Čtvrtek 28. Březen
Moravská Třebová
°C

Třináct (respektive jedenáct) statečných

Třináct (respektive jedenáct) statečných

HC CHRUDIM : HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

4 : 3

(1:2; 0:0; 2:1; 1:0)

Po prodloužení

 

V neděli 17. 11. vyjel tým Moravské Třebové do daleké Chrudimi. Už před zápasem mužstvo pocítilo další ztráty, když se náhle ze zdravotních důvodů omluvil obránce Hradil, který se tak přidal ke zraněnému Pavlovskému, Sedláčkovi, Kudrnovi, dlouhodobě zraněnému Kobzovi, pracovně indisponovanému Řehulkovi a z osobních důvodů omluvenému Faltusovi! Třebovští měli před sebou těžký úkol, když se postavili k fyzicky dobře připravené Chrudimi, podpořené dvaceti hráči do pole!

V první třetině se tým zaměřil na organizovanou obranu, jež přinesla ovoce v podobě vstřelení dvou gólů a získání vedení 0:2! Tři minuty před koncem první třetiny se však Chrudimi podařilo z přesilovky snížit na 1:2.

Druhá třetina se nesla v duchu častých vyloučení. Hráči Moravské Třebové dokonce hráli dvě minuty v oslabení 5 na 3, které pokračovalo odloženým dvouminutovým trestem a přesilovkou domácích 5 na 4. S vypětím všech sil a s výborně chytajícím Turkem ale všechna oslabení zvládli! Do kabin se tak šlo za stejného skóre jako po první třetině (1:2), avšak s dalším zraněním obránce Adolfa a útočníka Langra.

Třetí třetina bohužel začala hrubou chybou třebovského mužstva v obranném pásmu a z toho plynoucím stavem 2:2. Do vedení 2:3 se ovšem naše mužstvo dokázalo dostat po pohledné akci hned tři minuty od vyrovnání. Zbytek zápasu mužstvo úspěšně odolávalo útokům domácích, a to až do času 59:35, kdy se při hře bez brankáře domácích, po několika nešťastných tečích, dostal puk do naší sítě (3:3).

Šlo se tedy do prodloužení, kde měla Moravská Třebová pár šancí na rozhodnutí, které ale nebyly využity a soupeř tak po závaru před naší brankou, dalším “nehezkým” gólem, rozhodl o dělbě bodů. Hráčům patří poděkování za bojovnost, kterou předvedli ve velmi “okleštěné” sestavě!

Tři body, které tentokrát byly tak blízko na dosah mrzí, avšak ve středu 20.11 v 19:00 přivítají hráči Moravské Třebové na svém ledě soupeře z Chotěboře a chtějí vyhrát! Přijďte naše hráče podpořit!

Ohlasy po utkání:

Hodnocení zápasu trenéra Igora Čikla: ,,Chtěl bych kluky pochválit. Po třech špatných zápasech jsme odehráli v 11 lidech velmi bojovný zápas a drželi jsme výhru až do samého závěru, kdy jsme dostali nešťastný gól 25 vteřin před koncem zápasu. Po dvou šancích v prodloužení jsme dostali rozhodující branku. I přes prohru patří klukům poděkování!“

Hodnocení zápasu obránce Libora Janků: ,,Je škoda, že jsme nedotáhli zápas do vítězného konce, ale na druhou stranu je dobře, že i v tak v malém počtu jsme dokázali bojovat, uhrát alespoň bod a oproti minulým zápasům zlepšit herní projev. Určitě máme na čem stavět do dalších utkání!“

Branky: 16:41 Polák Jan (Haltuch), 40:47 Polák Ondřej (Haltuch), 59:35 Kalous (Polák Jiří), 63:28 Štěpánek – 10:32 Augustin (Langr, Cach), 12:49 Langr (Pěcha, Rajnoha), 43:57 Čikl (Augustin, Marek)

Střely na branku: 31:22

Rozhodčí: Škorpil – Kolář, Hrabal

Počet diváků: 345

Sestava SLOVAN: Turek – Rajnoha, Hučík, Janků, Pokorný – Augustin, Langr, Čikl, Pěcha, Cach, Marek, Adolf, Jurča

Sestava CHRUDIM: Ament – Haltuch, Kalous, Burkoň, Cvrček, Hejl, Klement, Machač, Pilař, Urban – Polák Ondřej, Polák Jan, Štěpánek, Polák Jiří, Dobiáš, Karásek, Kišš, Koreček, Novák, Novotný, Plch

Published by Lukáš Šišovský