Pátek 29. Březen
Moravská Třebová
°C

Josef  Fibrich

Josef  Fibrich

 

Josef Fibrich odpovídá na dotazy Dana Prokopa

Pomalu docházejí nápady na otázky, ale ještě na jeden rozhovor to vyšlo. Bohužel, zásadní odpověď na první otázku rozhodila nachystaný koncept, kdy jsem byl nachytán od Pavla Kršňáka a jeho vtip jsem spolkl i s navijákem.

Ahoj Pepo, první a nejdůležitější otázka. Co je u tebe nového?

Největší novinka je, že jsem si začal dělat trenérskou licenci „B“. Jinak všechno zavřené, nikam nemůžeš a nedá se ani pořádně trénovat. Doma dobrý, všichni zdraví.

Já jsem dostal informaci, že jste v očekávání?

To by mě zajímalo, kdo s tím přišel. Už několik lidí nám blahopřálo a rodina z toho byla docela překvapena, ale není to pravda. Přítelkyně studuje, a když se na ni právě dívám, tak rozhodně na těhotenství nevypadá. Ani ho momentálně neplánujeme, přednost má škola.

Otázka od starších žáků –  a tady tě doběhnou tvá vlastní slova. Jak se pozice gólmana slučuje s pitím čaje?

Tady jsem si asi trochu naběhl, věta, kterou jsem před čtyřmi roky řekl v kabině mladších žáků a ty jsi mi ji připomněl ,(góly ,které pustíte, to jsou tak pomalé střely, že to bych mezitím vypil čaj a puk chytil do čepice) byla řečena s nadsázkou a nezvládl bych to. Ale může to zvládnout náhradní gólman, když sedí na střídačce, tak ten by si čaj vypít mohl.

Jsi nejen hráč Slovanu, ale i trenér. S kým vším jsi v kontaktu?

Dá se říct, že teď skoro s nikým. Tým jsme měli pro letošní sezonu hodně obměněný, takže jsme se nedokázali se spoluhráči pořádně poznat.  Se skupinou  malých hráčů jsem jezdil v únoru trénovat do Svitav, kde to bylo povolené.

Při úkolu jsem byl k tobě milosrdný. Musel ses na něj připravovat ,nebo jsi ho dal na první dobrou?

Dal jsem to hned napoprvé, nijak jsem se na to nechystal. Postavil jsem se na lavičku a šel do předklonu.

Video Fibrich

Kdy jsi naposledy trénoval a případně stál na bruslích?

Jak už jsem říkal, jezdil jsem do Svitav na zimní stadion, takže na bruslích jsem stál nedávno. A na suchu se už zhruba měsíc snažím se sebou něco dělat. Už mně to volno leze krkem a tělo si řeklo, že je potřeba se začít víc hýbat.

Spousta hokejistů má přezdívku, jakou máš ty a kdy jsi ji dostal?

Tady tě bohužel zklamu, ale já žádnou přezdívku od malička nemám. Trenér mi buď říkal Josef nebo Pepo. Ani si nevybavuji, že by mi někdo ze spoluhráčů nějakou vymyslel. Ale zkus se zeptat kluků, třeba pro mě nějakou mají, jen ji přede mnou nepoužívají J

Kdy jsi byl u hokeje nejšťastnější?

To jsem pořád, hokej mě od malička baví a jsem rád, že jsem pořád u něj. Velkou radost mi dělají děti, které trénuji, když plní v zápase to, co po nich chci, mám z toho velkou radost a velmi si to užívám.

Je nějaký zápas, na který rád vzpomínáš?

Tady mám jasného vítěze. Mistrovské utkání v České Třebové kde, jsme po zápase zvedli nad svou hlavu pohár pro vítěze krajské ligy.

 

Published by Jiří Kavan