Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Jiskra vrací porážku

Jiskra vrací porážku

HC LITOMYŠL – HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

7:3

(3:2; 2:1; 2:0)

Ke středečnímu utkání Slovan cestoval na led Litomyšle, která vstoupila do utkání lépe. Skóre litomyšlští otevřeli ve třetí minutě a po polovině první třetiny vedli již 3:0. Přesto se Slovan dostal zpátky do hry a snížil na rozdíl jedné branky, Jiskra ho však k dorovnání nepustila a po zbytek utkání kontrolovala výsledek.

Do utkání se nevstupuje s opatrností, hned zpočátku sledujeme rychlý útočný hokej. K prvnímu gólu dochází v čase 2:33 po usazení Slovanu v útočném pásmu, kdy se do útoku obratem dostává Litomyšl – Mečiar vysílá na bránu hostů rychlou střelu, kterou Turek vyráží, ale na dorážku Vomočila přes hlouček hráčů už nestíhá zareagovat – 1:0. Po obdrženém gólu se Slovan zvedá a v následujících minutách několikrát testuje domácího gólmana. Útočný tlak mohlo v páté minutě podpořit vyloučení na straně domácích, ale moravskotřebovským přesilová hra nevychází a před bránou domácích se jim daří usadit až v samotném závěru početní výhody. Litomyšl v plném počtu hned navyšuje skóre – puk za záda Turka doráží v čase 6:53 Skoumal – 2:0. V 8. minutě je vyloučen Kobza a po odbytí trestu ho na trestné lavici střídá Janků. Slovan v 4minutovém oslabení obstojí a dostává se i do několika úniků. V plném počtu jsou síly na ledě téměř vyrovnané. Ve 13. minutě Adolf zachycuje rozehrávku hostí a posílá puk před bránu na Kobzu, jehož střelu Klička vyráží. Na 3:0 navyšuje v čase 13:41 střelou z kruhu k bližší tyči Jakubec. Moravskotřebovští snižují v čase 15:21, po povedené kombinaci, kdy Marek vybojovává v puk v útočném pásmu, nahrává Langrovi, jehož střelu Klička vyráží přímo na hůl Marka a ten posílá kotouč za záda domácího gólmana – 3:1. O minutu později se hosté mohou radovat podruhé – Scheuter vyhazuje kotouč z obraného pásma, domácí hráč ho zpracovává bruslí přímo na hůl Čikla, který přejíždí do útočné třetiny a z kruhu se trefuje do rohu brány – 3:2. Na konci třetiny je v samostatném úniku faulován Langr a nařízená přesilová hra se přenáší do druhé třetiny.

Druhá třetina začíná přesilovkou, ve které se Slovan téměř nedostává do šance a do úniku se dostává litomyšlský útočník, který se v těsné blízkosti snaží překličkovat Turka, ten je však pozorný. V plném počtu se pokračuje ve svižném hokeji, přičemž hráči obou týmu vysílají na brankáře soupeřů několik střel. Ve 27. minutě je vyloučen Barkóci a Slovan sehrává další přesilovou hru, ve které Litomyšl dobře brání a nedovoluje hostům dostat se k zakončení. V polovině utkání navíc domácí navyšují na 4:2, kdy Vomočil střílí z kruhu přes obránce. V čase 33:10 je vyloučen domácí hráč a moravskotřebovští sehrávají dobrou přesilovku, kterou se jim daří po dorážce Janoška pod horní tyč proměnit – 4:3. Po obdrženém gólu se domácí usazují v útočném pásmu, tvoří tlak, který je v čase 35:30 odměněn gólem – Švec naznačuje střelu, ale přihrává k tyči Pilavkovi a ten posouvá puk kolem betonu Turka za brankovou čáru. Ve stejném čase dochází ke střídání brankářů na straně hostů a do brány nastupuje Galuška. Ke konci třetiny je vyloučen Pavlovský, oslabení Slovan dobře brání a nedovoluje domácím nic jiného než přihrávky.

Poslední třetina začíná dohrávaným oslabením Slovanu, do šance se dostává Mečiar, který z mezikruží vysílá prudkou střelu. Jiskra po vyloučení Čikla hraje dvojnásobnou početní výhodu, skóre navyšuje až v klasické přesilovce – střelu Skoumala tečuje Pilavka a puk končí za zády Galušky – 6:3. Na to hosté odpovídají přečíslením dva na jednoho, střelu Langra pozorný Klička chytá. Ve 47. minutě se Slovan dostává k minutové dvojnásobné početní výhodě, ve které se však nedaří vystřelit na bránu, Litomyšl dobře brání a vyhazuje kotouče. V 50. minutě se do úniku dostává Barkóci a zkouší Galušku překonat bekendovou kličkou, ten ho vybrusluje a střelu chytá. Domácí na 7:3 navyšují z přečíslení 2 na 1 Křesťan posílá přihrávku přes obránce na Jankovského, ten mu kotouč vrací a Křesťan protlačuje kotouč pod betonem brankáře hostů až za brankovou čáru. V závěru utkání sehrávají hosté přesilovou hru, ve které hezky kombinují, ale skóre se již nemění.

Branky: 2:33 Vomočil (Mečiar), 6:53 Skoumal (Pilavka), 13:41 Jakubec (Vomočil), 29:23 Vomočil (Holík, Pazdera), 35:30 Pilavka (Švec, Bláha), 41:05 Pilavka (Skoumal, Holík), 53:12 Křesťan (Jankovský, Mečiar) – 15:21 Marek (Langr, Faltus), 16:50 Čikl (Scheuter), 33:52 Janošek (Čikl, Pavlovský)

Rozhodčí: Bernat – Jiruška, Kis

Vyloučení: 7:4

Využití: 1:1             V oslabení: 0:0

Diváci: 374

Sestava SLOVAN: Turek, od 35:30 Galuška – Rajnoha, Holub, Hradil, Muselík, Janků, Janošek – Scheuter, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Řehulka, Adolf, Čikl, Pavlovský

Sestava LITOMYŠL: Klička (Kalousek) – Pazdera, Bláha, Navrátil, Holík, Mečiar – Švec, Jankovský, Křesťan, Jakubec, Skoumal, Voříšek, Barkóci, Vomočil, Večeřa, Zahradník, Pilavka, Budina

 

 

 

Published by Vendula Pokorna