Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan veze z Třebechovic bod, rozhodlo prodloužení

Slovan veze z Třebechovic bod, rozhodlo prodloužení

5. KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina B

SK Třebechovice pod Orebem – HC Slovan Moravská Třebová

4:3pp

(0:2, 2:0, 1:1 – 1:0)

V pátém kole skupiny B zavítal Slovan do Třebechovic pod Orebem. Ačkoli týmu Moravské Třebové vyšel vstup do utkání a v první třetině se dokázali ujmout vedení 0:2, postupem času se domácí hokejisté dostávali více do hry a dokázali dvoubrankové manko snížit. Moravskotřebovští se velmi rychle přizpůsobili hře soupeře, především chybnou rozehrávkou si nechali sebrat vedení a zvenku tak vezou jeden bod.

Vstup do utkání byl z obou stran celkem opatrný. Ačkoli si domácí už na začátku 2. minuty vynutili přesilovou hru, na větší šanci se čekalo dlouhé minuty a střely na bránu se také nerodily snadno. V polovině první třetiny domácí vystihli riskantní rozehrávku Slovanu a jeden z hráčů se dostal do úniku, ve kterém minul. O pár vteřin později se potvrdilo oklepané hokejové pravidlo „nedáš, dostaneš“. Po vyhraném vhazování v útočném pásmu dostal puk na hůl Marek, z mezikruží vymetl horní rožek brány a poslal tak Slovan do vedení. Hrál se hokej nahoru dolů, ale oba týmy se dopouštěly spousty nepřesností a pro oko diváka to byla poměrně nepěkná hra. Na začátku 17. minuty hosté znovu ukázali lepší produktivitu. Slovan zavřel soupeře v útočném pásmu a z první dokázal domácího brankáře prostřelit Krč. V závěru si Třebechovice zahráli další přesilovku, ale ani tu nedokázaly zužitkovat a do kabin se tak šlo za stavu 0:2 pro Slovan.

Prostřední dějství začalo pro Slovan dohrávaným oslabením, které ubránil. V plném počtu však domácí předvedli hladký průchod do útočného pásma a necelou minutu a půl po začátku třetiny snížil na 1:2 Drašnar. Po prvním obdrženém gólu se hra týmu Moravské Třebové rozpadla, hráči začali brát situace na sebe, a i když si příležitosti v podobě střel vytvořit dokázali, bránu se ohrozit nepodařilo. Ve 37. minutě i Slovan získal výhodu početní převahy, o kterou se ale ani ne po 10 vteřinách obral hrou v šesti. Při hře 4 na 4 byli nebezpečnější domácí, gól se jim podařilo vstřelit po odpykání trestu při zkrácené početní výhodě. Těsně před koncem druhé třetiny tak bylo srovnáno.

Začátek třetí třetiny přinesl gól na každé straně. Nejprve se dorážkou zblízka prosadili domácí, Slovan však po pár vteřinách odpověděl. Kudrna vystihl rozehrávku Třebechovic poslal puk na Filipa, ten na sebe navázal dva soupeřovi hráče a před bránou našel nehlídaného Cacha, který v čase 40:57 srovnal na 3:3. V polovině třetiny došlo k sérii vyloučení na obou stranách a oba týmy tak měly možnost v početní výhodě strhnout vedení na svoji stranu. To se ovšem ani jednomu ze soupeřů nepovedlo a zápas tak dospěl do prodloužení.

Při hře 3 na 3 si první větší příležitost vytvořil Slovan. Před bránu dostal skákavou přihrávku Faltus, puk ale nedokázal usměrnit do brány. Na druhé straně domácí vystihli rozehrávku a v čase 62:23 rozhodl o bonusovém bodu pro Třebechovice přesnou střelou z mezikruží Jušta.

SK TŘEBECHOVICE POD OREBEM:

Kouba [2] – Kostka [4], Plíhal [7], Pánek [11], Dittrich [12], Podzimek [13], Hanousek [21], Mlateček [25] – Javůrek [6], Matouš [14], Šeda [15], Drašnar J. [16], Wolf [17], Vlk [22], Menyhárt [33], Jušta [35], Drašnar T. [89]

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Bielecký [2] – Blaháček [3], Dubovči [4], Veselský [9], Janků [14], Kudrna [21], Netolický [30] – Marek [7], Krč [8], Faltus [10], Vysloužil [20], Hroch [25], Cach [29], Čikl [55], Filip [66]

Branky a nahrávky: 

21:20 Drašnar (Kostka, Hanousek), 37:39 Wolf (Hanousek), 40:32 Wolf (Hanousek), 62:23 Jušta

11:05 Marek (Veselský, Krč), 16:01 Krč (Kudrna, Marek), 40:57 Cach (Filip, Kudrna)

Vyloučení: 3:5

Průběh utkání: 0:2, 3:2, 3:3, 4:3

Published by Vendula Pokorna