Středa 24. Duben
Moravská Třebová
°C

V gólově bohatém utkání Slovan dvakrát vedl, nakonec odjíždí s prázdnou

V gólově bohatém utkání Slovan dvakrát vedl, nakonec odjíždí s prázdnou

O POHÁR STAROSTY MĚSTA MORAVSKÉ TŘEBOVÉ

HC Litomyšl – HC Slovan Moravská Třebová

10:7

(5:4, 4:1, 1:2)

V předposledním zápasu přátelského turnaje sledovali diváci na ledě Litomyšle pořádné drama. Padlo celkem sedmnáct branek a i přes to, že Slovan dvakrát během zápasu vedl, vrací se z venku znovu bez bodů. O výsledku rozhodl převážně výkon ve druhé třetině, ve které soupeř dokázal odskočit na rozdíl čtyř branek.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Gólová kanonáda začala už v první třetině, skóre otevřel v 5. minutě svým prvním letošním gólem Kašpar. Domácí ale dokázali velmi rychle odpovědět z hole Edla. Následující minuty se účastníci duelu doslova tahali o vedení. Nejprve dvěma rychlými brankami vytvořil pro svůj tým náskok zkušený Filip. Domácí ale za stavu 1:3 neztratili naději a naopak začali diktovat tempo hry. Ještě ve stejné minutě snížil na 2:3 Stoklasa. Ten samý hráč vstřelil po polovině úvodního dějství také vyrovnávací branku. To soupeři ale nestačilo. Ve 13. minutě domácí přidali ještě další dvě přesné trefy a skóre tak bylo rázem 5:3 pro Litomyšl. V závěrečné minutě vykřesal jiskřičku naděje pro Slovan Cach, který snížil na rozdíl jedné branky.

Do druhého dějství vstoupil Slovan s velkým odhodláním a během úvodních minut musel domácí Horáček zasahovat proti několika nepříjemným pokusům. Produktivnější byli však domácí, kteří ve 27. minutě znovu odskočili na rozdíl dvou branek. S odpovědí tým Moravské Třebové dlouho nevyčkával, v následujících cteřinách snížil na 6:5 Krč a tahaná tak pokračovala. Moravskotřebovští sice vynakládali velké úsilí, ale proti nabuzené Litomyšli to bylo složité. V polovině utkání Slovan inkasoval další dva rychlé góly a když ve 38. minutě Večeřa přidal do sítě hostů devátou branku, moravskotřebovští pomalu začali skládat zbraně. Hotovo však ani zdaleka nebylo.

Střelecké dostihy pokračovaly i v posledním dějství. Po šestém gólu hostů, který vstřelil Marek Slovan znovu ožil a chtěl s výsledkem zápasu něco udělat. Vzápětí se prosadil také Janků a pohotově snížil na 9:7. Hosté tlačili, ale další branku už vstřelit nedokázali. Litomyšl si závěr utkání pohlídala. V poslední minutě pečetil vítězství domácích desátým gólem Dvořák.

HC LITOMYŠL:

Horáček [45] – Švec [3], Dvořák [10], Bláha [12], Bažant [23], Voříšek [42], Zahradník [64] – Dostál [8], Edl [9], Jakubec [11], Voříšek [16], Stoklasa [18], Barkóci [21], Večeřa [25], Vomočil [46], Vaňo [95]

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Venouš [2] – Marek [7], Faltus [10], Janků [14], Máša [69] – Krč [8], Haas [13], Kašpar [17], Cach [29], Čikl [55], Filip [66]

Vyloučení: 1:4

Published by Vendula Pokorna