Úterý 23. Duben
Moravská Třebová
°C

Představení hráče David Haluza

Představení hráče David Haluza

Vážení příznivci HC Slovan.
Rádi bychom Vám po dobu covidové pauzy přestavili hráče HC Slovan.
Vytvořili jsme jednoduchý dotazník a požádali hráče o vyplnění.

David Haluza

1) Kdy a kde jsem začal s hokejem –
Bruslit jsem začal asi ve čtyřech letech. Od druhé třídy základní školy jsem přešel na hokejovou školu v Šumperku a od té doby jsem tam začal aktivně chodit na tréninky.

2) Kdo a proč tě k hokeji přivedl –
K hokeji mě přivedli rodiče, protože i  táta dřív hrál hokej. A pak asi hlavně můj dlouholetý kamarád Michal Dohnal, který proti nám nastupuje za Lanškroun.

3) Kde jsem hrál –
Všechny mládežnické kategorie jsem odehrál za Šumperk. V seniorské kategorii se mi minulý rok podařilo nastoupit do pár zápasů druhé ligy.

4) Úspěchy –
Nejvíce si vážím dvou úspěchů. Jako první je postup v mladším dorostu do extraligy, kdy jsme celou sezónu byli suverénní a prohráli asi 2 zápasy. A druhý, kterého si vážím o trošku víc je postup přes první kolo v minulém ročníku extraligy juniorů, která byla bohužel ukončena kvůli koronaviru.

5) Jak jsem se dostal do MT –
Po neúspěšné zkoušce v první lize v Šumperku jsem od trenéra z mládeže dostal kontakt do Moravské tak jsem to šel zkusit a až na zastavení soutěží je vše parádní.

6) Jak se mi jeví fungování HC MT –
Fungování Moravské Třebové mě osobně dost překvapilo. Ať už zázemím nebo lidmi kteří se tam kolem hokeje pohybují.

7) Dojíždění –
Dojíždění mi problém nedělá možná proto, že stále nemám řidičák a zatím se nechávám vozit, ale je jasné že jak si řidičák dodělám tak budu řídit i já.  A je fajn že jezdíme ze Šumperka 2-3 kluci takže nemusíme jezdit sami.

8) Co dělám mimo hokej –
Mimo hokej pracuji ve stavební firmě. Jinak mám rád i dost jiných sportů. Rád jezdím do přírody na kole nebo někdy i zaběhat. Samozřejmě trávím nejraději čas s mojí přítelkyní

9) Co zajímavého by o mně fandové měli vědět –
Učím svého dvouletého synovce si hrát s hokejkou.

10) Jak se vyrovnávám s Covidem a připravuji na restart –
Bohužel špatná doba pro sport, ale nedá se s tím nic dělat, takže to musíme vydržet a připravovat se v domácích nebo přírodních podmínkách.

Published by Jiří Kavan