Sobota 20. Duben
Moravská Třebová
°C

Vítězství v odvetném zápase

Vítězství v odvetném zápase

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ

7:4

(3:2; 4:1; 0:1)

Ve druhé polovině nadstavbové části krajské hokejové ligy přivítal Slovan v Rehau aréně Kohouty z České Třebové s jasným cílem vrátit porážku z předchozího venkovního utkání. Moravskotřebovští drželi po celou hrací dobu vedení a zápas tak dotáhli do vítězného konce.

Domácí vstupují do zápasu vítězným buly, hned ve druhé minutě je za sekání vyloučen Veverka a Slovan hraje první přesilovou hru, hráči vytváří útočný tlak, který je v čase 2:31 odměněn gólem – Augustin našel přihrávkou z rohu přes několik hokejek před bránou volného Pavlovského a ten z první prostřelil gólmana hostů – 1:0. V plném počtu se nehraje dlouho, v čase 3:17 je vyloučen opět Veverka, tentokrát za hru vysokou holí a domácí se dostávají ke druhé přesilovce, ve které hosté dobře brání a Slovan se v útočném pásmu usazuje až ke konci početní výhody. V plném počtu hosté kombinují v útočné třetině, po vypíchnutí nahrávky se domácí dostávají do přečíslení, ale českotřebovská obrana šanci likviduje. V 9. minutě je vyloučen Fúzik za hru vysokou holí a Slovan hraje třetí přesilovku, ve které navyšuje vedení na 2:0 – na konci kombinace rychlých přihrávek je Augustin, který doráží puk za brankovou čáru. Hosté se k první přesilové hře dostávají v čase 9:23 a tu také využívají. V čase 9:58 tečuje střelu Křečana od modré Šejba – 2:1. V čase 10:41 Kohouti srovnávají, když Hemský posílá puk střelou po ledě za záda Galušky – 2:2. Slovan strhává vedení opět na dvou stranu o 10 sekund později, kdy Kobza posílá rychlou nahrávku zpoza brány na Fibricha a ten se zblízka z první trefuje do horního rohu – 3:2. V čase 11:36 je vyloučen Fúzik, Slovan hraje přesilovou hru, při které se usazuje v útočném pásmu, ale Nimmerrichtera v bráně nepřekonává. Fúzik je hned po návratu na led opět poslán na trestnou lavici za krosček a tentokrát si odnáší i 10minutový trest. V početní výhodě se domácím nedaří přejít do útočné třetiny, ke střele se naopak dostávají Kohouti, ale Galuška pokusy hostů zneškodňuje. V plném počtu oba týmy testují brankáře soupeřů, ale skóre se už do konce třetiny nemění. V čase 19:57 je za napadení potrestán Veverka a šestá přesilovka domácích se přenáší do druhé třetiny.

Druhou třetinu začíná Slovan početní výhodou, ve které si vytváří dobré příležitosti ke skórování, ale dostat kotouč za záda Nimmerrichtera se nedaří. Po opuštění trestné lavice dostává Veverka přihrávku do jízdy, v samostatném úniku nepřekonává domácího gólmana. V čase 23:02 je vyloučen Adolf za držení, v oslabení domácí dobře brání a nepouští Kohouty téměř do žádné akce. V plném počtu prověřuje gólmana hostů Pavlovský. V čase 26:52 je za nedovolené bránění potrestán Langr a o minutu později hosté hrají dvojnásobnou početní výhodu (Janošek – hákování), ve které vysílají na Galušku několik střel, ten je však pozorný. Ve 29. minutě dochází ještě k vzájemnému vyloučení – Rajnoha – sekání, Král – hrubost. V plném počtu pak Slovan navyšuje vedení – Pavlovský přenechává u mantinelu kotouč Rajnohovi, ten střelou z kruhu po ledě překonává Nimmerrichtera. Ve 34. minutě se dostává do úniku Řehulka, Nimmerrichter vyjíždí daleko za brankoviště a odstavuje domácího útočníka, za což si odnáší 5 + OK za faul kolenem, navíc je nařízeno trestné střílení, při kterém Augustin nerozehřátého Sajdla neprostřeluje. Domácí začínají dlouhou početní výhodu velkou šancí – Pavlovský prokličkovává kolem dvou českotřebovských hráčů a z mezikruží nastřeluje tyč. Na 5:2 Slovan navyšuje v čase 33:44, kdy Čikl vyhrává buly na Rajnohu, ten rychlou přihrávkou posílá puk Augustinovi, který pálí z první od modré a trefuje se pod horní tyč. Přesilovka domácích pokračuje a je znovu proměněna v čase 35:09, kdy Augustin opět pálí od modré, Sajdl vyráží a v následném boji o puk je důraznější Adolf, který kotouč protlačuje za brankovou čáru. Na konci svého oslabení českotřebovští snižují na 6:3 – Veverka dostává před bránu přihrávku od Štefky a střelou po ledě překonává domácího gólmana. V poslední minutě druhé třetiny navyšuje vedení Slovanu Augustin, který přebruslil obranu hostů, z úhlu střílí, do jeho střely vkládá hůl českotřebovský obránce a puk po teči končí za zády Sajdla – 7:3.

Do třetí třetiny vstupují oba týmy přiostřenou hrou, v čase 44:50 je vyloučen Fúzik za podražení, domácí se v přesilové hře dostávají k několik střelám. V plném počtu se nehraje dlouhou, 47:25 je na trestnou lavici poslán Hemský za sekání, v početní výhodě se Slovan usazuje v útočném pásmu, ale šance ke skórování se proměnit nedaří. V plném počtu Kohouti snižují na 7:4 – Veverka vysílá na domácí bránu rychlou střelu, kterou pak Štefka doráží za brankovou čáru. V 51. minutě zachycuje chybnou rozehrávku českotřebovské obrany Čikl a z předbrankového prostoru vysílá ostrou střelu. V 52. minutě dochází k dalšímu vzájemnému vyloučení – Pavlovský, Veverka – hrubost. Při hře 4na4 je v úniku faulován Janků (Filip – držení) a Slovan hraje početní výhodu, která je v čase 53:40 po vyloučení Jemelky (podražení) zdvojnásobena. V přesilovce se Slovanu nedaří poslat na bránu hostů nebezpečnou střelu a výsledek zůstává do konce základní hrací doby beze změny.

Slova trenéra pana Čikla po utkání: „Zápas se nám povedl, kluci si to vítězství dneska zasloužili. Jsem spokojený, že jsme vyhráli, protože jsme teď měli sérii, kdy se nám až tak nedařilo. Kluci to dneska odmakali, výborný zápas, ve kterém jsme proměnili přesilovky a myslím, že celý zápas jsme měli pod kontrolou, takže velká spokojenost. Chci poděkovat také divákům, kteří byli suproví a pomáhali nám.“

Branky: 2:31 Pavlovský (Augustin, Čikl), 8:33 Augustin (Pavlovský, Čikl), 10:52 Fibrich (Kobza), 32:05 Rajnoha (Pavlovský), 33:44 Augustin (Rajnoha, Čikl), 35:09 Adolf (Augustin), 39:19 Augustin (Čikl) – 9:58 Šejba (Křečan), 10:41 Hemský (Veverka), 37:38 Veverka (Štefka), 49:29 Štefka (Veverka)

Rozhodčí: Čížek – Kalus, Hrabal

Vyloučení: 6:12 + OT (Fúzik), 5 + OK (Nimmerrichter)

Využití: 4:1                V oslabení: 0:1

Diváci: 687

Sestava SLOVAN: Galuška – Rajnoha, Hradil, Adolf, Muselík, Janků, Janošek – Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Čikl, Pavlovský

Sestava KOHOUTI: Nimmerrichter, od 33:19 Sajdl – Daněk, Jemelka, Poul, Šejba, Škvor, Pražák, Šimončič – Král, Prachař, Krejza, Křečan, Filip, Fúzik, Hemský, Veverka, Štefka, Dvořák

Published by Vendula Pokorna