Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

Hodnocení první poloviny základní části

Hodnocení první poloviny základní části

Slovan v prvních sedmi zápasech základní části vybojoval 11 bodů. Moravskotřebovští hokejisté vstoupili do nového ročníku soutěže dvěma dvojcifernými výhrami na domácím ledě. Ve čtvrtém kole je potrápil soupeř z Lanškrouna a třikrát po sobě si nechali sebrat body. V závěru první poloviny základní části Slovan zabojoval a dokázal v prodloužení udolat týmy obsazující přední příčky aktuální tabulky. Do druhé poloviny základní části tak startuje ze čtvrtého místa.

Hodnocení slovy Igora Čikla st., trenéra:

„Tak já jsem s první polovinou základní části na jedné straně spokojený. V závěru jsme porazili dva kvalitní soupeře, kteří se momentálně perou o první místo tabulky. Na druhé straně pořád bojujeme s marodkou a s tím, že máme nedostatek obránců. I tak jsme ale vydřeli 11 bodů. Co mě mrzí je, že nám nevyšel zápas v Lanškrouně.

Jinak budeme určitě bojovat o tu první čtyřku. To znamená, že v druhé polovině základní části musíme uhrát body i se silnými soupeři. Myslím, že bude potřeba aspoň 30 bodů. Klukům kteří to všechno odehráli za tu první část děkuju. Taky nás celou dobu výborně držel gólman. A do konce základní části se budeme prát minimálně o to čtvrté místo.“

Hodnocení slovy Igora Čikla ml., útočníka:

„Měli jsme velice vydařený vstup do soutěže v podobě dvou vysokých výher, který trošku zhořkl v Lanškrouně. Tam jsme prohráli v prodloužení a za celé to první kolo mě to mrzí asi nejvíc. Letošní sezóna pro nás bude asi náročná, protože máme problémy se sestavou. Na druhou stranu jsme si ověřili, že pokud budeme plnit taktické pokyny a hlavně hrát jako tým, můžeme to někam dotáhnout, v což já věřím!

Chtěl bych určitě zmínit velkou oporu – Peksiče, který nám hlídá záda v brankovišti a můžeme se na něj spolehnout. Povedlo se tak zalepit obrovskou díru v sestavě po Michalu Turkovi, ten teď stojí proti zákeřnému soupeři, kterého nejde jen tak přečíst, nedá se na něj vymyslet taktika.. Jménem celého mužstva mu chci popřát brzké uzdravení. Jsem přesvědčený, že Turkys svůj boj zvládne a co nejdřív se vrátí za námi na led a také do své nejoblíbenější funkce – pokladníka.“

Published by Vendula Pokorna