Sobota 20. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan postupuje do semifinále

Slovan postupuje do semifinále

HC HORSES HLINSKO – HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

5:6

(2:3; 3:2; 0:1)

Ve čtvrtfinále je dobojováno. Slovan zvládl druhé venkovní utkání a postupuje tak do semifinále, kde mu soupeřem bude Česká Třebová, se kterou první zápas na domácím ledě sehraje 24. 2. Hlinsko celý hrací čas dotahovalo a vítězství Slovanu vystřelil 47 vteřin před koncem základní hrací doby Pavlovský.

Slovan se hned od prvních vteřin utkání ujímá kotouče, z kruhu pálí nebezpečně Pavlovský, hned po něm vysílá střelu od modré Adolf, Řehulka doráží, ale Saifr je pozorný. Na druhé straně likviduje samostatný únik z brejku Turek. Od začátku utkání se hodně bruslí a oba týmy si tvoří šance ke skórování. Ve čtvrté minutě postupně Beneš a Chvojka netrefují odkrytou bránu. V 5. minutě hrají domácí první přesilovku utkání, kterou po necelé minutě využívají – Zídek dostává hodně prostoru v předbrankovém prostoru, jeho střelu Turek chytá, ale na dorážku Zídka nestačí. V sedmé minutě střílí z dobré pozice Faltus, na druhé straně se střela Zdražila odráží mimo bránu. V 10. minut minutě posílá přihrávku Marek, puk se odráží od brusle domácího obránce a Faltus usměrňuje poskakující kotouč až za záda Saifra – 1:1. V 11. minutě posílá Kavan puk na Fibricha, ten je v úniku faulován a je nařízeno trestné střílení, které proměňuje a jednou rukou posílá puk kolem Saifra do brány – 2:1. V čase 12:14 dostává do předbrankového prostoru přihrávku Cejpek a tvrdou střelou srovnává. Hned na to hraje Hlinsko další přesilovku, při které se usazuje v útočném pásmu, ale moravskotřebovští v zádech s Turkem mají oslabení pod kontrolou. V plném počtu mají více ze hry domácí a hraje se hlavně v obranném pásmu Slovanu. V čase 19:13 je vyloučen Vácha a hosté hrají přesilovku, kterou v krátkém čase proměňují – střela Marka dostává Saifra daleko z brány, v předbrankovém prostoru je důraznější Augustin, který posílá puk za brankovou čáru – 2:3.

Druhá třetina je plná vyloučení, hned v úvodu jsou do čtyř poslání hosté a Hlinsko využívá přesilovku – Gregar nahrává přes obránce, Dítě zakončuje do odkryté brány a domácí tak opět srovnávají na 3:3. Ve 24. minutě je vyloučen Zdražil, hned na to Zídek a Slovan tak hraje dvojnásobnou početní výhodu, kterou po 13 sekundách střelou od modré využívá Augustin – 3:4. Ve 26. minutě se hraje 4 na 4, Cejpek projíždí celé hřiště, natlačuje se před bránu, jeho střelu zneškodňuje Turek. Hlinsko se snaží opět dotáhnout výsledek, ale v čase 31:19 doráží kotouč do brány z blízka Augustin – 3:5. Na branku domácí odpovídají po deseti sekundách, kdy puk po teči Homoly končí až za zády Turka – 4:5. V čase 31:30 je vyloučen Poskočil a Slovan hraje přesilovku, ve které se domácí osvobozují, pak je počet hráčů ne ledě srovnán na čtyři. Při hře čtyři na čtyři Turek likviduje pokus Gregara. V závěru třetiny hrají domácí přesilovku, kterou střelou od modré využívá Dítě a srovnává tak na 5:5.

Do třetí třetiny vstupuje aktivněji Hlinsko, z kruhu nebezpečně pálí Cejpek, hned po něm testuje Turkovu pozornost Homola. Ve 45. minutě z dobré pozice přestřeluje Fibrich. Hned na to hosté musí bránit oslabení, ve kterém nedovolují Hlinsku vystřelit na bránu. V plném počtu Slovan nezůstává dlouho a hned musí bránit další oslabení, ve kterém se dopouští útočného faulu. A Hlinsko tak hraje dvojnásobnou výhodu, kterou borci Slovanu obětavými zákroky zvládají ubránit. V 54. minutě brání Slovan další oslabení, při kterém dvakrát po sobě nebezpečně pálí z předbrankového prostoru Zídek. V plném počtu mají kotouč na holích hlavně hosté, v čase 58:43 navíc fauluje Beneš. Nabídnutou přesilovku Slovan využívá – Augustin po stahovačce střílí od modré a Pavlovský doráží puk za záda Saifra – 5:6. V závěru zkouší domácí hru bez gólmana, ale skóre se už nemění a Slovan vítězí v sérii 3:1.

Slova trenéra pana Čikla po utkání: „Já jsem hrozně šťastný, protože dneska jsme zase byli v kombinované sestavě s mladýma klukama. Je to prostě nádhera, když se to takhle povede. Silný soupeř, hráli nám do těla, měli víc ze hry, ale my jsme ustáli i oslabení a já děkuju klukům, že to takhle zvládli a ten postup vybojovali. Jsme tam. Za mě super.“

Slova útočníka Igora Čikla ml.: „Určitě nervozní utkání, svýma chybama jsme si to pokazili, zápas mohl mít daleko hladší průběh. Jsem šťastný, že jsme vyhráli. Samozřejmě diváci byli perfektní, musím je pochválit. Teď se budeme soustředit na semifinále a budeme oslavovat.

Branky: 5:13 Dítě (Zídek), 12:14 Cejpek (Homola), 21:24 Dítě (Gregar, Beneš), 31:16 Homola (Cejpek), 38:50 Dítě (Hron) – 9:19 Faltus (Marek), 10:26 Fibrich, 19:40 Augustin (Janošek, Marek), 24:12 Augustin (Faltus, Čikl), 31:19 Augustin (Pavlovský, Čikl), 59:23 Pavlovský (Augustin, Čikl)

Rozhodčí: Kareš, Bernart – Kis, Holeček

Vyloučení: 10:12

Využití: 3:3        V oslabení: 0:0

Sestava SLOVAN: Turek – Holub, Hradil, Adolf, Muselík, Janošek – Kobza, Marek, Faltus, Augustin, Řehulka, Fibrich, Kavan, Čikl, Pavlovský

Sestava HLINSKO: Saifr – Brázda, Beneš, Poskočil, Sobotka, Zídek, Fink, Vácha – Dítě, Zdražil, Chvojka, Homola, Cejpek, Králíček, Hron, Brebera, Pazourek, Gregar

Published by Vendula Pokorna