Úterý 19. Březen
Moravská Třebová
°C

Výhra Slovanu se nerodila lehce

Výhra Slovanu se nerodila lehce

Výhra Slovanu se nerodila lehce

A mužstvo

HC SLOVAN M.T. – HC  CHOTĚBOŘ

6 : 1 (2:1, 0:0, 4:0)

Hosté se radovali z prvního gólu v 2. minutě, kdy využili přesilovou hru. Pecen střílel od modré a střelu tečoval Žemlička. O vyrovnání se zasloužil Čikl poté, co mu Pavlovský nahrává z pravého kruhu. Čikl si počkal na správný moment a střelou nahoru skóroval. V 7. minutě nahrává opět Pavlovský, tentokrát z levého kruhu na modrou čáru Schneidrovi. Ten z první pálí a puk po teči hostí končí za zády Peška.

V druhé třetině se nic zásadního nestalo. Hrálo se téměř neustále ve středním pásmu, ale ani jeden z týmu neměl navrch.

Třetí třetina pak pár zajímavých okamžiků přinesla. V 47.minutě  zvyšuje stav Pavlovský za asistence Čikla. Přežíváme 57 sekundové oslabení 3 na 5 i poté, co si hotující tým bere oddechový čas. V 53. minutě jsou uděleny dva tresty Chotěbořským hráčům. Na ledě zůstává ležet Langr a zápas skrz poranění pravého kotníku nedohrává. Slovan této přesilové hry 5 na 3 využívá. Po krásném rozebrání hráčů zvyšuje Kolařík za asistence Řehulky. O další navýšení se zasloužil Marek po krásné přihrávce z otočky od Pavlovského. I v posledním gólu má ,,hokejku“ Pavlovský. Společně s Augustinem jedou sami na bránu Peška. Těsně před bránou pak Pavlovský přihrává Augustinovi a ten posílá puk mezi betony gólmana. Konečný stav 6:1.

Slova trenéra pana Čikla po utkání:

Zápas z naší strany nebyl úplně ideální. Začali jsme zřejmě podceněním soupeře, že jich přijelo 12. První třetinu jsme ustáli i přes to, že soupeř měl spoustu šancí. Od druhé třetiny se to relativně vyrovnalo. Z naší strany to vyloženě nebyl chvályhodný výkon, ale to, za co chci kluky pochválit je to, že jsme si v kabině řekli, že tu poslední třetinu odedřem a to jsme splnili. Napadali nějaké góly a výborně zachytal Turek. Já jsem za ty vydřeně body rád. Diváci také fandili až do konce, za což také děkuji.

Branky: 3:29 Čikl (Pavlovský, Augustin), 6:31 Schneider (Pavlovský), 46:21 Pavlovský (Čikl, Augustin), 53:18 Kolařík ( Řehulka, Faltus), 54:31 Marek (Pavlovský), 57:46 Augustin (Pavlovský) – 1:44 Žemlička (Pecen)

Rozhodčí: Škorpil, Gregar, Javůrek

Vyloučení: 7: 7

Využití: 1:1   V oslabení: 0:0   Diváků: 236

Sestava SLOVAN: Turek, Pokorný, Kolařík, Kršňák, Schneider, Janošek, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Čikl, Hajšman, Pavlovský

Sestava CHOTĚBOŘ: Pešek, Mendl, Pecen, Musílek, Krejčí, Ludvík, Suchý, Vlček, Žemlička, Dvořák, Kraučuk, Březina, Činčila, Mašek

Published by administrator