Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan podruhé porazil Hlinsko

Slovan podruhé porazil Hlinsko

HC HORSES HLINSKO – HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

4:6

(2:3; 0:1; 2:2)

Borci Slovanu zvládli i druhé čtvrtfinálové utkání, které se sehrálo na ledě Hlinska a ujímají se tedy v sérii vedení 2:0. Hlinsko celý zápas dotahovalo, v závěru snížilo, moravskotřebovští si ale jednobrankové vedení zvládli pohlídat a při power-play domácích pečetil výhru do prázdné brány Augustin.

Do zápasu vstupují oba týmy s opatrností a v prvních dvou minutách není vidět střela ani na jednu bránu. Hosté poprvé hrozí ve třetí minutě, Galuška je však pozorný a protiútok hostů zastavuje až faul Gregara. Hlinsko dobře brání a nenechává Slovan usadit se v útočném pásmu. V čase 4:27 dochází k dalšímu vyloučení na straně domácích a dvojnásobnou početní výhodu využívá po deseti vteřinách střelou od modré Čikl – 0:1. Zbytek přesilovky hostům nesedí a do útočné třetiny se dostávají domácí. V 7. minutě dochází ke vzájemnému vyloučení, při hře tři na čtyři v čase 6:24 tečuje Muselíkovo nahození od modré Langr a kotouč končí až za zády Saifra – 0:2. V plném počtu se hraje rychlý vyrovnaný hokej, hodně se bruslí, ale ze hry má přece jen více Slovan. V 8. minutě si sjíždí mezi kruhy Pavlovský, jeho střela končí nad brankou domácích. Hned nato Řehulka obírá o puk domácího obránce, i jeho střelu má Saifr pod kontrolou. V čase 10:56 navyšuje vedení na 0:3 po pěkné akci bekendem Langr. Ve 12. minutě se ozývá po delší době Hlinsko, proti tvrdé střele Homoly vymrštil Galuška lapačku. Hlinsko hraje přesilovku, v jejím závěru se z dorážky trefuje Havel – 1:3. V plném počtu hosté nehrají dlouho a Hlinsko má opět výhodu přesilové hry, kterou využívá Vlček střelou z úhlu a snižuje na 2:3. Po gólu jsou moravskotřebovští znovu posláni do čtyř, ale bránící čtveřice a dobře chytající Galuška nedovolují domácím vstřelit srovnávací branku.

Do druhé třetiny vstupují aktivněji domácí, jejich tlak je podpořen dalším vyloučením na straně Slovanu, ale nesehrávají nebezpečnou přesilovku. Ve 27. minutě ohrožuje branku hostů Brebera, jehož střelu z mezikruží likviduje Galuška pohotovým zákrokem. Hraje se hlavně v obranném pásmu Slovanu, hosty nakopává akce ve 33. minutě, kdy třemi rychlými přihrávkami, dostávají kotouč do útočné třetiny, na konci povedené akce je Augustin, který nedokázal sklepnout poskakující puk za záda Saifra. Na to odpovídá tvrdou střelou přes obránce Gregar. V druhé polovině utkání začíná působit Slovan opět aktivněji, to podporuje ve 35. minutě vyloučení na straně domácích. Následně dochází k vyloučení na obou stranách a při hře 3 na 4 vymetá roh Saifrovy brány po individuální akci Pavlovský – 2:4.

Do třetí části základní hrací doby vstupuje Hlinsko bojovně a snaží se zvrátit průběžný výsledek, hraje se však hlavně ve středním pásmu. Ve 46. minutě po vyhraném buly pálí Faltus, jeho střela se odráží od Saifra a Langr z dorážky zvyšuje na 2:5. Na to domácí odpovídají rychlou brankou, která padla ve stejné minutě – po několika dorážkách se kotouč dostává na modrou k Benešovi, a ten obloukem trefuje odkrytou bránu – 3:5. V čase 46:18 je vyloučen Marek. Oslabení Slovanu vychází a převážnou část se hraje v obranném pásmu Hlinska, na konci likviduje holí tutovku Galuška. V čase 48:22 střílí z kruhu Pazourek a snižuje tak na rozdíl jediné branky. V závěru utkání zkouší domácí hru bez gólmana, ta jim ale vůbec nevychází, hned po buly Augustin vypichuje kotouč domácímu obránci a z kleku posílá kotouč do prázdné brány.

Fanouškům děkujeme za skvělou podporu a kulisu. Zároveň všechny zveme  na domácí utkání v neděli 10. února, kdy se moravskotřebovští pokusí potřetí zdolat Hlinsko, což by znamenalo postup do semifinále.

Slova trenéra pana Čikla po utkání: „Já bych chtěl klukům poděkovat za výkon, který předvedli. Byl to pro nás těžký zápas. V sestavě jsme měli opět dva juniory, protože máme pořád nějaké hráče, kteří nemůžou nebo jsou zranění. Soupeř hrál dost tvrdě, my jsme to všechno ustáli, vyhráli jsme, máme druhý bod a já jsem za to rád.“

Branky: 13:33 Havel (Dítě), 15:09 Vlček (Dítě, Gregar), 45:50 Beneš (Gregar, Hron), 48:22 Pazourek (Homola) – 4:37 Čikl (Muselík), 6:24 Langr (Muselík), 10:56 Langr (Čikl), 36:20 Pavlovský, 45:14 Langr (Faltus, Kobza), 56:44 Augustin (Čikl)

Rozhodčí: Kukeně – Hájek, Pošvář

Vyloučení: 9:9

Využití: 3:2          V oslabení: 0:0

Sestava SLOVAN: Galuška – Dudycha, Hradil, Janků, Adolf, Muselík, Janošek – Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Vaňous, Čikl, Pavlovský

Sestava HLINSKO: Saifr – Beneš, Sobotka, Zídek, Fink, Dítě, Vlček, Zdražil, Chvojka, Homola, Cejpek, Králíček, Hron, Brebera, Pazourek, Havel, Gregar

 

Published by Vendula Pokorna