Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

Výhra v prodloužení

Výhra v prodloužení

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ : HC SVĚTLÁ NAD SÁZAVOU

6 : 5

(1:2, 1:2, 3:1, 1:0)

Po prodloužení

 

První letošní adventní neděli přijel na mistrovský zápas na stadion v Moravské Třebové tým ze Světlé nad Sázavou. O zábavu bylo skutečně postaráno.

Na zápas naše mužstvo nastoupilo v sestavě s pěti hráči ze šumperské juniorky a navrátilcem z marodky Honzou Kobzou. V první třetině inkasovali jako první domácí, kdy se hned po 32 sekundách první šťastnou střelou prosadila Světlá. Třebovští odpověděli po dvou minutách, když se ujala jedna ze střel od modré čáry. Remízový stav v první třetině překazili hosté, kteří se opět šťastně trefili a určili výsledek první periody 1:2.

Ve druhé třetině se čekalo na střelce mnohem déle než v té první, až do 16. minuty, kdy se po chybě v obraně prosadili opět hosté (1:3). Domácí odpověděli využitou přesilovou hrou (2:3), ovšem v následném střídání vytvořili hrubou chybu v obraně a rozdíl ve skóre tak byl znovu dvougólový (2:4). Za tohoto skóre druhá část skončila.

V první polovině třetí třetiny se prosadili hosté ze Světlé a zdálo se, že je zápas rozhodnutý (2:5). Opak byl ale pravdou. Infarktový závěr odstartovalo domácí mužstvo využitím přesilové hry (3:5). V tu chvíli do konce zápasu zbývalo ještě 12 minut. Následující dva góly, které zápas poslaly do prodloužení, padly ale až dvě minuty (respektive minutu) před koncem třetí třetiny při odvolání a risku hry bez brankáře (5:5)!

Prodloužení nemělo dlouhého trvání – přesně 33 sekund. Domácí mužstvo si počkalo na chybu hostí a úspěšně zakončenou akcí určilo dělbu bodů!

Divákům děkujeme za podporu a zveme na další domácí zápas, který se odehraje v neděli 8. prosince v 17 hodin na našem stadionu, kde přivítáme rivala z Litomyšle, kterému máme co vracet!

Ohlasy po utkání:

Hodnocení zápasu trenéra Igora Čikla: ,,Proti Světlé jsme nastoupili s pěti juniory. Chybí nám někteří klíčoví hráči, proto zápas z naší strany nebyl příliš povedený. Celý zápas jsme dotahovali a s velkou dávkou štěstí se nám podařilo vyrovnat, a nakonec v prodloužení rozhodnout o naší výhře. Jsem rád za dva důležité body!“

Hodnocení zápasu Dominika Marka: ,,Herní projev z naší strany po většinu zápasu nebyl vůbec dobrý. Chyběla nám lehkost na puku, který jsme kolikrát zbytečně ztráceli. Světlá hrála trpělivě zezadu a počkala si na šance, které byla schopna využít. Ke konci zápasu už jsme neměli co ztratit, tak jsme zkusili hru bez brankáře, ve které jsme dali dvě branky a zápas vyrovnali. Následně hned na začátku prodloužení se nám podařilo zápas otočit. Jsem moc rád že se nám zápas povedl otočit a doufám, že nás to nakopne do dalších zápasů. Děkujeme fanouškům za podporu.“

Branky: 2:28 Marek (Čikl, Cekr), 37:56 Čikl (Kudrna, Rajnoha), 47:43 Řehulka (Jurča, Cach), 58:59 Marek (Rajnoha, Augustin), 59:39 Augustin (Marek, Janků), 60:33 Augustin (Čikl, Marek) – 0:32 Včela Petr (Piskač), 16:23 Včela Petr (Koubský), 36:30 Přibyl (Kohout), 38:16 Kohout (Doležal, Kopecký), 47:04 Bradáč (Včela Ondřej)

Střely na branku: 39:41

Rozhodčí: Čížek – Kopecký, Jiruška

Počet diváků: 326

Sestava SLOVAN: Rochla, Turek – Rajnoha, Kudrna, Cekr, Janků, Blaháček, Habrman, Hučík – Marek, Augustin, Čikl, Řehulka, Jurča, Cach, Kavan, Kobza

Sestava SVĚTLÁ: Zvolánek, Koubský – Bradáč, Včela Ondřej, Adam, Kořínek, Šíma – Včela Petr, Kohout, Přibyl, Doležal, Piskač, Kopecký, Kalenský, Kubát, Špatenka, Štros, Zvěřina

 

Published by Lukáš Šišovský