Čtvrtek 25. Duben
Moravská Třebová
°C

Vyrovnaný zápas rozhodla třetí třetina

Vyrovnaný zápas rozhodla třetí třetina

7. KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina B

HC Slovan Moravská Třebová – HC Trutnov

7:3

(3:1, 1:1, 3:1)

V pátek do Moravské Třebové zavítal v rámci dohrávky sedmého kola soupeř z Trutnova. Slovan si sice už v osmé minutě vytvořil tříbrankový náskok, v poslední třetině ale hosté duel zdramatizovali a dokázali snížit na rozdíl jediného gólu. Moravskotřebovští výsledek klání strhli ve svůj prospěch ve druhé polovině závěrečné třetiny, když vsítili tři branky.

V úvodu utkání byl tým Moravské Třebové velmi produktivní. Už v první minutě Slovan zachytil nepřesnou přihrávku hostů, Berčák vytáhl puk do útočného pásma a střelou mezi betony zaskočil brankáře Trutnova. Ve 3. minutě si první nebezpečnější situaci vytvořili také hosté, ale Venouš v brance domácích byl pozorný. Druhého zásahu se Slovan dočkal v 7. minutě. Filip za bránou přihrál Langrovi, ten poslal pas před brankoviště na Cacha, který z první zvýšil na 2:0. Třetí branka domácího týmu padla hned v dalším střídání. Moravskotřebovší předvedli povedený přechod do útočného pásma, Vaňous vyslal z kruhu střelu, kterou přesnou tečí usměrnil do brány Fibrich. V polovině první třetiny upláchl domácí obraně jeden z útočníků hostů a byl zastaven faulem, nařízené trestné střílení ale neproměnil. V druhé polovině třetiny Slovan poněkud ubral na tempu. Trutnov naopak přidal a snažil se hledat skulinky v obraně domácích. Úspěšný byl v 17. minutě, kdy na dorážku Gabriela domácí brankář nedosáhl. Moravskotřebovští se v závěru první periody faulem poslali do čtyř, soupeř v přesilovce nic nevymyslel, naopak do útoku se tlačil Slovan. Po první třetině bylo skóre 3:1.

Druhá třetina začala pro domácí dohrávaným oslabením, ve kterém kontrolovali kotouč. V plném počtu si obrana Moravské Třebové nepohlídala záda a v čase 22:28 proměnil svůj únik Šimoníček. Slovan měl během prostřední třetiny velký problém s přechodem do útočného pásma, i tak si ale dokázal vytvořit několik příležitostí. Ve 28. minutě střílel z dobré pozice Vaňous, jeho střela skončila v lapačce Pluháčka. Další střídání Čikl orazítkoval tyč. Po polovině utkání si první přesilovku zahráli také domácí, k jejímu využití stačila hráčům Moravské Třebové necelá minuta. Filip vystřelil od modré, směr jeho střely změnil tečí těsně před brankářem Cach a zvýšil na 4:2. Ve zbytku třetiny došlo postupně k několika vyloučením na obou stranách, ale ani jeden z celků nedokázal žádnou z přesilových her využít. Moravskotřebovští si tak udrželi dvoubrankové vedení.

V úvodu poslední třetiny se hosté tlačili do útoku a snažili se zvrátit pro ně nepříznivý vývoj utkání. Ve 45. minutě Slovan získal možnost početní výhody, která však domácímu týmu nepřinesla nic dobrého. Hosté se po chybné přihrávce dostali do přečíslení 2 na 0, které zužitkoval střelou do horního rohu Krsek a snížil tak na rozdíl jediné branky. Obě strany přidali na aktivitě a utkání se začalo přiostřovat, bylo vidět také několik potyček. Situaci uklidnil gólem domácího týmu Vaňous, který při hře 4 na 4 zavezl puk do útočného pásma, po kličce na střed vystřelil mezi obránci a zvýšil na 5:3. V následujícím střídání přidal z dorážky po střele Marka šestý gól Čikl. Trutnov se stáhl a hra se zklidnila. V 59. minutě zavezl puk do útočného pásma Fibrich, domácí dobrým pohybem rozhodili obranu soupeře, kombinaci zakončil po Krčově přihrávce přes brankoviště střelou pod horní tyč Fibrich. Slovan si tak připisuje do tabulky tři cenné body.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Igor Čikl, trenér:

„Tak pro nás to byl těžký soupeř. Já jsem klukům řekl, že i když soupeř přijel v jedenácti, může hrát stejně kvalitně, což taky hrál. V některých fázích byl i lepší, protože bránil střední pásmo a chodil do brejků. My jsme chtěli pořád útočit, do toho špatná rozehrávka od beků. Obránci chtějí pořád útočit místo aby bránili. Za stavu 4:3 nedali 2 šance a nám se to pak naštěstí podařilo zlomit a šance jsme proměnili. Jsem rád za tři body a děkuju divákům, že nás hnali dopředu.“

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Venouš [2] – Dubovči [4], Veselský [9], Faltus [10], Janků [14], Máša [69] – Marek [7], Krč [8], Langr [12], Berčák [17], Fibrich [18], Cach [29], Čikl [55], Filip [66], Vaňous [88]

HC TRUTNOV:

Pluháček [31] – Višňák [4], Junek [5], Mlčák [21], Zákravský [44], Minařík [79], Vacek [95] – Chytráček [7], Gabriel [14], Tatar [15], Šimoníček [24], Novák [37], Oppelt [73], Krsek [78], Smékal [88], Křížek [91], Janoušek [94], Tatar [97]

Branky a nahrávky: 

0:31 Berčák (Marek), 6:41 Cach (Langr, Filip), 7:03 Fibrich (Vaňous), 31:29 Cach (Filip, Langr), 51:35 Vaňous, 52:11 Čikl (Berčák, Marek), 58:50 Fibrich (Krč)

16:07 Gabriel (Smékal), 22:28 Šimoníček, 45:34 Krsek (Šimoníček)

Střely: 32:30

Průběh utkání: 3:0, 3:2, 4:2, 4:3, 7:3

Published by Vendula Pokorna