Středa 24. Duben
Moravská Třebová
°C

Vítězem přátelského turnaje se stala Litomyšl

Vítězem přátelského turnaje se stala Litomyšl

O POHÁR STAROSTY MĚSTA MORAVSKÉ TŘEBOVÉ

HC Slovan Moravská Třebová – HC Litomyšl

8:10

Poslední utkání sezóny 21/22 se neobešlo bez speciálního úvodu v podobě čestného buly z rukou Michala Turka. I závěrečný zápas turnaje se nesl ve znamení gólových hodů. Slovan se s Litomyšlí dlouho tahal o výsledek, ale hosté zvládli závěr zápasu a vysokou výhrou 8:10 potvrdili celkové prvenství v turnaji.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ

Už od prvních minut se hrál velmi ofenzivní hokej a oba brankáři měli plné ruce práce. Skóre otevřeli v 6. minutě gólem po zemi hosté. Slovan rychle odpověděl povedenou kombinací, Faltus poslal puk přes několik hokejek na kruh Janků, ten ještě přihrávkou do brankoviště vylepšil pozici Fibrichovi, který zakončoval do odkryté brány. Po polovině úvodní třetiny působil soupeř mnohem nebezpečněji, ale Peksa povedenými zákroky svůj tým podržel. Moravskotřebovští mohli vedení strhnout na svoji stranu ve 12. minutě během přesilové hry, nevytvořili si ale nebezpečnější šanci. Závěr třetiny patřil soupeři, který dvěma góly odskočil na rozdíl dvou branek – 1:3.

Druhá třetina začala příležitostí na obou stranách. Ve 23. minutě snižoval na 2:3 přesnou střelou z první Marek. Minutu na to dostal přihrávku do brejku Filip a vymetl brankáři hostů i druhý roh brány. Čtvrtý gól padl ve 26. minutě, Slovan tak během čtyř minut dokázal otočit nepříznivý vývoj utkání. V polovině utkání Litomyšl využila při přesilovce chybnou rozehrávku hráčů Slovanu a srovnala na 4:4. Následně došlo na straně domácích k výměně brankářů. Čerstvého domácího brankáře přivítala Litomyšl po chybě obránců přečíslením 2 na 0 a vzala si vedení zpět. Na gól Slovan odpověděl dlouhou kombinací v útočném pásmu, branku se ale vstřelit nepodařilo. V závěru prostřední třetiny byla na puku opět Litomyšl, ale Venouš zavřel bránu a nenechal soupeře navýšit vedení.

Do poslední třetiny vstoupili lépe hosté, během dvou minut vstřelili další dva rychlé góly a rázem vedli o 3 branky (4:7). Moravskotřebovští ale boj nevzdávali. Na 5:7 snížil po přihrávce od Filipa Čikl. Hned po něm našel skulinu u bližší tyče Máša a šestým gólem vrátil Slovan do hry. Srovnávací gól obstaral tvrdou ránou z mezikruží Krč (7:7). Závěr utkání byl divoký. Litomyšl si velmi rychle vzala vedení zpět a Slovan při hře bez brankáře navíc inkasoval devátý gól. Dvacet sekund před koncem tým Moravské Třebové snížil na 8:9 a znovu zkusil hru v šesti, při které Litomyšl potvrdila výhru desátým gólem do prázdné brány.

Celkovým vítězem turnaje se tak stala Litomyšl, na druhém místě skončili Orli z Lanškrouna a bronzové medaile si odnesl Slovan.

Published by Vendula Pokorna