Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Utkání proti Lanškrounu rozhodl Slovan v prodloužení

Utkání proti Lanškrounu rozhodl Slovan v prodloužení

13. KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina P

HC Slovan Moravská Třebová – TJ Orli Lanškroun

8:7 pp

(1:2, 3:3, 3:2 – 1:0)

Středeční třinácté kolo soutěže nabídlo gólově atraktivní utkání. Padlo celkem patnáct branek, přičemž se skóre neustále přelévalo. Slovan vedl, pak prohrával, ale zvládl závěrečnou část utkání a za stavu 7:7 se šlo do prodloužení. O bonusovém bodu pro domácí tým rozhodl v šedesáté třetí minutě Faltus.

V první třetině zápasu se hrál svižný hokej. Slovan se už od začátku tlačil do útoku, ale Lanškroun dobrým napadáním přechod do útočného pásma komplikoval. Do první dobré příležitosti na otevření skóre se v 5. minutě dostal Langr, jeho střelu z kruhu brankář hostů zlikvidoval. O minutu později Fibrich našel přesnou přihrávkou před bránu Šípa, Faltus však vyzrál i na jeho pokus. V 9. minutě Langr zpoza brány poslal puk mezi kruhy na Faltuse, který z první otevřel skóre zápasu. Inkasovaný gól Orly nakopl, zavřeli Slovan v obranném pásmu a vynutili si přesilovou hru, kterou také dokázali zužitkovat. Na 1:1 srovnal přesně umístěnou střelou Vyskočil. O minutu později se hosté radovali ještě víc. Přihrávku před bránu dostal nehlídaný Markl, zblízka překonal domácího gólmana a Lanškroun se tak ujal vedení. Orli dobrým pohybem drželi útočné pásmo a vybojovali další přesilovku, kterou Slovan tentokrát ubránil. Ke konci třetiny si zahráli první přesilovou hru i domácí, bránu hostů však neohrozili.

Druhé dějství začalo dohrávanou přesilovkou Slovanu, v ní se moravskotřebovští hokejisté sice neprosadili, ale dokázali udržet tlak v útočném pásmu. Ve 23. minutě našel Langr před bránou Šípa, který střelou z blízka srovnal na 2:2. Ve 25. minutě došlo ke vzájemnému vyloučení. Při hře 4 na 4 Slovan několikrát ohrozil bránu hostů, z gólu se však radovali Orli, v závěru vymetl rožek brány Nastoupil – 2:3. Slovan začal útočit a vytvořil si několik dobrých příležitostí, Faltus však veškeré pokusy úspěšně likvidoval. Ve 36. minutě se Orli dostali do přečíslení, které přesně zakončoval Václavský. Hosté se tak rázem ujali dvoubrankového vedení, které ale netrvalo dlouho. Slovan odpověděl po necelé minutě, Šíp přihrávkou z modré čáry našel před bránou Fibricha, ten bekendem pověsil puk pod horní tčku. Ve stejném střídání se Fibrich dostal do úniku, který domácí obránci dokázali zastavit pouze faulem. Nařízené trestné střílení s přehledem proměnil a ve 37. minutě tak bylo znovu srovnáno. Moravskotřebovští se však opět vydali bezhlavě útočit, čímž vytvořili prostor pro přečíslení hostujícího týmu 3 na 1, ve kterém po zemi zakončoval Bureš a do kabin se tak šlo za stavu 4:5.

Ve třetí části na obou stranách přibyla spousta vyloučení. Hned v první minutě třetiny poslal střelu na bránu Marek, puk se odrazil od zadního mantinelu do brankoviště, kde číhal připravený Berčák a pohotově dopravil puk za záda gólmana hostí. Ve 43. minutě Čikl přihrával od mantinelu na Berčáka, který kolem betonu zasunul puk do brány a Slovan se ujal vedení. Ve 46. minutě si moravskotřebovští hokejisté vytvořili dobrou příležitost, do nahrávky do prázdné brány však stihl sáhnout obránce hostů. Pravidlo nedáš dostaneš potvrdil na druhé straně Vogel a znovu vyrovnal stav utkání. Následovala série několika vyloučení na obou stranách, oba týmy si zkusily i přesilovky 5 na 3, které neproměnily. Při hře 5 na 5 strhl vedení na stranu hostů Pirkl. Slovan však boj o body nevzdával, 30 sekund před koncem Berčák přesně tečoval Faltusovu střelu od modré, zkompletoval hattrick a poslal tak zápas do prodloužení. Dramatický a na góly bohatý duel rozhodl zpoza brány Faltus. Bod navíc tak zůstal ve Třebové.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Igor Čikl, trenér:

„Tak nám se ten zápas nepovedl, sice jsme hráli zase na 13 lidí, ale myslím, že s Lanškrounem bychom měli uhrát 3 body. Bohužel děláme spoustu chyb, soupeř byl důraznej. Sedm gólů Lanškroun nedá už do konce sezóny, s námi uhrál další bod. Je to škoda, ale my máme takovej mančaft, že musíme být za každý body vděčný. Máme aspoň dva body a další zápasy se pokusíme vyhrát.“

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] – Veselský [9], Janků [14], Kudrna [21], Máša [69] – Marek [7], Krč [8], Faltus [10], Langr [12], Berčák [17], Fibrich [18], Cach [29], Čikl [55], Šíp [97]

TJ ORLI LANŠKROUN:

Faltus [30] – Kužílek [7], Zedníček [11], Macháček [14], Bureš [22], Moučka [36], Pražák [44] – Řehák [8], Pejcha [9], Švub [15], Drlík [17], Preisner [19], Vyskočil [20], Markl [21], Janík [42], Vogel [56], Pirkl [67], Václavský [86], Nastoupil [88]

Branky a nahrávky: 8:51 Faltus (Langr), 22:12 Šíp (Langr), 35:42 Fibrich (Šíp), 36:20 Fibrich, 40:23 Berčák (Čikl, Kudrna), 42:39 Berčák (Čikl), 59:30 Berčák (Faltus, Čikl), 62:30 Faltus (Berčák) – 11:34 Vyskočil (Vogel), 12:30 Markl (Pejcha), 26:15 Nastoupil, 35:04 Václavský (Drlík, Macháček), 38:44 Bureš (Drlík), 46:37 Vogel (Drlík, Kužílek), 58:26 Pirkl (Švub)

Vyloučení: 8:8

Střely na branku: 37:36

Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:4, 4:4, 4:5, 6:5, 6:7, 7:7 – 8:7

Published by Vendula Pokorna