Pátek 29. Březen
Moravská Třebová
°C

První výhra patří Slovanu

První výhra patří Slovanu

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ

6:2

(3:0; 2:2; 1:0)

Slovan zvládl první semifinálové utkání na domácím ledě zcela na výbornou. O výhře rozhodla hlavně první třetina, ve které si moravskotřebovští vytvořili několikabrankové vedení a to udrželi po celý zbytek hrací doby.

Hned v úvodu utkání je Slovanu nabídnuta výhoda přesilové hry, která však nevychází podle představ a hosté se dokonce dostávají k ohrožení soupeřovi brány. V plném počtu se hraje rychlý hokej, Slovan působí lépe a má více ze hry. V páté minutě Augustin nejprve přestřeluje a po pěkné kombinaci v čase 4:37 dává první gól semifinálové série a domácí se ujímají vedení 1:0. O necelé dvě minuty později Čikl protečovává puk Augustinovi, ten si v plné rychlosti sjíždí mezi kruhy a střelou do horního rohu brány zvyšuje vedení domácích na 2:0. V 7. minutě testuje Turkovu pozornost tvrdou střelou z mezikruží Hemský. V 9. minutě Augustin zpracovává bruslí puk v útočném pásmu, nahrává Čiklovi a ten se z první trefuje pod horní tyč – 3:0. V polovině první třetiny hraje Slovan první oslabení, které zvládá s přehledem ubránit. V plném počtu Slovan viditelně přehrává Kohouty, ti se do hry dostávají až ke konci třetiny, kdy svírají domácí v obranném pásmu. Skóre se však už nemění a moravskotřebovští jdou do šaten s třígólovým vedením.

Vstup do druhé třetiny vychází Slovanu na jedničku, v čase 20:41 navyšuje na 4:0 Pavlovský, ve stejném čase dochází ke střídání gólmana na straně hostů. Ve 22:32 je za podražení vyloučen Čikl a Kohouti hrají přesilovku, kterou využívají po pouhých 7 vteřinách, kdy Nesvadbova střela od modré končí až za zády Turka – 4:1. Hned na to musí Slovan bránit další oslabení, ve kterém Langr přebruslí domácího obránce, dostává se do úniku, překonává gólmana hostů a zvyšuje na 5:1. Ve 29. minutě likviduje tutovku Prachaře pohotovým zákrokem Turek. V čase 30:49 propálil střelou od modré hlouček před bránou Křečan a snižuje na 5:2. Po zbytek třetiny se hraje rychlý a důrazný hokej s několika šancemi na obou stranách, ale více ze hry mají pořád domácí.

Na začátku třetí třetiny je za podražení poslán na trestnou lavici Nesvadba, v přesilové hře likviduje Faltusovu dorážku Sajdl. V plném počtu vysílá tvrdou střelu od modré Hradil. Ve 48. minutě pálí z nebezpečné pozice Šejba, ale nastřeluje pouze domácího hráče. Dorážku Velinského Turek vykopává špičkou betonu. Ve 49. minutě si v situaci jeden na jednoho Faltus obhazuje českotřebovského obránce a posílá puk až za záda Sajdla. Na druhé straně hosté nastřelují horní tyč. Hra pokračuje v rychlém tepu a na ledě se začíná přiostřovat. V 53. minutě je v úniku faulován Augustin a je nařízeno trestné střílení, při kterém si Sajdl pohlídal skulinu mezi betony. Do konce třetiny se skóre již nemění a Slovan tak v prvním semifinálovém utkání vítězí 6:2.

Další utkání se sehraje ve středu 27. 2. v 18:30 na ledě České Třebové.

Ohlasy po utkání:

Trenér Slovanu Igor Čikl: „Moje hodnocení je velice kladné, protože jsme celý zápas byli lepší. Myslím si, že jsme zcela zaslouženě ten první bod uhráli. Kluci bojovali až do konce. Jedinou kaňkou je, že máme z utkání čtyři zraněné hráče, ale doufám, že se dají nějak dohromady a že to nebude nic vážného. Samozřejmě děkujeme divákům, že nám pomohli. Bod je zlatej, teď to pojedeme vybojovat do České a doufám, že k tomu přidáme druhej bod.“

Útočník Slovanu Vojtěch Augustin: „Důležitá byla první třetina, kde jsme dali tři góly a dostali se do vedení. Turkys zachytal, podržel nás. Blokovali jsme střely a můžu říct, že celej tým podal bojovnej výkon. Taky chci poděkovat fanouškům, kteří nás celou dobu tlačili a vytvořili skvělou atmosféru.”

Útočník Slovanu Matěj Pavlovský: „Myslím si, že na začátku byly důležitý ty tři góly, že to tam Vojta dvakrát švihnul. Hráli jsme dobře dozadu, to jsme si řekli už před zápasem a další důležitá věc je, že jsme nebyli moc vylučovaní a nehráli v oslabení.“

Branky: 4:37 Augustin (Kobza, Faltus), 6:12 Augustin (Janošek), 8:39 Čikl (Augustin, Rajnoha), 20:41 Pavlovský (Čikl), 25:56 Langr, 48:19 Faltus (Langr)  – 22:39 Nesvadba (Prachař, Král), 30:49 Křečan (Fúzik)

Rozhodčí: Hájek, Čížek – Hrabal, Bohuněk

Vyloučení: 6:9

Využití: 0:1           V oslabení: 1:0

Sestava SLOVAN: Turek – Holub, Rajnoha, Hradil, Janků, Schneider, Janošek – Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Čikl, Pavlovský

Sestava KOHOUTI: Nimmerrichter (od 20:41 Sajdl) – Nesvadba, Jemelka, Šejba, Poul, Škvor, Daněk, Pražák – Král, Prachař, Šejba, Křečan, Filip, Fúzik, Hemský, Štefka, Veverka, Velínský, Dvořák

Published by Vendula Pokorna