Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Duel loňských finalistů

Duel loňských finalistů

HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ – HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

8:3

(1:0; 4:3; 3:0)

K prvnímu povánočnímu utkání vyjeli moravskotřebovští hokejisté na led České Třebové. V první polovině zápasu si Kohouti vytvořili čtyřgólový náskok, který se Slovan pokoušel po zbytek hracího času dotáhnout, ale domácí hokejisté si vedení sebrat nenechali a uhájili vítězství s několikabrankovým rozdílem.

Úvodní buly vyhrávají domácí, ale hned při zakládání útoku je moravskotřebovští obírají o puk a vrhají se do útočného pásma, kde poprvé testují domácího gólmana Nimmerrichtera. Z protiútoku se do šance dostává Fúzik, který se ocitne s pukem sám před bránou, ale přestřeluje. Hraje se rychlý hokej s několika šancemi na obou stranách. Domácí se ujímají vedení v čase 4:39, kdy Filip nahazuje před bránu puk, který se od brusle moravskotřebovského hráče odráží na hůl Fúzikovi a ten jednoduše zakončuje do odkryté brány. V čase 8:26 dochází k prvnímu vyloučení a Slovan hraje přesilovou hru, ve které vysílá Pavlovský 2 střely na domácího brankáře, ale Slovanu se nedaří vytvořit stálý tlak a Kohouti se několikrát osvobozují vyhozením. V 11. minutě dochází k přečíslení domácích hráčů, na konci akce je Fúzik, který míjí. 11:56 je vyloučen Rajnoha za hákování a moravskotřebovští brání první oslabení, při kterém se Kohouti usazují v útočném pásmu, počet hráčů na ledě je srovnán o minutu později, kdy je vyloučen Pražák za držení hole. Hra 4na4 netrvá dlouho, Slovan je za faul Janoška poslán do tří, v oslabení dochází opět k přečíslení českotřebovských, ostrou střelu Galuška chytá. Při zkrácené početní výhodě se Kohouti dostávají k několika střelám, ale brankáře hostů neprostřelují. V plném počtu se nehraje dlouho, v čase 15:48 je vyloučen domácí Jemelka a hosté hrají přesilovou hru, ve které českotřebovští dobře brání a hráčům Slovanu se Nimmerrichtera nedaří překonat. V plném počtu se Kohouti usazují v útočném pásmu a v 19. minutě se dostávají do velké šance – Fúzik si sjíždí zpoza brány před bránu a testuje Galušku, který jeho střelu vyráží, vzápětí dochází k několika dorážkám, se kterými si taky poradí.

Na začátku druhé třetiny dochází k vzájemnému vyloučení, hra 4na4 více vyhovuje domácím hráčům – v čase 21:17 střílí po zemi Poul a puk se dostává až za záda gólmana hostů, hned na to navyšuje na 3:0 ostrou střelou od modré Šejba. K první větší šanci Slovanu v 25. minutě – Fibrich zpoza brány přihrává před bránu na nebráněného Marka, jehož střelu vyráží domácí brankář na hůl Řehulky, ale ten přestřeluje. V čase 27:56 Kohouti navyšují vedení na 4:0 – Prachař od mantinelu posílá puk na Krejzu, který z úhlu našel skulinu k zakončení, v témže čase dochází ke střídání gólmana hostí a do brány nastupuje Turek. Do šance se dostává Langr, jehož střelu Nimmerrichter vyráží nad bránu, za bránou se puku ujímá Faltus, přihrává Kobzovi sjíždějícímu si před bránu a ten se z první trefuje pod víko – 4:1. O minutu později Slovan snižuje na 4:2 – Pavlovský vymíchává českotřebovského hráče a od modré nastřeluje břevno, k puku se dostává Čikl, který zblízka prostřeluje domácího gólmana. V čase 33:00 Škvor zadovkou prověřuje Turka, ten puk vyráží, ale kotouč zachycuje Veverka a zblízka se trefuje do rohu brány – 5:2. Slovan opět snižuje v čase 36:34 – Janků projíždí celé hřiště, v rohu přenechává puk Fibrichovi, ten si zpoza brány najíždí před mezi kruhy, při tom obehrává dva hráče a posílá puk na dobře postaveného Marka, který se trefuje pod horní tyč – 5:3. V čase 38:42 je vyloučen Fúzik a hosté hrají přesilovku, která se přenáší do třetí třetiny.

Třetí třetina začíná dohrávanou přesilovkou Slovanu, po Čiklově střele se domácí osvobozují vyhozením a oba týmy hrají v plném počtu – hraje se hokej nahoru dolů se spoustou pohybu a šancí. Domácí se dostávají k přesilové hře, ve které si nedokáží vytvořit tlak a s výjimkou jedné střely nesehrávají nebezpečnou přesilovou hru. V čase 21:23 dochází ke vzájemnému čtyřminutovému vyloučení za hrubost – dom. Veverka, hos. Langr, hra pokračuje 5na5. Ve 13. minutě Augustin na sebe kličkou navazuje gólmana, nechává ho povyjet z brány a posílá puk na Pavlovského, který má před sebou prázdnou bránu, ale jeho střelu Nimmerrichter šikovným zákrokem na poslední chvíli likviduje. V čase 53:25 domácí navyšují na 6:3 – kotouč po Prachařově střele poskakuje v brankovišti, za brankovou čáru ho protlačuje Krejza. 56:35 Filip posílá puk před bránu a puk odrazem končí za zády Turka 7:3. Na konečných 8:3 upravuje skóre Krejza dorážkou po Prachařově střele.

Branky: 4:39 Fúzik (Filip, Křečan), 21:17 Poul (Filip, Křečan), 22:52 Šejba (Filip, Křečan), 27:56 Krejza (Prachař, Král), 33:00 Veverka (Škvor, Štefka), 53:25 Krejza (Prachař), 56:35 Filip (Fúzik, Šejba), 57:13 Krejza (Prachař, Nesvadba) – 28:57 Kobza (Faltus, Langr), 31:07 Čikl (Pavlovský, Augustin), 36:34 Marek (Fibrich)

Rozhodčí: Kukeně – Vepřovský, Málek

Vyloučení: 7:6

Využití: 0:0                  V oslabení: 0:0

Diváci: 595

Sestava SLOVAN: Galuška, od 27:56 Turek – Rajnoha, Hradil, Janků, Janošek, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Čikl, Pavlovský

Sestava KOHOUTI: Nimmerrichter – Nesvadba, Jemelka, Poul, Šejba, Škvor, Pražák, Šimončič – Král, Prachař, Krejza, Křečan, Filip, Fúzik, Velínský, Veverka, Štefka, Dvořák

Published by Vendula Pokorna