Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan nezvládl první čtvrtfinálový duel

Slovan nezvládl první čtvrtfinálový duel

ČTVRTFINÁLE KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – 1. zápas

HC Kohouti Česká Třebová – HC Slovan Moravská Třebová

9:2

(4:1, 1:0, 4:1)

První čtvrtfinálový duel KLM KVH a PU mezi Českou a Moravskou Třebovou začal lépe pro domácí, kteří už ve druhé minutě vedli o dvě branky. Moravskotřebovští se snažili zvrátit špatný vstup do utkání, měli šance a ukázali bojovnost. Zkušený soupeř byl ale produktivní a dokázal kontrolovat průběh utkání. V zahajovacím duelu Kohouti nakonec zvítězili 9:2.

KOMENTÁŘ K ZÁPASU

Moravskotřebovští se hned po úvodním buly natlačili do útoku, byli to ale domácí, kdo dokázal využít první šanci. Už v první minutě se z mezikruží trefil Korhoň. Ve druhé minutě Kohouti přidali druhou branku a Slovan byl z jejich vstupu do utkání zaskočený. Hosté měli možnost udělat něco s vývojem utkání během přesilových her, které v první polovině úvodní části vybojovali hned tři. Slovan dokázal využít až tu třetí, bekendovým dloubákem poslal puk do brankoviště Fibrich a snížil na 2:1. Vstřelený gól hosty nakopl a začali soupeře stíhat. Ve 12. minutě mířil na bližší rožek z dobré pozice Marek, jeho pokus ale domácí brankář pokryl a na druhé straně znovu udeřil soupeř. V čase 15:05 zvýšil na 3:1 přesně mířenou střelou Fúzik. V závěru třetiny začala Česká tlačit a vynutila si tak přesilovku, která byla po pár odehraných vteřinách ještě zdvojnásobena. Oslabení 3 na 5 Slovan neubránil, v posledních vteřinách se z dorážky bekhendem trefil Prachař.

Prostřední dějství začalo pro Slovan dohrávaným oslabením, ze kterého zbývaly ještě 3 minuty, několika pozornými zákroky se blýskl Peksa. V plném počtu se moravskotřebovští vrhli do útoku, ale Kohouti nekompromisně trestali veškeré chyby. Domácí výborně zblokovali střelu od modré a sám na bránu se řítil Korhoň, který se v zakončení nemýlil a zvýšil na 5:1. Slovan boj nevzdával, snažil se se soupeřem držet krok, ale Kohouti byli lepším týmem. Ve 30. minutě měl dobrou příležitost Berčák, který zblízka nastřelil brankářovi betony. V závěru Slovan bránil další oslabení, ve kterém soupeře k ničemu nepustil a druhá třetina tak skončila 1:0 pro domácí tým.

Poslední třetinu začal Slovan znovu ve třech a oslabení ubránil. V plném počtu si moravskotřebovští vybrali světlejší chvilku a zasypali domácího brankáře několika střelami. Aktivnější hrou si hosté vybojovali přesilovku, oslabení ale soupeř odehrál zkušeně a nepustil Slovan k zakončení. Ve 47. minutě domácí dostali opět spoustu prostoru na brankovišti, z dorážky zvýšil na 6:1 Semorád. Slovan ale ani přes špatné skóre boj nevzdávali a snažili se útočit, ke vstřelení branky to ale nevedlo, puk hráčům odskakoval a nemohli trefit bránu. V polovině poslední třetiny se domácí i přes to, že hráli v oslabení dostali do přečíslení, střídajícího brankáře přivítal gólem Plášek. V 54. minutě si o nahrávku řekl Prachař, který naskakoval z trestné a gólem mezi nohy zvýšil na 8:2. Devátou branku vstřelil po individuální akci Pavlovský. V 56. minutě vypálil od modré Dubovči, jeho pokus usměrnil za záda domácího brankáře Filip a upravil skóre na konečných 9:2.

V prvním duelu čtvrtfinálové série tak zvítězili Kohouti. Slovan bude bojovat o nutnou výhru na domácím ledě ve středu od 19:00.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Igor Čikl, trenér:

„Tak my jsme ten zápas dneska vůbec nezvládli. Řekli jsme si, že se od začátku budeme soustředit na obranu, že budeme hrát poctivě dozadu a zkoušet to na brejky. Bohužel jsme hned v úvodu dostali dva góly a Česká měla zápas pod kontrolou. Byli rychlejší v bruslení, byli techničtější, takže zasloužené vítězství. My jsme si nedokázali vytvořit skoro nic, neproměnili jsme ani přesilovky, bohužel prohráváme 1:0 a uvidíme jak to bude vypadat ve středu.“

HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ:

Vlk [1] – Daněk [5], Schejbal [8], Sedlák [18], Blažej [19], Král [22], Jemelka [23], Šejba [27] – Korhoň [7], Pavlovský [10], Polodna [11], Prachař [12], Augustin [13], Fúzik [15], Čada [17], Rozlílek [21], Semorád [24], Plášek [25], Veverka [63]

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] ( od 48:10 Venouš [2]) – Dubovči [4], Veselský [9], Janků [14], Vysloužil [20], Kudrna [21], Máša [69] – Marek [7], Langr [12], Berčák [17], Fibrich [18], Cach [29], Čikl [55], Filip [66], Vaňous [88], Šíp [97]

Branky a nahrávky: 00:55 Korhoň (Polodna), 1:47 Blažej (Semorád, Rozlílek), 15:05 Fúzik (Semorád, Rozlílek), 19:56 Prachař (Sedlák, Pavlovský), 26:09 Korhoň (Plášek, Schejbal), 46:50 Semorád (Fúzik, Rozlílek), 49:57 Plášek (Korhoň, Blažej), 53:30 Prachař (Korhoň, Daněk), 53:59 Pavlovský (Sedlák, Augustin)

10:13 Fibrich, 55:03 Filip (Čikl, Dubovči)

Střely: 50:32

Vyloučení: 8 : 8 + OT

Průběh utkání: 2:0, 2:1, 9:1, 9:2

Published by Vendula Pokorna