Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Skvěle zvládnutá odveta proti Litomyšli

Skvěle zvládnutá odveta proti Litomyšli

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ : HC LITOMYŠL

7 : 4

(3:0, 0:2, 4:2)

 

Druhou adventní neděli nastoupili moravskotřebovští na domácím ledě proti rivalovi z Litomyšle a o motivaci rozhodně nebyla nouze. Nejen, že se jedná o okresní derby, ale předchozí duel prohrála Třebová v Litomyšli vysokým skóre a chtěla soupeři porážku vrátit. Do sestavy jsme při absenci mnoha obránců velmi rádi přivítali i Romana Muselíka, který přišel vypomoct!

Do první třetiny domácí hráči, k libosti domácích fanoušků, doslova vlétli a po necelých pěti minutách se dostali do zaslouženého vedení (1:0). Převahu se jim podařilo vyjádřit i využitím dvou přesilových her a skóre bylo rázem 3:0. Druhá využitá přesilová hra ale dle hostí neměla platit, a tak se nespokojeni s výrokem rozhodčích odebrali na krátkou chvíli do kabin. Následně se ale vrátili a zápas tak mohl pokračovat. Nutno říci, že měli hosté štěstí, že se do kabin šlo za stavu “pouze” 3:0, vzhledem k tomu, že se domácím nepodařilo využít hned několika dalších vyložených šancí.

Druhá třetina začala gólem Litomyšle (3:1), pro kterou gól znamenal určitou vzpruhu, což se potvrdilo i v čase 28:46 vstřelením jejich druhého gólu (3:2) a navrácením se do zápasu. Přes množství šancí v druhé části jiný gól nepadl.

Ovšem třetí třetina začala rychlým gólem domácích (4:2) a nedlouho poté využitím přesilovky a změnou skóre na 5:2. Litomyšl ještě o dvě minuty později korigovala skóre na 5:3, ale dobře hrající Třebová si již nenechala zápas zkomplikovat a vstřelila další dvě trefy (7:3). V oslabení domácí ještě naposledy inkasovali (7:4), což už ale nic neznamenalo a zápas se jim tak podařilo dotáhnout k získání důležitých třech bodů do tabulky!

Poděkování patří fanouškům, kteří vytvořili skvělou atmosféru! Po vydařeném derby nás vzápětí čeká další – a to v neděli 15.12. v 17 hodin na domácí půdě! Tentokrát proti Chocni, které se letos velmi daří a mělo by jít o šlágr kola, podpořený skvělou diváckou kulisou obou týmů. Přijďte na poslední letošní zápas, slibující parádní hokej, fandit a pomoci tak svému týmu k dalšímu důležitému vítězství !!!

Ohlasy po utkání:

Hodnocení trenéra Igora Čikla: ,,Zvládli jsme těžký zápas a já jsem za to rád. Celý zápas jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli. Chtěl bych klukům poděkovat za přístup a nasazení a divákům za podporu! A také Romanovi Muselíkovi, který ukončil kariéru, a když viděl, že nám chybí obránci, přišel nám pomoci.. toho si velice cením!“

Branky: 4:40 Janků (Čikl, Pavlovský), 17:48 Augustin (Pavlovský, Langr), 18:28 Marek (Řehulka), 40:24 Augustin, 42:53 Čikl (Rajnoha), 46:27 Řehulka (Rajnoha, Marek), 46:49 Marek (Řehulka) – 24:10 Vomočil (Drobný), 28:46 Ostřanský (Barkóci, Hejtmánek), 44:00 Jankovský (Mečiar), 54:50 Vomočil (Švec, Mečiar)

Střely na branku: 34:26

Rozhodčí: Čížek – Gregar, Pešková

Počet diváků: 425

Sestava SLOVAN: Rochla – Rajnoha, Janků, Cekr, Kudrna – Marek, Řehulka, Augustin, Čikl, Pavlovský, Langr, Cach, Faltus, Kobza, Muselík

Sestava LITOMYŠL: Horáček – Mečiar, Jankovský, Navrátil, Šklíba, Vacek – Vomočil, Ostřanský, Barkóci, Drobný, Švec, Hejtmánek, Blecha, Šíp, Urban

Published by Lukáš Šišovský