Pátek 29. Březen
Moravská Třebová
°C

Slovan přes veškerou snahu a bojovnost končí, do semifinále postupuje Česká

Slovan přes veškerou snahu a bojovnost končí, do semifinále postupuje Česká

ČTVRTFINÁLE KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – 3. zápas

HC Kohouti Česká Třebová – HC Slovan Moravská Třebová

3:2

(1:0, 1:1, 1:1)

Cesta Slovanu končí v letošní sezóně ve čtvrtfinále. Po hladkém průchodu přes osmifinále, ve kterém se moravskotřebovští utkali se soupeřem z Náchoda, narazil Slovan na vítěze skupiny A – Českou Třebovou. Po debaklu v úvodním duelu série se tým Moravské Třebové zvedl, na domácím ledě dokázal vybojovat vítězství a jel se poprat o postup do České.

Ve třetím čtvrtfinálovém utkání držel Slovan se soupeřem krok a ukázal velkou bojovnost. Dvakrát během zápasu dokázal dotáhnout skóre. Moravskotřebovští mohli strhnout vedení na svoji stranu v závěru utkání, když vybojovali přesilovku. Obranná čtveřice Kohoutů ale dokázala vlastní početní nevýhodu přetavit v gól. Česká Třebová tak nakonec v rozhodujícím utkání zvítězila těsně 3:2 a postupuje mezi čtyři nejlepší týmy.

KOMENTÁŘ K ZÁPASU

Slovan vstoupil do první třetiny utkání s podobnou strategií jako do předchozího duelu. Moravskotřebovští se soustředili převážně na obranu a dál než za druhou modrou se pouštěli jen zřídka. První dobrou šanci vypracoval v 5. minutě Marek, jeho střelu si brankář domácích pohlídal. Ve 14. minutě dostal dobrou přihrávku před bránu Krč, jeho pokus proletěl těsně kolem tyčky. Skóre otevřeli o minutu později Kohouti, přihrávku brankovištěm pohodlně usměrnil do odkryté brány Plášek. Po obdrženém gólu se Slovan tlačil do útoku, vynutil si faul, ale ještě v signalizované výhodě fauloval také. Při hře 4 na 4 byli na puku více vidět domácí, fantastický zákrok předvedl  v poslední minutě Peksa. I tak ale do šaten odcházel o něco spokojenější tým České Třebové.

Do druhé části vstoupil Slovan s tím, že potřebuje vyrovnat. Od 23. minuty hrál přesilovku, Kohouti ale zkušeně bránili a téměř k ničemu soupeře nepustili. Před polovinou druhé třetiny začal zápas nabírat na obrátkách. Ve 30. minutě poslal Netolický při oslabení Slovanu dlouhou přihrávkou za obranu Cacha. Jeho únik domácí zastavili pouze faulem a rozhodčí nařídil trestné střílení, při němž Cach nic moc nevymýšlel, prudkou střelou překvapil českotřebovského brankáře a srovnal stav utkání. Domácí si ale po šesti minutách vzali vedení zpět. Přihrávku mezi kruhy dostal Augustin, který z první propálil brankáře hostů. V závěru třetiny se Slovan dopustil útočného faulu, oslabení ale ubránil a nenechal soupeře ohrozit bránu.

Třetí třetina začala pro hosty dohrávaným oslabení a hned ve 43. minutě došlo na straně Slovanu k dalšímu vyloučení. Během oslabení Peksa pochytal několik střeleckých pokusů a znovu tak podržel svůj tým. V plném počtu se moravskotřebovští vrhli do útoku, dobrý pokus poslal na bránu domácích Janků. V polovině poslední třetiny vypustil tvrdou ránu od modré Fibrich, jeho pokus se od tyče odrazil na kruh, kde byl jako první Langr, který střelou překonal Vlka a znovu tak pro Slovan vykřesal jiskru naděje. Po obdržené brance se Kohouti tlačili do útoku a chtěli si vzít vedení zpět, moravskotřebovští ale zodpovědně bránili. V 55. minutě přišlo vyloučení na straně domácích a Slovan získal důležitou možnost přesilové hry. V oslabení ale velmi dobrou práci odvedl Rozlílek, který dlouho podržel puk v obranném pásmu Slovanu a přihrávkou před bránu našel naprosto nehlídaného Pláška. Proti jeho střele Peksa ještě zakročil, ale na dorážku už nedosáhl. Domácí si tak ve vlastním oslabení vzali vedení zpět. V závěru tým Moravské Třebové vsadil na hru bez brankáře, i přes veškerou snahu se ale vyrovnat nepodařilo a utkání skončilo 3:2 pro domácí. Mezi nejlepší čtyři týmy tak postupují Kohouti z České Třebové.

OHLASY PO UTKÁNÍ

Igor Čikl, trenér:

„Já kluky musím pochválit za bojovnost, soupeř byl ale velmi silný a jeho převaha byla znát. Za stavu 2:2 jsme šli do přesilovky, chtěli jsme udeřit, ale dostali jsme gól na 3:2. To nás samozřejmě položilo a zápas už jsme bohužel nedokázali dotáhnout. Nemáme takovou sílu jako Česká, ale jsem spokojený s tím, co kluci v těch dvou posledních zápasech předvedli, odbojovali to a chci jim poděkovat. Velký dík patří také fanouškům, kteří dnes znovu byli šestým hráčem na ledě.“

 

HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ:

Vlk [1] – Daněk [5], Schejbal [8], Sedlák [18], Blažej [19], Král [22], Jemelka [23], Šejba [27] – Korhoň [7], Pavlovský [10], Polodna [11], Prachař [12], Augustin [13], Fúzik [15], Čada [17], Rozlílek [21], Semorád [24], Plášek [25], Veverka [63]

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] – Dubovči [4], Netolický [5], Faltus [10], Janků [14], Kudrna [21], Máša [69], Vaňous [88] – Marek [7], Krč [8], Langr [12], Berčák [17], Fibrich [18], Vysloužil [20], Cach [29], Čikl [55], Filip [66], Šíp [97]

Branky a nahrávky: 14:45 Plášek (Polodna, Korhoň), 36:16 Augustin (Prachař, Pavlovský), 54:47 Plášek (Rozlílek)

29:26 Cach [TS], 49:27 Langr (Fibrich)

Střely: 50:28

Vyloučení: 3:4

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 3:2

Published by Vendula Pokorna