Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Chrudim sesadila Slovan z prvního místa

Chrudim sesadila Slovan z prvního místa

HC SLOVAN M.T. – HC CHRUDIM

 3:6  (1:2, 0:0, 2:4)

Zápas otevřel ve 2. minutě Dobiáš, kdy puk posílá mezi betony Turka. Ten zůstává ležet s tím, že má puk pod sebou. O chvíli později Čikl střílí na bránu a Faltus dorážkou skóre srovnává. V 6. minutě hrajeme 4 minutovou přesilovou hru, bohužel bez využití. 16. minuta je šťastná pro hostující tým. Kubal přihrává zpoza brány na Nováka a ten puk posílá mezi ramenem Turka a horní tyčí.

Druhá třetina se obešla bez gólu a dalších připomínek.

Začátkem 3. třetiny jdeme do oslabení, které hosté využívají a po našem špatném vyhození Kišš střílí ze středu a puk končí v síti. O necelou minutu později se puku ujímá Čikl. Nahrává Fatlusovi a ten protlačuje puk za záda Cvrčka. O důležitý srovnávací gól se zasloužil v 53. minutě Langr po přihrávce od Hradila. I přes to, že dochází k posunutí naší brány, rozhodčí uznávají hostujícím hráčům gól od  Davida Cvrčka. Ihned po ukončení našeho oslabení hosté střílejí zřejmě rozhodující branku, která je posílá do vedení s dvoubrankovým rozdílem. O konečný stav se minutu před koncem postaral ještě Kišš po přihrávce od Jana Poláka, který přejíždí sám ze svého obranného pásma a těsně před bránou nahrává volnému Kiššovi. Konečný stav 3:6.          

Slova trenéra pana Čikla po utkání:

Myslím si, že jsme odehráli slušný zápas. Kluci to odmakali až do konce. Samozřejmě nemohu říci, že jsem spokojený, když jsme prohráli. Měli jsme spousty šancí. Když nebudu počítat ty dvě poslední branky, tak mohu říci, že vyhrál ten šťastnější tým. Určitě jsme si minimálně bod zasloužili. Podařilo se nám srovnat na 3:3, ale po hloupé chybě jsme dostali gól. Udělal to ale junior a ty chyby se prostě stanou. Kdybychom třeba my vedli o ten gól, tak ten zápas asi vypadal jinak. Musíme se z toho ale oklepat, hodit to za hlavu. Tady v té šestce bude každý zápas těžký. Teď jedeme do Světlé, tam se ty body budeme zase snažit dohnat. Musíme bojovat, protože teď jsou ty týmy už tak vyrovnané, že můžeme klidně spadnout úplně dolů nebo naopak se vyšplhat zpět nahoru.

 

Branky:  3:33 Čikl (Pavlovský), 51:52 Faltus (Čikl), 52:25 Langr (Hradil) – 1:36 Dobiáš ( Kišš), 15:02 Novák (Kubal), 51:04 Kišš, 53:29 Cvrček (Burkoň), 58:03 Klement ( Novák, Dobiáš), 58:51 Kišš (Polák J.)

Rozhodčí: Prchal – Bohuněk, Schaffer

Vyloučení: 4 : 6

Využití: 0:1   V oslabení: 0:0   Diváků: 263

Sestava SLOVAN: Turek, Rajnoha, Holub, Hradil, Janků, Adolf, Janošek, Scheuter, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Fibrich, Čikl, Pavlovský

Sestava CHRUDIM: Cvrček, Hudec, Burkoň, Javůrek, Macháč, Klement, Kalous, Polák Jan, Dobiáš, Haltuch, Novák, Karásek, Cvrček, Kubal, Štěpánek, Kišš, Koreček, Polák O.

Published by Nikola Horáčková