Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

Série srovnána 1:1

Série srovnána 1:1

HC LITOMYŠL : HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ

1 : 6

(0:3, 0:2, 1:1)

 

Ve středu 5.2 v 18:30, před skvělou diváckou kulisou na zimním stadionu v Litomyšli, vypuklo další pokračování čtvrtfinálové série! A byl to skvělý týmový výkon, podpořený parádně chytajícím brankářem!

První třetina měla velice podobný průběh, jako při prvním vzájemném duelu. Slovan začal utkání s velkou chutí a touhou zvítězit a již po dvou minutách první třetiny se mu podařilo dvakrát skórovat (0:2) a položit tak výborný základ do dalšího průběhu zápasu. Ve 13. minutě bylo ještě lépe, když se třebovským podařilo znovu skórovat  při situaci čtyř proti čtyřem (0:3)!

Druhou třetinu hostující mužstvo nepolevovalo v aktivitě a zhruba v polovině zápasu se opět prosadili (0:4)! Když potom Moravská Třebová o čtyři minuty později využila přesilovou hru, bylo průběžné skóre stejné jako v prvním zápase, tedy 0:5!

Hráči museli zpozornět, protože všichni si dobře uvědomovali, co nastalo při tomto skóre v prvním čtvrtfinále. Tentokrát si ale dal Slovan pozor a nedopustil další šokující obrat! Snad jedinou kaňkou byl inkasovaný gól v 58. minutě při využité přesilové hře Litomyšle. I proto, že gólman Slovanu si za svůj výkon rozhodně čisté konto zasloužil! V 60. minutě se ještě jednou a naposledy v utkání změnilo skóre, když se znovu prosadili hosté. Konečný výsledek tím pádem byl 1:6!

Poděkování opět patří fanouškům, kteří přicestovali s mužstvem a byli nedílnou součástí úspěšného střetnutí !!!

Ohlasy po utkání:

Hodnocení zápasu trenéra Igora Čikla: ,,Druhý zápas série s Litomyšlí jsme zvládli perfektně. Od začátku si kluci plnili všechno, co jsme si před zápasem řekli a s výborným Kašparem v brance jsme měli zápas pevně v rukou. Pomohla nám podpora fanoušků. Teď si odpočneme a v neděli chceme zopakovat stejný výkon a dostat se do vedení v sérii!“

Hodnocení zápasu Martina Řehulky: ,,Dá se říct, že to byl pro nás zápas sezóny, jelikož jsme odjížděli do Litomyšle za stavu 0:1 a prohrát ho by bylo už kritické!!! Začali jsme výborně a po třech minutách jsme vedli 2:0 a to byl důsledek toho, že jsme hráli to, co jsme si řekli v šatně. Bylo vidět, že hrajeme jako tým, který je podpořen výborným výkonem brankáře a táhneme za jeden provaz, protože play off se ani jinak hrát nedá. Ještě musíme zlepšit emoce skrz rozhodčí a jsem přesvědčen, že si dojdem pro cenný postup v této sérii. Ještě bych chtěl poděkovat fanouškům, že nás přijeli podpořit do Litomyšle a tímto pozvat i na nedělní 3. zápas a společně udělat druhý bod v sérii!“

V neděli 9.2 v 17 hodin pokračuje čtvrtfinálový boj, který se odehraje na domácí půdě v Moravské Třebové! Všichni fanoušci jsou tímto srdečně zváni !!! Pojďme společně vybojovat druhý veledůležitý bod !!!

Branky: 57:13 Cink (Ostřanský, Švec) – 0:57 Langr (Faltus), 1:17 Řehulka (Cach), 12:11 Pavlovský (Čikl), 28:28 Pavlovský (Čikl, Janků), 32:29 Augustin (Čikl, Pavlovský), 59:20 Augustin (Pavlovský)

Střely na branku: 37 : 38

Rozhodčí: Škorpil, Rulíček – Štěrba, Schaffer

Počet diváků: 535

Sestava SLOVAN: Kašpar – Janků, Bahounek, Hradil, Hučík, Kudrna, Rajnoha – Pavlovský, Čikl, Augustin, Langr, Řehulka, Cach, Faltus, Kavan, Kobza, Marek, Muselík

Sestava LITOMYŠL: Klička – Bláha, Jankovský, Mečiar, Navrátil, Vacek – Cink, Ostřanský, Švec, Barkóci, Drobný, Dvořák, Hejtmánek, Jakubec, Křesťan, Skoumal, Vomočil, Voženílek

Published by Lukáš Šišovský