Čtvrtek 25. Duben
Moravská Třebová
°C

Skvělý výkon Turka

Skvělý výkon Turka

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ : HC CHOTĚBOŘ

4 : 3

(0:0, 1:3, 2:0, 1:0)

Po prodloužení

 

V neděli 23. února odstartovalo semifinále play-off proti týmu HC Chotěboř a ačkoliv naše mužstvo vědělo, že musí být připraveno na houževnatého soupeře plného fyzických sil, výkon na ledě tomu bohužel příliš nenasvědčoval.

Hned první třetina toto tvrzení potvrdila. A i když skončila nerozhodně 0:0, nebýt několika skvělých zákroků našeho brankáře, byla by Chotěboř jistě ve vedení!

V druhé části už začaly padat branky. První padla ve 23. minutě z jednoho z mnoha přečíslení proti našemu týmu. Slovan reagoval o čtyři minuty později, když se mu podařila využít při důrazu v předbrankovém prostoru přesilová hra (1:1)! Ve 30. minutě se skóre opět měnilo, a to když svou nabídnutou přesilovou hru využili i hosté (1:2)! Ve 35. minutě se Chotěboři svým urputným výkonem opět podařilo skórovat a druhá třetina tak skončila poměrem 1:3!

Třetí část začala pokračující přesilovou hrou z druhé části a ta se k radosti Slovanu podařila hned po jedné minutě a čtyřech sekundách využít (2:3)! Poté měli hosté výhodu přesilové hry 5 na 3. Tu ovšem nevyužili. Když se pak stejná příležitost, o dva hráče v poli víc, naskytla domácím, ti jí nepohrdli a vyrovnali utkání na 3:3! A když se v závěru třetí třetiny nepodařilo moravskotřebovským proměnit některé ze svých šancí, zápas šel do prodloužení.

Prodloužení Slovan začínal v početní nevýhodě 4 proti 3, kterou si přinesl ze závěru třetího dějství. Ta se mu podařila ubránit a v 61. minutě dostali domácí stejnou výhodu! Přesilové hry naštěstí Slovan v tomto utkání zvládl a v čase 62:38 v Rehau aréně propukla velká radost (4:3) !!!

Ohlasy po utkání:

Hodnocení utkání trenéra Igora Čikla: ,,Vydřeli jsme důležitý první bod v sérii. Z naší strany to nebyl příliš povedený zápas. Měli jsme těžké nohy a svoje sehrála určitá nervozita, ale vážím si toho, že i za nepříznivého stavu jsme nepřestali bojovat a vyhráli. Ve středu budeme lépe připraveni a budeme bojovat o druhý bod!“

Děkujeme divákům za skvělou kulisu! Společně jsme uhráli 1 bod! Nyní nás ve středu 26. února od 18:30 čeká těžký boj v Chotěboři! Tímto zveme všechny příznivce našeho klubu, aby hráče v tomto nelehkém boji přijeli podpořit a vytvořili stejně domácí atmosféru, jako tomu bylo v Litomyšli!

Branky: 25:51 Čikl (Augustin, Pavlovský), 41:04 Augustin (Pavlovský), 47:22 Augustin (Faltus, Čikl), 62:38 Rajnoha (Langr, Faltus) – 22:04 Dvořák (Eis, Lacina), 29:18 Suchý (Kraučuk), 34:31 Hospodka Jan (Kříž)

Střely na branku: 26:47

Rozhodčí: Hájek, Čížek – Schaffer, Pošvář

Počet diváků: 615

Sestava SLOVAN: Turek – Rajnoha, Hradil, Hučík, Janků, Kudrna – Augustin, Čikl, Faltus, Pavlovský, Langr, Cach, Kobza, Marek, Muselík, Řehulka

Sestava CHOTĚBOŘ: Pešek – Suchý, Kříž, Lacina, Jaroš, Klofáč, Ludvík Jakub, Ludvík Jaroslav, Mendl, Musílek – Dvořák, Hospodka Jan, Eis, Kraučuk, Březina, Činčila, Hospodka Jakub, Mašek, Svoboda, Vantuch, Vlček

Published by Lukáš Šišovský