Čtvrtek 28. Březen
Moravská Třebová
°C

Sezóna 20/21 KLM PU

Sezóna 20/21 KLM PU

Nejen na Královéhradecku, ale také na Pardubicku doznalo složení soutěže určitých změn. Po dvouleté absenci se do krajské ligy přihlásil opět tým z Poličky, naopak hokejisté Skutče, kteří loni nestartovali kvůli rekonstrukci stadionu, se letos představí v soutěži na Vysočině. Stávající týmy z tohoto kraje – Světlá a Chotěboř – rovněž koketovaly se změnou soutěže, ovšem nakonec zůstává vše při starém. V soutěži tak bude startovat rovná desítka družstev.
Hrací systém je mírně odlišný od poslední sezony. Nejprve se odehraje dvoukolová základní část s 18 zápasy. Ve druhé části soutěže se utkají týmy systémem sudá – lichá, což znamená porci dalších 10 utkání, body ze základní části se budou započítávat. Vyvrcholení soutěže samozřejmě obstará play-off, hrané na tři vítězství.

Složení soutěže tedy vypadá následovně:
Chrudim
Moravská Třebová
Hlinsko
Chotěboř
Česká Třebová
Světlá n. Sáz.
Litomyšl
Choceň
Lanškroun
Polička

Zde soutěž zahájí již 27. 9. 2020, kdy v prvním kole změří síly:
Chrudim – Polička
Moravská Třebová – Lanškroun
Hlinsko – Choceń
Chotěboř – Litomyšl
Česká Třebová – Světlá n. Sáz.

Na závěr ještě jedna informace – na krajské konferenci KSLH HK kraje bylo odsouhlaseno vytvoření komise zástupců KLM HK kraje, který by měl ve spolupráci s KSLH PU kraje připravit návrhy společné soutěže KLM HK+PU a to od sezony 2021–22.

 

ZDROJ: RegionHokej.cz

Published by Lukáš Šišovský