pár sekund později je Slovan poslán do tří, čehož využívá Vlček po dorážce od Sobotky. Ve 25. minutě jsou vyloučeni domácí hráči a to za zdržování hry. Zde se ukazuje nové pravidlo. Gólman nesmí, pokud není atakován, podržet puk. 27. minuta přináší opět vzájemné vyloučen po střetu u Galuškové brány.

Do třetí třetiny vstupujeme v oslabení. Ve 42. minutě Aulehla střelou nahoru zvyšuje stav na 1:5. V této chvíli pro Slovan téměř končí hra v pěti hráčích. Ve 45. minutě jsme dokonce posláni opět do tří. Hlinsko nás sice nepouští z obranného pásma a hráči Slovanu po celou dobu nevystřídají. Vše se naštěstí obejde bez gólu. Další přesilovou hru už ale domácí trestají. Dítě nastřeluje od modré a Vácha doráží za nic nevidícího Galušku. 10 minut před koncem dochází k tzv. stromu od Schneidra. Cejpek se však z tohoto nárazu nevzpamatovává a z ledu odjíždí se zakrváceným obličejem. Schneider si z tohoto střetu odnáší trest 5 + OK za zásah do oblasti hlavy a krku. Do konce třetiny padá ještě několik dvouminutových trestů, ale výsledek už zůstává beze změn. Konečný stav 2:5.

Slova trenéra pana Čikla po utkání:

Pro nás je to krásné první vítězství z venku. Odehráli jsme pěknou první třetinu. Kluci krásně kombinovali, dávali pěkně góly. Měli jsme to pod kontrolou. Od té druhé třetiny se nám to trochu komplikovalo. Neříkám, že jsme to podcenili, ale soupeř trošku přidal. Dostali jsme v oslabení gól, což nás naštěstí nijak neovlivnilo. Ta hra už ale nebyla tak urovnaná. No a v poslední třetině jsme byli dost vylučovaní. Hráli jsme defakto 12 – 13 minut v oslabení. Kluci to ale ubránili, gól jsme nedostali. Ukázali jsme tu naši dobrou formu ze začátku sezóny a já jsem spokojen. Děkuji klukům a samozřejmě i divákům za podporu.

Branky: 23:46 Vlček ( Sobotka), 46:41 Vácha ( Dítě) – 13:20 Langr (Kobza, Faltus), 15:56 Augustin (Čikl, Fibrich), 16:15 Faltus (Kobza, Langr), 18:14 Augustin (Čikl, Fibrich), 41:51 Aulehla (Marek, Řehulka)

Rozhodčí: Kukeně – Řiha, Pošvář

Vyloučení: 9 +(5 + OK Schneider)

Využití: 2:2   V oslabení: 0:0   Diváků: 180

Sestava HLINSKO: Peřina, Brázda, Beneš, Poskočil, Sobotka, Zídek, Fink, Vácha, Dítě, Vlček, Zdražil, Chvojka, Homola, Cejpek, Hron, Pazourek, Havel

Sestava SLOVAN: Galuška, Rajnoha, Kolařík, Schneider, Muselík, Janošek, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Čikl, Aulehla

Published by administrator