Sobota 20. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan bere v nadstavbě první tříbodovou výhru

Slovan bere v nadstavbě první tříbodovou výhru

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – HC LITOMYŠL

7:4

(4:1; 1:1; 2:2)

Ve čtvrtém kole nadstavby zavítal na moravskotřebovský stadion soupeř z Litomyšle, se kterým si Slovan poradil. Na výhře měla podíl hlavně první třetina, která byla střelecky velmi zajímavá.

První třetina nabídla zajímavý hokej a spoustu vstřelených branek. Aktivněji do zápasu vstoupili domácí hokejisté, hned v první minutě se ke střele dostává Pavlovský, jehož střelu brankář hostů Kalousek chytá. V čase 01:09 je za hákování vyloučen Vomočil a domácí se dostávají k první přesilové hře, kterou v čase 01:49 využívají – Augustin od modré nahrává na kruh Pavlovskému, ten posílá kotouč před bránu na volného Čikla, který prostřeluje Kalouska. 04:43 je opět vyloučen Vomočil a moravskotřebovští hrají druhou přesilovou hru, ve které se dostávají k několika dobrým střelám, avšak gólmana hostů neprostřelují. Ke konci přesilové hry dostává Muselík přihrávku do mezikruží, z dobré pozice přestřeluje. Hosté se k první větší šanci dostávají v sedmé minutě, kdy Turek vychytává dvojstřelu litomyšlských hráčů. Podobná situace se opakuje o minutu později – domácí brankář střelu Barkociho ještě vyráží, ale na dorážku Vomočila už nestačí a Litomyšl střílí srovnávací gól. Hosté se však neradují dlouho, v 10. minutě moravskotřebovští strhávají vedení opět na svoji stranu, kdy Janošek pálí od modré a prostřeluje Kalouska přes dobře clonícího Čikla – 2:1. O minutu později Slovan navyšuje vedení samostatným únikem Langra, který se trefuje pod horní tyč. Na 4:1 zvyšují domácí v čase 13:29 – Langr nahrává před bránu Kobzovi, ten krátkou přihrávkou posílá puk na Marka, který se snaží propašovat kotouč za záda Kalouska, puk končí za brankovou čarou až po dorážce Langra. Ve 12. minutě hrají hosté první přesilovou hru po vyloučení Janoška za sekání. Slovan při oslabení dobře rozebírá litomyšlské hráče a nepouští je do větší akce.

Druhá část utkání začíná 4minutovou přesilovkou Slovanu po dvojitém faulu Křesťana. V čase 24:35 dochází k dalšímu vyloučení na straně hostí a domácí hrají minutu dvojnásobnou početní výhodu, kterou však díky dobré obranné činnosti litomyšlských nevyužívají. V plném počtu se hraje hlavně ve středním pásmu. V polovině utkání je vyloučen domácí obránce Adolf za podražení a hosté hrají druhou přesilovou hru, ve které ostrou střelou nastřelují tyč. V čase 31:45 je za hákování vyloučen Šklíba a za protesty si odnáší i 10minutový osobní trest. V početní výhodě Kalousek nemá moc práce se střelami. V čase 33:20 je za hákování vyloučen Skoumal a Slovan opět hraje ve výhodě 5 na 3, ve které si Langr sjíždí z pozabrány před gólmana hostí, ale Kalouska neprostřeluje. Počet hráčů na ledě se srovnává v čase 35:09 vyloučením Janoška. Při hře 4 na 4 se do šance dostává Řehulka, který se protahuje mezi litomyšlskými obránci, pozorný Kalousek jeho střelu chytá. Ve zkrácené početní výhodě Litomyšle puk končí za zády Turka, gól však není uznán – hra vysokou holí. V čase 36:50 hosté snižují na 4:2 – zdá se, že domácí brankář má puk pod kontrolou, ale Křesťan propašovává puk za brankovou čáru, v témže čase si odnáší osobní trest Muselík. V plném počtu posílá Čikl dlouhou přihrávkou Pavlovského do úniku a ten blafákem překonává gólmana hostí. Na konci třetiny jsou hosté potrestáni za příliš mnoho hráčů, v početní výhodě se do šance dostává Pavlovský – jeho střela končí za zády Kalouska, ale za brankovou čáru se nedostává.

Třetí třetina začíná lépe pro hosty – ve 44. minutě Vomočil nahrává před bránu volnému Pilavkovi, který z první prostřeluje Turka. Na to domácí odpovídají v krátkém čase několika rychlými střelami – zblízka se trefuje Marek – 6:3. V čase 45:11 hosté snižují na 6:4 – z ostrého úhlu trefuje prázdnou bránu Křesťan. Sedmý a poslední gól domácího týmu střílí v čase 45:39 Pavlovský – Pavlovský posílá prudkou přihrávku před bránu na Čikla, ten vrací zpět Pavlovskému, který zakončuje do odkryté brány. Ke konci třetiny se domácí soustředí hlavně na bránění a po zodpovědném výkonu brankáře Turka si berou 3 body.

Slova trenéra pana Čikla po utkání: Jsem velice spokojený, protože v té nástavbové části jsme poprvé vyhráli za tři body. Těžký soupeř dnes.  Byli velice rozjetí, jelikož vyhráli několik zápasů po sobě. V první třetině jsme hodně bruslili, vytvářeli jsme si šance. Dali jsme góly na 4:1. Škoda, že jsme v druhé třetině neproměnili přesilovky, kterých jsme měli hodně. Kluci to ale odmakali. Michal Turek nás zase podržel. Diváci fandili, takže před těma svátkama krásné tři body. Teď se dáme dohromady. Máme až do 6. ledna čas, tak doufám, že se všichni sejdeme ve zdraví a budeme takto pokračovat. Děkuji hráčům i divákům a přeji krásné a pohodové svátky.”

Branky: 01:49 Čikl (Faltus, Augustin), 09:56 Janošek (Faltus), 10:56 Langr (Kobza), 13:29 Langr (Marek), 37:22 Pavlovský (Čikl), 43:50 Marek (Langr, Kobza), 45:39 Pavlovský (Čikl) – 07:51 Vomočil (Barkoci), 36:50 Křesťan (Barkoci), 43:05 Pilavka (Vomočil, Skoumal), 45:11 Křesťan (Pilavka)

Rozhodčí: Kareš – Hrabal, Kopecký

Vyloučení: 3 + OT:8 + OT

Využití: 1:1       V oslabení: 0:0

Diváci: 412

Sestava SLOVAN: Turek – Holub, Hradil, Adolf, Janků, Janošek – Scheuter, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Čikl, Pavlovský

Sestava LITOMYŠL: Kalousek – Pazdera, Bláha, Švec, Šklíba, Mečiar, Starý – Jankovský, Křesťan, Jakubec, Skoumal, Voříšek, Barkoci, Vomočil, Kovář, Zahradník, Pilavka, Budina

 

 

Published by Vendula Pokorna