Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan veze z Chotěboře vítězství

Slovan veze z Chotěboře vítězství

HC CHOTĚBOŘ – HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

1:5

(0:2; 1:0; 0:3)

Boj o třetí místo přinesl na pohled vyrovnané utkání. Borci Slovanu si dokázali oproti soupeři lépe poradit s vytvořenými šancemi a i díky dobrému výkonu gólmana zvítězili s rozdílem čtyř branek.

Domácí vstupují do utkání aktivněji, hned v první minutě hrozí střelou, která zvoní o tyč  Činčila. Ve 3. minutě Pavlovský vyváží kotouč zpoza vlastní brány, dostává se téměř kolem všech hráčů až před bránu Peška a střelou do horního rohu otvírá skóre utkání – 0:1. Na obě strany se hodně bruslí a domácí si vybojovávají přesilovku, ve které se do úniku nejprve dostává Pavlovský, na druhé straně hosté těsně míjí odkrytou bránu. Ve 12. minutě dostává puk na hůl nehlídaný Řehulka a navyšuje na 0:2. V čase 14:50 dostává trest do konce utkání za faul kolenem Svoboda a Slovan hraje 5minutovou početní výhodu, tu však nedokáže využít a skóre se již do konce třetiny nemění.

Druhá třetina pokračuje v rychlém tempu. Domácí začínají Slovan přehrávat a několika střelami v úvodu třetiny testují Turkovu pozornost. Jejich tlak je posílen dvojnásobnou početní výhodou, trojice Slovanu však statečně brání a s Turkem v zádech nedovoluje domácím zakončit. V plném počtu Pešek vyráží nebezpečnou střelu Muselíka špičkou betonu. Ve 37. minutě mají hosté výhodu přesilové hry, ve které se nedaří vyvézt puk a v čase 38:08 dokonce skóruje ve vlastním oslabení Pecen – 1:2.

Domácí se od začátku poslední části základní hrací doby snaží dotáhnout výsledek. Borci Slovnu dobře brání a spolu s Turkem nedovolují Chotěboři vstřelit srovnávací gól. V 53. minutě na 1:3 zvyšuje po povedené akci Faltus a utkání začíná patřit hostům. V čase 56:47 Faltus dává svůj druhý gól utkání a navyšuje tak na 1:4. Po zbytek utkání mají puk na holích hlavně hosté. Výhru pečetí v čase 59:58 gólem na 1:5 Marek.

Další utkání, které rozhodne o nositeli bronzových medailí, se odehraje v neděli 17. 3. na domácím stadionu.

Ohlasy po utkání:

Trenér Slovanu Igor Čikl: „My jsme tady chtěli vyhrát, abychom se zbytečně netrápili doma. Kluci si to vítězství dneska zasloužili, troufám si říct, že jsme byli lepší mančaft. Za každou cenu to třetí místo chceme, doma to musíme potvrdit a pokud budeme třetí, tak to bude super.”

Branky: 38:08 Pecen (Dvořák) – 2:50 Pavlovský (Dudycha), 11:13 Řehulka (Marek), 52:45 Faltus (Řehulka, Marek), 56:47 Faltus (Čikl), 59:58 Marek (Faltus, Řehulka)

Rozhodčí: Kareš – Říha, Teplý

Vyloučení: 4:6

Využití: 0:0      V oslabení: 1:0

Sestava SLOVAN: Turek – Rajnoha, Dudycha, Hradil, Janků, Schneider, Muselík, Janošek – Kobza, Marek, Faltus, Langr, Augustin, Řehulka, Čikl, Pavlovský

Sestava CHOTĚBOŘ: Pešek – Lacina, Jaroš, Pecen, Mendl, Krejčí, Ludvík – Mašek, Vlček, Kraučuk, Dvořák, Svoboda, Jelínek, Hospodka Jakub, Hospodka Jan, Činčila, Ludvík, Musílek, Březina

Published by Vendula Pokorna