Úterý 16. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan bere první bod v sérii

Slovan bere první bod v sérii

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – HC HORSES HLINSKO

6:3

(0:2; 3:1; 3:0)

V prvním zápase čtvrtfinále hraného na tři vítězné zápasy sledovali diváci na moravskotřebovském stadionu dramatickou podívanou. Hrál se rychlý a vyrovnaný hokej se vším všudy. Hosté se v první třetině dostali do dvoubrankového vedení, ve druhé třetině Slovan otočil vývoj utkání a srovnal, v poslední části domácí strhli vedení na svoji stranu a v závěru utkání Čikl dvěma brankami upravil na konečných 6:3.

Hned po úvodním buly se domácí dostávají do útočné třetiny, ale za útočný faul je potrestán Čikl, navíc v signalizovaném vyloučení se do do úniku dostává Gregar, který je faulován a je tedy nařízeno trestné střílení, při kterém Galuška dobrým pohybem vybruslí Gregara a jeho střelu vyráží betonem. Hosté hrají přesilovou hru pouze dvacet vteřin a počet hráčů na ledě je kvůli faulu ze strany Hlinska srovnán. Hra čtyři na čtyři sedí více moravskotřebovským – nejprve Řehulka zkouší překonat gólmana hostů pověstnou bekendovkou, na to pálí hned po buly Marek. V plném počtu se hraje vyrovnaný hokej ve velkém tempu. V 7. minutě rozhodčí signalizuje vyloučení v řadách Slovanu a dochází k charakternímu gestu ze strany hostů, kdy Gregar přiznává, že faulován nebyl. V 8. minutě pálí nebezpečně z mezikruží Beneš, půl minuty na to hosté nastřelují tyč. Slovan odpovídá přečíslením dva na jednoho, na konci akce je Řehulka, jehož střelu vyráží Saifr betonem. V 9. minutě se po chybné rozehrávce dostává do úniku Gregar, jeho střelu Galuška vyráží, ale na dorážku nebráněného hráče už nestačí – 0:1. Ve dvanácté minutě vytváří pěknou kombinaci Kobza, Faltus a Langr, po krátkých přihrávkách končí puk opět v náruči Saifra. Od poloviny první třetiny mají více ze hry domácí, tlak domácích je zpomalen vyloučením. V přesilové hře se hosté usazují v útočném pásmu, ale Slovan dobře brání a Galuška je pozorný. V plném počtu se domácí vrhají do útoku a snaží se o vyrovnání. Z protiútoku se hosté dostávají do přečíslení dva na jednoho – Gregar posílá puk na najíždějícího hráče, kotouč končí odrazem od domácího obránce za brankovou čarou – 0:2.

Do druhé třetiny vstupuje Slovan bojovně, v první minutě zachycuje chybnou rozehrávku hostů Augustin, sám před gólmanem nenašel skulinu mezi betony Saifra. V čase 21:38 je vyloučen Sobotka a domácí hrají přesilovou hru, ve které se usazují v útočném pásmu, ale všechny střely míří do gólmana hostů. Navíc se do úniku opět dostává Gregar, je zastaven faulem a sudí nařizuje další trestné střílení, se kterým si Galuška opět poradil, nenechal se rozhýbat a proti prudké střele vytáhl lapačku. V následujících minutách dochází ke dvěma vyloučením na straně hostů a Slovan hraje minutu ve výhodě 5 na 3, kterou po několika dorážkách využívá střelou pod horní tyč Pavlovský. Ve 28. minutě dochází ke vzájemnému vyloučení, hra 4 na 4 tentokrát sedí lépe hostům a hraje se hlavně v obranném pásmu domácích. V plném počtu hosté špatně rozebírají hráče a Slovan se dostává do přečíslení 3 na 1 – Langr v koncovce přestřeluje. V 33. minutě dochází k vyloučení na straně hostů, Slovan nesehrává dobrou přesilovku a do útočného pásma se dostává až k jejímu konci, kdy Hradil z rohu posílá přihrávku do mezikruží na Adolfa, jeho střelu Saifr pouze vyráží a Marek dorážkou srovnává na 2:2. Slovan strhává vedení na svoji stranu v čase 35:12 opět z přesilovky, k jejímuž využití stačí pouze 8 vteřin, po buly pálí od modré Augustin, Čikl vrací puk na modrou Rajnohovi a ten prudkou střelou prostřeluje Saifra. Hlinsko však obratem srovnává z hole Cejpka. Na konci třetiny dostává dvouminutový trest Galuška, Slovan s oslabením nemá problémy a utkání je po druhé třetině nerozhodné.

Do třetí třetiny vstupuje útočněji Hlinsko, v první minutě pálí nebezpečně Homola. V čase 45:23 jsou vyloučeni hosté, Slovanu se v přesilovce nedaří a Hlinsko se dokonce dostává do přečíslení 3 na 1, na konci akce je Vlček, který přestřeluje. Hosté nehrají v plném počtu dlouho, v čase 47:30 je za hákování vyloučen Vácha. Slovan přesilovou hru opět využívá, když Marek z rohu našel přihrávkou před bránu najíždějícího Fibricha a ten z první poslal kotouč za záda Saifra a dostal Slovan opět do vedení – 4:3. V polovině třetiny dochází k vyloučení na straně domácích, ti ale dobře brání, Čikl dlouhou přihrávkou posílá do úniku Pavlovského, jehož střelu Saifr vyráží. V čase 54:43 je na trestnou poslán Čikl, který hned při naskočení z trestné dostává přihrávku od Janoška, zaváží puk do třetiny a tvrdou střelou posílá puk za záda Saifra – 5:3. Od 58. minuty hraje Slovan opět v oslabení, hosté navíc odvolávají gólmana, to jim ale nevychází, Pavlovský dobře napadá hráče hostí a Čikl ho obírá o puk a střelou z obranného pásma do prázdné brány upravuje skóre na 6:3. Deset minut před koncem posílá Fibrich dlouhou přihrávkou do úniku Kobzu, který je faulován a sudí nařizuje trestné střílení, při něm míří mezi betony, ale neproměňuje. Ve stejném čase dochází k potyčce u střídaček, za kterou si odnáší tresty Rajnoha a Vácha.

Branky: 24:37 Pavlovský (Faltus, Rajnoha), 33:49 Marek (Adolf, Hradil), 35:12 Rajnoha (Čikl), 47:42 Fibrich (Marek, Holub), 56:52 Čikl (Janošek), 58:34 Čikl – 8:57 Gregar, 18:40 Gregar (Dítě), 35:44 Cejpek (Pazourek, Poskočil)

Rozhodčí: Rulíček – Pecina, Havel

Vyloučení: 10 (+ OT Muselík, 5 + OK Rajnoha): 11 (+ OT Saifr, 2 + OK + TH Vácha)

Využití: 4:0          V oslabení: 0:0

Sestava SLOVAN: Galuška – Rajnoha, Holub, Hradil, Janků, Adolf, Muselík, Janošek – Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Čikl, Pavlovský

Sestava HORSES: Saifr – Beneš, Poskočil, Sobotka, Zídek, Fink, Vácha – Dítě, Vlček, Zdražil, Chvojka, Homola, Cejpek, Králíček, Hron, Brebera, Pazourek, Gregar

 

 

 

Published by Vendula Pokorna