Čtvrtek 18. Duben
Moravská Třebová
°C

Lazaret Slovanu porazil Českou

Lazaret Slovanu porazil Českou

HC KOHOUTI Česká Třebová – HC SLOVAN Moravská Třebová

 3 : 5 (2:1, 0:1, 1:3)

Slovan opět ukázal svou bojovnost a perfektní nasazení i přes velkou marodku týmu. Do hry nastoupilo čtrnáct hráčů a z toho dva junioři – Štěpán Dudycha a Pavel Vaňous. V druhé třetině se zranil i Jan Kobza, který bohužel nedohrál. Společnými silami však dokázali porazit početné mužstvo Kohoutů a domů si přivezli tři body.

O první gól se zasloužil v 11. minutě  Fúzik po přihrávce od Dvořáka zpoza brány. Puk projíždí Galuškovi mezi betony. O srovnání se postaral o 5 minut později Čikl po přihrávce od Pavlovského z kruhu. Nimmerichter se nestačil vrátit a Čikl střílel do prázdné. V 16. minutě si obrana hostujících moc neporozuměla. Před Galuškou stáli dva odkrytí hráči. Štefka byl jedním z nich a navýšil stav na 2:1.

Do druhé třetiny vstupujeme s velkým nasazením. Slovan nepouští domácí Kohouty ze své třetiny. Puk se za brankovou čáru dostává až v 27. minutě po střele Augustina. Kotouč projíždí mezi Nimmerichterem a brankovou tyčí. Do konce druhé třetiny se začínají projevovat emoce na obou stranách, naštěstí bez zranění a větších trestů.

V prvních 10 sekundách třetí třetiny Hemský nastřeluje na Galušku. Ten puk vyráží a bohužel Hemský dorážkou puk posílá do brány. Na ledě už vidíme jen 11 hráčů Slovanu. Zápas nedohrává Kobza skrz poraněné pravé zápěstí. Důležitým vyrovnávacím gólem přispívá pak v 53. minutě Augustin. Rajnoha využívá přesilovou hru a od modré zvyšuje na 3:4. 4 minuty před koncem Fúzik střílí tyč. 28 sekund před koncem Nimmerichter opouští bránu a Kohouti se opravdu jen snaží vyrovnat. 9 sekund před koncem si berou oddechový čas. V poslední sekundě však dostávají pátou bránu a Slovan si odváží 3 zasloužené body.

Slova trenéra pana Čikla po utkání:

Klukům patří obrovský dík. Jeli jsme sem v takové kombinované sestavě. Bohužel máme zase nějaké zraněné hráče. Dokázali jsme si, že ale i v takové sestavě můžeme hrát. Kluci podali perfektní výkon a bylo to zasloužené vítězství. Na šance jsme byli jasně lepší manšaft. Špičková kulisa, diváci fandili a podporovali a já sám jsem za ty kluky rád, že se nám to podařilo a že jsme na té špici odskočili zase o kousek dál. Děkuji.

Branky: 10:55 Fúzik (Dvořák,Křečan), 15:54 Štefka ( Veverka, Daněk), 40:10 Hemský ( Filip, Škvor) – 15:06 Čikl (Augustin, Pavlovský), 26:32 Augustin (Pavlovský), 52:01 Augustin, 55:53 Rajnoha (Pavlovský), 59:59 Pavlovský

Rozhodčí: Barek –Čížek, Padevěd

Vyloučení: 6 : 5 +(OT Marek)

Využití: 0:1   V oslabení: 0:0   Diváků: 544

Sestava KOHOUTI: Nimmerichter,Daněk, Pražák, Škvor, Šejba, Žouželka, Jemelka, Poul, Křečan, Hemský, Veverka, Prachař, Fúzik, Krejza, Štefka, Král, Schejbal, Dvořák, Filip

Sestava SLOVAN: Galuška, Dudycha, Rajnoha, Janků, Janošek, Kobza, Faltus, Marek, Langr, Augustin, Řehulka, Vaňous, Čikl, Hajšman, Pavlovský

Published by Václav Dokoupil