Sobota 20. Duben
Moravská Třebová
°C

Jedenáctiletý hokejista z Charkova v dresu Moravské Třebové

Jedenáctiletý hokejista z Charkova v dresu Moravské Třebové

Hokejový tým mladších žáků Slovanu má novou posilu. Tou je jedenáctiletý Glib z Charkova, který působil až do začátku válečného konfliktu na Ukrajině v klubu Druzhba-78. Dres tohoto klubu oblékl na prestižním turnaji U13 Pee-Wee v Quebecu v sezóně 2009-2010 i aktuálně nejlepší střelec NHL Auston Matthews.

Glib dorazil do Městečka Trnávky se svoji matkou 14. března, jeho otec a bratr, také hokejista, zůstali v Charkově. V batohu si mladý hokejista přivezl jenom brusle. Díky trenérovi a vedoucímu mužstva žáků se obratem podařilo zajistit veškerou zbývající výstroj a mladý hokejista se tak mohl hned následující den zapojit do tréninkového procesu. V dalším týdnu se připojil také k šesťákům navštěvujícím základní školu v Trnávce, kde v lavici sedí se svým spoluhráčem.

Celé mužstvo vytvořilo novému spoluhráči velmi přátelskou atmosféru a z kabiny byla slyšet lámaná angličtina. Glib stihl v dresu Slovanu odehrát před koncem sezóny tři zápasy, ve kterých byl pro svůj nový tým velkým přínosem. Z pozice středního útočníka dokázal do sítí soupeřů nastřílet osm gólů a na jeden další nahrál. V suché přípravě na nadcházející sezónu bude Glib pokračovat v našem klubu.

 

Published by Vendula Pokorna