Čtvrtek 25. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan bude bojovat o bronzové medaile

Slovan bude bojovat o bronzové medaile

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ

5:6p

(3:1; 2:2; 0:2 – 0:1)

V rozhodujícím utkání semifinálové série zvítězili Kohouti z České Třebové a zajistili si tak postup do finále. Slovan sice ještě v polovině zápasu vedl o tři branky, ale Kohouti se dokázali zvednout a vyrovnat. V prodloužení pak domácí nevyužili několik šancí a v čase 63:46 vystřelil Kohoutům vítězství zkušený Filip.

Kohoutům vychází vstup do utkání lépe, nejprve z dobré pozice pálí Hemský, potom domácí zastavují Prachaře v úniku pouze za cenu faulu a Kohouti tak hrají přesilovku. Slovan v oslabení napadá a tlačí se dopředu. Hosté však v čase 3:25 z jediné šance proměňují přesilovku a ujímají se tak vedení v zápase – 0:1. Na to odpovídá v 6. minutě Pavlovský – objíždí bránu, Sajdl si proti němu vyjíždí, Pavlovský ho však obhazuje kličkou a zakončuje do prázdné brány – 1:1. Hodně se bruslí a moc střel na bránu nevidíme. V 11. minutě ze slibné pozice pálí Čikl, Sajdl proti jeho ruce vymrštil lapačku. Slovan pak dlouho svírá Kohouty v obranném pásmu, ti se osvobozují pouze za cenu faulu a domácí tak hrají přesilovku, kterou po půl minutě proměňuje Čikl – 2:1. V čase 19:41 je ještě veseleji, Langr zaváží kotouč do útočného pásma a střelou z kruhu zvyšuje na 3:1.

Začátek druhé třetiny patří opět Slovanu, ve 22. minutě Marek dlouho drží puk podél mantinelu, zaváží ho až mezi kruhy a tam servíruje Adolfovi, který zvyšuje střelou pod horní tyč na 4:1. Kohouti po delší době hrozí ve 26. minutě, kdy střelu Krejzy Turek vyráží. O minutu později hrají hosté přesilovku, která je nakopává a při hře pět na pět Křečan snižuje střelou po zemi na 4:2. Ve 37. minutě je v souboji před brankou domácích důraznější Fúzik a snižuje na rozdíl jediné brány – 4:3. Slovan si však dvoubrankové vedení bere zpátky – Adolf střílí zpoza brány, trefuje zadní stranu Sajdlova betonu, od které se puk odráží do brány – 5:3.

Do třetí třetiny vstupuje Slovan aktivně a i přes dohrávané oslabení se vrhá do útočného pásma. V plném počtu se trefuje hned po buly Fúzik – 5:4. Ve 45. minutě Filip obehrává domácího beka, jeho střela míří mimo bránu. Kohouti začínají přidávat na otáčkách a dělají vše pro to, aby srovnali stav utkání, to se jim daří v čase 46:09, kdy zblízka přesně míří Hemský. Slovan dál útočí a chce si vzít vedení zpět. V 52. minutě Augustinovu střelu z mezikruží Sajdl chytá. V 58. minutě z kruhu pálí Faltus, Sajdl vyráží a dokáže odpovědět i na Langrovu dorážku. Skóre se už v základní hrací době nemění a zápas tak pokračuje do prodloužení.

V prodloužení se Slovan dostává dvakrát do přečíslení dva na jednoho, šance však nedokáže zužitkovat. To trestá v čase 63:46 Filip, který se dostává do úniku, střelou po zemi překonává Turka a Kohouti tak vítězí.

Slovan bude bojovat o 3. místo s HC Chotěboří. Odehrají se dva zápasy a 3. místo získá tým s vyšším počtem bodů. První utkání se hraje 10. 3. na ledě Chotěboře, druhé 17. 3. na domácím stadionu.

Ohlasy po utkání:

Trenér Slovanu Igor Čikl: „Dneska je to hodnocení samozřejmě smutný, protože vím, že to mužstvo chtělo vyhrát. Začali jsme úplně famózně, dostali jsme sice první gól, ale potom kluci makali. Vedli jsme 3:1, vedli jsme 4:1 a nepochopitelnýma chybama vzadu jsme je nechali ten zápas vyrovnat. Bohužel ta hra tři na tři je vabank. My jsme měli dvě šance, nedali jsme gól. Mohli jsme se radovat my. Rozhodl to jejich nejzkušenější hráč Filip, počkal si na to a zkušeně dal gól. My budeme hrát o třetí místo. Zítra máme trénink, doufám, že se dají kluci dohromady. Musíme to naladit a hrát o tu medaili.“

Branky: 5:38 Pavlovský (Čikl), 19:08 Čikl (Pavlovský, Augustin), 19:41 Langr (Faltus, Muselík), 21:43 Adolf (Marek, Řehulka), 38:38 Adolf – 3:25 Křečan (Daněk, Hemský), 30:32 Křečan (Hemský, Filip), 37:16 Fúzik (Prachař, Velínský), 43:29 Fúzik (Král, Krejza), 46:09 Hemský (Křečan, Škvor), 63:46 Filip

Rozhodčí: Bernart, Čížek – Kis, Schaffer

Vyloučení: 8:6

Využití: 1:1      V oslabení: 0:0

Sestava SLOVAN: Turek – Rajnoha, Hradil, Janků, Schneider, Muselík, Janošek – Scheuter, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Fibrich, Adolf, Čikl, Pavlovský

Sestava KOHOUTI: Sajdl – Nesvadba, Jemelka, Poul, Šejba, Daněk, Škvor – Křečan, Filip, Hemský, Král, Prachař, Fúzik, Velínský, Štefka, Krejza

Published by Vendula Pokorna