Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan v prvním domácím utkání roku zdolal Lanškroun

Slovan v prvním domácím utkání roku zdolal Lanškroun

9. KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina B

HC Slovan Moravská Třebová – TJ Orli Lanškroun

7:1

(3:0, 2:1, 2:0)

První domácí utkání nového roku 2022 odehrál Slovan proti lanškrounským Orlům. Jednalo se o souboj tabulkových sousedů, do kterého lépe vstoupili moravskotřebovští. I když Lanškroun vzdoroval, Slovan zvládl závěr první třetiny a už po úvodní dvacetiminutovce držel vedení 3:0. Orlům se podařilo vstřelit první gól po polovině utkání, ale zápas zůstal v rukou moravskotřebovských hráčů až do konce. Perfektní výkon předvedl Marek Peksa.

Soupeř zaskočil moravskotřebovský tým aktivním vstupem do utkání, Orli se tlačili do brány a během prvních minut byli víc vidět na puku. Do nebezpečnější šance se však jako první ve 3. minutě dostal Slovan, puk poskakující v brankovišti po dorážce Langra dokázal zkrotit obránce hostů a moravskotřebovští se tak z gólu neradovali. Domácí se postupně začali dostávat do hry a přibývalo pěkných kombinací. Jednu z nich mohl proměnit střelou z mezikruží Marek, ale pozorný brankář hostů proti jeho pokusu vymrštil lapačku. V 8. minutě moravskotřebovští dobrým napadáním vybojovali puk v útočném pásmu, Filip poslal puk před bránu na nehlídaného Fibricha, který našel skulinu mezi betony brankáře hostů a vstřelil první gól utkání. V polovině třetiny si Slovan zahrál první přesilovku, jedinou příležitost si vytvořil v jejím úvodu a pak měl problém s přechodem do útočného pásma. Lanškroun zahrozil po delší době ve 14. minutě dvěma nebezpečnými střelami, Peksa byl ale pozorný. V dalším střídání se jeden z Orlů snažil přebruslit obranu a byl zastaven faulem, přesilovku si tak zahráli také hosté. Vytvořili si několik příležitostí, bránu ale nevsítili. V 19. minutě Slovan znovu předvedl povedenou kombinaci, Fibrich poslal puk za bránou na Filipa, ten našel před bránou najíždějícího Langra, který uklidil kotouč pod horní tyč. V poslední minutě úvodního dějství se před bránu prokličkoval Berčák a třetím gólem domácího týmu zakončil parádní první třetinu.

V úvodu druhé periody zasypali hosté domácího brankáře několika střelami. Tlak lanškrounského týmu se podařilo zastavit pouze faulem. Slovan tak od 26. minuty bránil oslabení, ve kterém hosty k ničemu většímu nepustil a skóre se tak nezměnilo. V polovině zápasu domácí bránili další oslabení, ve kterém nejprve z úniku přidal čtvrtý gól Krč, následně se hostům podařilo procpat puk pod moravskotřebovským brankářem až za brankovou čáru – 4:1. Branka hosty nakopla a snažili se zvrátit průběh utkání, ale Slovanu se opět vydařil závěr třetiny. Od mantinelu se před bránu natlačil Marek, byl faulován, ale stihl nahrát před brankoviště Čiklovi, který vymetl horní roh brány a zvýšil na 5:1. V posledních dvou minutách si hosté zahráli další přesilovku, Slovan ale soupeře k ničemu nepustil, naopak v útoku byl aktivnější. Na konci 40. minuty se početní výhoda Orlů ještě zdvojnásobila.

Poslední dějství začalo pro Slovan dohrávaným dvojnásobným oslabením, které úspěšně ubránil. Ve 44. minutě hráči hostů zastoupili brankáře a dokázali pochytat obě dorážky, které následovaly po střele Berčáka. V polovině závěrečné třetiny předvedli hráči Slovanu další povedenou kombinaci, kterou zakončoval Marek přesnou střelou pod horní tyč. Slovan kontroloval výsledek a držel se na puku. V 55. minutě poslal Fibrich dlouhou přihrávkou do úniku Langra, brankář hostů se ale nenechal rozhýbat a jeho pokus lapil. Sedm vteřin před koncem upravil skóre na konečných 7:1 Šíp. Slovan tak v novém roce 2022 vybojoval první vítězství.

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] – Dubovči [4], Veselský [9], Faltus [10], Janků [14], Netolický [30], Máša [69] – Marek [7], Krč [8], Langr [12], Berčák [17], Fibrich [18], Cach [29], Čikl [55], Filip [66], Šíp [97]

TJ orli lanškroun:

Faltus [30] – Kužílek [7], Zedníček [20], Bureš [22], Moučka [35], Pražák [44], Křivohlávek [92] – Švub [8], Pejcha [9], Mann [11], Macháček [14], Novotný [17], Marek [18], Drlík [19], Markl [21], Doležal [36], Preisner [42], Vogel [56], Pirkl [67]

Branky a nahrávky: 

7:13 Fibrich (Filip), 18:53 Langr (Filip, Fibrich), 19:14 Berčák (Čikl, Marek), 30:43 Krč (Janků), 37:56 Čikl (Marek), 49:04 Marek (Čikl, Berčák), 59:52 Šíp (Cach)

31:31 Pejcha (Pirkl, Markl)

Vyloučení: 6:2

Průběh utkání: 4:0, 4:1, 7:1

Published by Vendula Pokorna