Úterý 16. Duben
Moravská Třebová
°C

Gólová přestřelka ve prospěch Slovanu

Gólová přestřelka ve prospěch Slovanu

IHC HORSES HLINSKO – HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

6:8

(2:1; 1:3; 3:4)

Poslední utkání nadstavbové části odehrál Slovan na ledě Hlinska. V utkání padalo mnoho branek a skóre se neustále měnilo, domácí však museli většinu zápasu dotahovat. Ačkoli Hlinsko vstřelilo šest gólů, Slovan přidal ještě o dvě branky víc a z venkovního utkání si odváží tři body. Vítězství společně s děním na ostatních stadionech zajistilo Slovanu čtvrtfinálového soupeře, a to právě Hlinsko.

Vstup do zápasu vychází lépe Slovanu a od úvodních minut se hraje hlavně v obranném pásmu Hlinska. Ve třetí minutě se hosté dostávají do přečíslení, ale Gregor pohotovým zákrokem zneškodňuje Čiklovu střelu. Z branky se jako první radují domácí, kdy v čase 3:45 z mezikruží přesně míří Homola – 1:0. Slovan nezaostává a v čase 6:02 vyrovnává z hole Langra, který zavezl kotouč do útočné třetiny, přebruslil domácí obranu, zboku se natlačil před Gregora a přesnou střelou dostal puk za jeho záda – 1:1. V čase 8:43 strhávají domácí vedení opět na svoji stranu, kdy se po špatném rozebrání hráčů dostávají do přečíslení 3 na 2, na konci povedené kombinace je Pazourek – 2:1. Od poloviny třetiny se začíná hrát aktivněji a sledujeme početné množství střel na obou stranách. V 15. minutě je vyloučen Pelán a Slovan hraje první přesilovku utkání, ve které se usazuje v útočném pásmu, ale nevysílá na Gregora nebezpečnou střelu, na jejím konci je navíc nařízeno vyloučení na straně hostů. Oslabení Slovan sehrává bez problémů, do úniku se dostává Langr, který nastřeluje spojnici branky.

Hned v úvodu druhé třetiny hosté srovnávají z přečíslení dva na jednoho – Čikl vybojovává puk, přihrává Pavlovskému, ten přes obránce posílá kotouč Fibrichovi, který přesně míří do rohu brány – 2:2. Od 25. minuty si domácí vytváří v útočné třetině tlak a Slovan se osvobozuje až faulem. Přesilová hra Hlinsku nevychází podle představ a na Turkovu bránu míří pouze jediná střela. V čase 29:04 Slovan střílí třetí gól a poprvé v utkání se dostává do vedení – Pavlovský nahrává Fibrichovi, který mu přes obránce kotouč vrací a Pavlovský kolem betonu Gregora posílá puk za brankovou čáru. Ve 31. minutě se do úniku dostává Králíček, jeho prudkou střelu Turek chytá. Hlinsko opět srovnává v čase 32:03, kdy využívá výhodu přesilové hry Cejpek – 3:3. Hned na to Slovan musí bránit další oslabení, které mu vychází lépe a dobrým napadáním nepouští domácí ke střele. Ve 35. minutě nehlídaný Langr dostává přihrávku na modrou, jeho střelu Gregor na poslední chvíli vyráží. Na druhé straně Turek likviduje přečíslení dva na jednoho. V čase 37:44 je za podražení vyloučen Beneš a Slovan hraje přesilovou hru, kterou po minutě využívá, Fibrich vybojovává kotouč u mantinelu, posílá ho na modrou Janoškovi, jehož střelu Gregor nemá pod kontrolou a Fibrich doráží poskakující puk za jeho záda – 3:4. Na konci třetiny míjí zblízka odkrytou bránu Dítě.

V úvodu třetí třetiny srovnává na 4:4 Zídek, který zpoza brány nastřeluje zadní část betonu gólmana hostů a puk se odráží do brány. Slovan se dostává do velké akce ještě v první minutě, ale Kobzovu střelu z mezikruží má Gregor pod kontrolou. O pátý gól Slovanu se postaral Langr, který se po Faltusově povedeném buly trefuje pod horní tyč. V 44. minutě Gregor vychytává Langrovu střelu, ale na Faltusovu dorážku už nestačí a Slovan tak navyšuje vedení na 4:6. Po nepovedené rozehrávce hostů se sami před Turkem ocitají Cejpek s Homolou, kteří po rychlé kombinaci snižují na 5:6. Ve 48. minutě posílá Pavlovský zadovku kolem obránce na Fibricha, proti jehož střele Gregor na poslední chvíli vymrštil lapačku. O minutu později střílí z mezikruží Faltus, ale i s jeho střelou si ví domácí gólman rady. Od 52. minuty domácí sehrávají přesilovou hru, kterou opět využívá – po rychlé kombinaci zakončuje do odkryté brány Chvojka a Hlinsko tak naposled v utkání vyrovnává na 6:6. V 56. minutě přebruslil domácího obránce Marek a zpoza brány posílá kotouč do jízdy Řehulkovi, který se bekendovou střelou z první trefuje pod horní tyč – 6:7. V závěru základní hrací doby domácí odvolávají brankáře a snaží se ještě zdramatizovat utkání. Nejprve se usazují v pásmu, pak se ale Slovan osvobozuje a výhru pečetí do prázdné Langr.

Branky: 3:45 Homola (Cejpek, Vácha), 8:43 Pazourek (Homola), 32:03 Cejpek (Pazourek), 40:26 Zídek (Homola, Pazourek), 46:55 Cejpek (Homola), 52:59 Chvojka (Plachý, Fink) – 6:02 Langr (Čikl), 20:50 Fibrich (Pavlovský, Čikl), 29:04 Pavlovský (Fibrich, Čikl), 38:57 Fibrich (Faltus, Janošek), 43:20 Langr (Faltus), 44:30 Faltus (Langr), 55:01 Řehulka (Marek, Holub), 59:20 Langr (Čikl, Faltus)

Rozhodčí: Kareš – Holeček, Plch

Vyloučení: 4:10

Využití: 2:0         V oslabení: 0:1

Sestava SLOVAN: Turek – Rajnoha, Holub, Hradil, Janků, Janošek – Kobza, Marek, Faltus, Řehulka, Fibrich, Maška, Langr, Čikl, Pavlovský

Sestava HLINSKO: Gregor – Beneš, Poskočil, Sobotka, Zídek, Fink, Vácha – Dítě, Zdražil, Chvojka, Homola, Cejpek, Králíček, Hron, Brebera, Plachý, Pazourek, Gregar, Pelán

Published by Vendula Pokorna