Pátek 29. Březen
Moravská Třebová
°C

Představení Hráče Dominik Dubovčí

Představení Hráče Dominik Dubovčí

Vážení příznivci HC Slovan.
Rádi bychom Vám po dobu covidové pauzy přestavili hráče HC Slovan.
Vytvořili jsme jednoduchý dotazník a požádali hráče o vyplnění.

Dominik Dubovčí

1) Kdy a kde jsem začal s hokejem – Začínal jsem v Pardubicích na kurzu bruslení ve čtyřech letech, v roce 2004…

 

2) Kdo a proč tě k hokeji přivedl – Oba rodiče měli kladný vztah ke sportu a sám táta hrál fotbal i hokej. Hokej je navíc v Pardubicích sportem číslo jedna, takže volba byla jasná.

 

3) Kde jsem hrál – Celou mládežnickou kariéru jsem strávil v Pardubicích. Na podzim 2019 jsem ale začal studovat na olomoucké univerzitě a z juniorky Dynama jsem kvůli časovým možnostem odešel do Chrudimi, kde jsem odehrál několik zápasů za muže. Již druhým rokem jsem také hráčem HC Univerzita Palackého v Olomouci.

 

4) Úspěchy – Jako svůj největší úspěch beru to, že jsem vždy zvládal skloubit hokej se vzděláním. S touto mojí cestou souvisí i mé dva největší úspěchy. V sezoně 2017/18 jsem v Pardubicích obdržel cenu od Vladimíra Martince za nejlepší výsledky na ledě i ve škole v kategorii U18. Za loňský rok v univerzitním hokeji jsem dostal ocenění nejlepšího obránce HC UP Olomouc. Na týmový úspěch bohužel čekám.

 

5) Jak jsem se dostal do MT – Po necelé sezoně v Chrudimi jsem chtěl změnu, především kvůli dojíždění ze školy. Zavolal jsem tedy panu Kršňákovi, že bych chtěl hrát v Moravské Třebové, a rychle jsme se domluvili.

 

6) Jak se mi jeví fungování HC MT – Rád jsem poznal nové spoluhráče i lidi z vedení. Kromě toho se mi moc líbí zázemí zimního stadionu, podmínky pro trénování jsou zde opravdu dobré. Když to bylo povolené, přišlo na zápas i hodně fanoušků, což je super.

 

7) Dojíždění – Náročné je to především časově, na druhou stranu 40 minut z Olomouce je přijatelných. Na cestách navíc nejsem sám, s Dominikem Cachem, Liborem Janků, Pavlem Skopalem nebo Liborem Šípem cesta vždycky rychle uteče. S nimi trávit čas je spíš zážitek.

 

8) Co dělám mimo hokej – Užívám si čas s mojí přítelkyní, rodinou, nebo kamarády. V Olomouci studuji angličtinu a žurnalistiku a snažím se mít nějakou praxi v oboru, takže ve volném čase občas píšu články na web HC Dynamo Pardubice. Rád také hraju tenis nebo fotbal, lyžuji, jezdím na kole. A miluju cestování.

 

9) Co zajímavého by o mně fandové měli vědět – Mým nejlepším kamarádem je útočník HC Dynamo Pardubice Matěj Blümel.

 

10) Jak se vyrovnávám s Covidem a připravuji na restart – Pauzu musíme vydržet, s tím se nedá nic dělat. Snažím se čas doma aktivně využít, chodím běhat, jezdím na kole, cvičím. Školu studuji online.

 

 

Published by Jiří Kavan