Sobota 20. Duben
Moravská Třebová
°C

Slovan jede z Lanškrouna s prázdnou

Slovan jede z Lanškrouna s prázdnou

O POHÁR STAROSTY MĚSTA MORAVSKÉ TŘEBOVÉ

TJ Lanškroun – HC Slovan Moravská Třebová

7:3

(0:0, 3:1, 4:2)

Slovan v rámci druhého utkání turnaje vyrazil na led Lanškrouna. Orli potvrdili, že na domácím ledě na tým Moravské Třebové umí. Od začátku zápasu hýřili aktivitou, o svém vítězství rozhodli v závěru druhé třetiny, kdy se jim během tří minut podařilo nastřílet tři góly. Domácí pak zápas kontrolovali a udrželi vedení. Moravskotřebovští se tak vrací s prázdnou.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Domácí Orli se hned od začátku utkání ujali taktovky a lepším pohybem si už během prvních minut vytvořili několik šancí. První příležitost Slovanu obstaral ve 4. minutě Krč, jeho střelu vyrazil domácí brankář ramenem. V polovině úvodního dějství museli moravskotřebovští bránit první oslabení, ve kterém si připsal důležitý zákrok vyrážečkou Venouš. Lanškroun i po přesilovce pokračoval v nátlaku, v 15. minutě musel brankář hostů vytáhnout další pozorný zákrok. Moravskotřebovští mohli strhnout vedení na svoji stranu v závěru první třetiny během přesilovky. I přes zámek v útočném pásmu a několik nebezpečných střel se jim ale puk do brány dostat nepodařilo. Diváci tak v úvodní části gól neviděli.

Obraz hry se ve druhé třetině příliš nezměnil. Domácí lépe bruslili a jednodušeji se dostávali do pásma. Ve 26. minutě zakončoval z těsné blízkosti do betonů brankáře domácích Kašpar, po něm dostal mezi kruhy přihrávku Marek, z dobré pozice těsně minul. V polovině třetiny Venouš znovu podržel svůj tým, když se stihl přesunout proti rychlé střele z první. Slovan se po delší době usadil v útočné třetině, ale z vytvořeného tlaku nevytěžil. Na druhé straně brankář hostů likvidoval brejk. Následovala pěstní potyčka, po které moravskotřebovští museli bránit oslabení. V přesilovce domácí nejprve nastřelili tyč, o pár sekund později vstřelil úvodní branku utkání Kačerovský. Ve 35. minutě prověřil brankáře domácích schovanou střelou debutant Haas. Lanškroun byl ale produktivnější, během dvou minut stihl nasázet další dva góly a rychle se tak ujal vedení 3:0. V závěru třetiny Marek využil nahrávku od Čikla a z první snížil na 1:3.

Orli navázali na úspěšnou prostřední část a už ve druhé minutě poslední dvacetiminutovky zvyšoval z dorážky na 4:1 Lepša. Domácí měli i nadále více ze hry. V 50. minutě se prosadil Pejcha a vstřelil tak pátý gól domácích. Následně kotouč uklidil do brány po zemi Markl – 6:1. Druhý gól Slovanu vstřelil v 53. minutě Langr po povedené kombinaci s Fibrichem. Lanškroun se do konce utkání prosadil ještě jednou, přesnou tečí poslal puk za záda brankáře hostů Švub. V závěru utkání Slovan předvedl rychlou  povedenou kombinaci, kterou zakončoval střelou z úhlu Faltus a upravil tak skóre na konečných 7:3.

TJ LANŠKROUN:

Kaplan – Kužílek, Pražák, Křivohlávek, Nastoupil, Doležal, Macháček – Pejcha, Řehák, Šembera, Švub, Pirkl, Dvořák, Kačerovský, Lepša, Markl

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Venouš – Blaháček, Faltus, Netolický, Máša – Marek, Čikl, Filip, Fibrich, Krč, Langr, Haas, Minařík, Kašpar

Published by Vendula Pokorna