Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan je bronzový

Slovan je bronzový

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ – HC CHOTĚBOŘ

7:3

(2:2; 0:1; 5:0)

V posledním utkání sezóny 2018/2019 byl k vidění vyrovnaný hokej. Chotěboř do poloviny třetí třetiny držela vedení, pak se ale Slovan probudil a pěti brankami ve dvanácti minutách otočil skóre. Domácí tak zvítězili vysoko 7:3 a moravskotřebovští se mohou radovat z bronzových medailí.

Vstup do zápasu vychází Slovanu na jedničku, od začátku drží puk na holích a už v první minutě skóruje – Augustin dostává puk na útočnou modrou, sjíždí si do lepší pozice a trefuje se pod horní tyč – 1:0. Na druhé straně dostává dobrou přihrávku před bránu Svoboda, jeho střelu Turek likviduje špičkou betonu. Druhý pokus Svobodovi už vychází a v čase 3:20 srovnává na 1:1. Domácí si vedení berou zpět v čase 5:20, kdy Dudycha pálí od modré, Pešek jeho střelu nevidí a nestíhá zareagovat – 2:1. Slovan svírá Chotěboř v obranném pásmu a hosté se do útoku dostávají převážně z rychlých výpadů. Na konci třetiny hrají hosté přesilovku, ve které Slovan dobře brání, i přesto v čase 19:10 protlačil kotouč za záda Turka Mašek – 2:2.

Od začátku druhé třetiny se domácí drží v útočném pásmu. Tlak je zbržděn vyloučením na straně Slovanu a následnou přesilovkou Chotěboře, kterou po necelé minutě hosté opět využívají – Jaroš tečuje střelu Krejčího a strhává vedení na svoji stranu – 2:3. Ve 27. minutě Scheuter nechává vyjet Peška z brány, přihrává Augustinovi, Pešek však rychlým přesunem zvládá tutovku zastavit. Zbytek třetiny mají více ze hry domácí, vytváří si několik gólových šancí, ale Pešek zamyká bránu a nedovoluje Slovanu skórovat.

Do třetí třetiny vstupují oba týmy v rychlém tempu a hosté dělají vše pro to, aby udrželi vedení. Zlom na straně Slovanu přichází ve 48. minutě – v tlačenici před bránou gólmana hostů dostává kotouč za brankovou čáru důrazný Kobza a srovnává tak na 3:3. Od této chvíle se drží Slovan hlavně v útočném pásmu a nepouští hosty k puku. Za nápor jsou domácí odměněni v čase  49:23, kdy po povedené kombinaci zakončuje Čikl – 4:3. V 56. minutě využívá Slovan přesilovou hru – Augustin vyváží kotouč z obranného pásma, obehrává dva hráče a před bránu servíruje nehlídanému Dudychovi, který se z první trefuje pod horní tyč – 5:3. O minutu později hrají domácí další přesilovku, kterou opět využívají, v čase 57:50 se do horního rohu trefuje z kruhu Langr – 6:3. Na konečných 7:3 upravuje skóre 30 vteřin před koncem Augustin.

Slovan tak v posledním zápase sezóny zvítězil, což mu zajistilo místo na bedně a zisk bronzových medailí.

Ohlasy po utkání:

Trenér Slovanu Igor Čikl: „Já jsem hrozně spokojený, protože ta sezóna pro nás nebyla jednoduchá. Měli jsme spoustu zraněných hráčů, hráli jsme zápasy na deset, na dvanáct lidí. Dneska to z naší strany nebyl výbornej výkon, ale dali jsme důležitý góly, vyhráli jsme a jsme třetí! Myslím, že celý klub je spokojený, já jsem rád za kluky a příští rok budeme pracovat na tom, abychom to posunuli na to zlato. Takže klukům gratuluju a spokojenost.“

Předseda Slovanu Jiří Kavan: „Já jsem se třetím místem spokojený. Sice jsme měli vyšší ambice, ale co si budeme povídat, historie nám jednou řekne, jak to bylo důležitý. Spoustu oddílu v kraji by za to třetí místo dalo nevím co a my jsme za něj rádi.”

 

Branky: 0:51 Augustin (Dudycha), 5:20 Dudycha (Scheuter), 47:34 Kobza (Faltus, Langr), 49:23 Čikl (Augustin, Scheuter), 55:05 Dudycha (Augustin), 57:50 Langr (Schneider), 59:31 Augustin (Dudycha, Čikl) – 3:20 Svoboda (Dvořák), 19:10 Mašek (Vlček), 26:04 Jaroš (Krejčí)

Rozhodčí: Prchal – Plch, Pilný

Vyloučení: 2:2

Využití: 2:2    V oslabení: 0:0

Sestava SLOVAN: Turek – Rajnoha, Hradil, Janků, Dudycha, Schneider, Muselík – Scheuter, Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Vaňous, Čikl

Sestava CHOTĚBOŘ: Pešek – Pecen, Jaroš, Krejčí, Musílek, Ludvík Jakub, Ludvík Jaroslav – Mašek, Vlček, Kraučuk, Svoboda, Dvořák, Činčila, Hospodka Jan, Hospodka Jakub, Březina

Published by Vendula Pokorna