Čtvrtek 28. Březen
Moravská Třebová
°C

MLÁDEŽ: Starší žáci vstoupili do nové sezóny vítězně

MLÁDEŽ: Starší žáci vstoupili do nové sezóny vítězně

1. kolo ligy starších žáků „B“ 10.9.2022

HC Slovan Moravská Třebová – HC Chrudim

13 : 2

(6:1, 4:1, 3:0)

Starší žáci Slovanu zahájili letošní sezónu 10. září domácím utkáním proti Chrudimi. Prvnímu zápasu předcházela poctivá příprava v rámci srpnového kempu a několik přípravných přátelských utkání.

Tým prošel několika málo změnami v hráčském kádru. Někteří chlapci se rozhodli s hokejem skončit a v jeden moment se tým ocitl bez brankáře. Na nápravě pracoval celý trenérský tým společně a vše nakonec dobře dopadlo.

Po odchodu Richarda Marossyho do Pardubic se stal naší jasnou jedničkou od letošního ledna hostující Pepa Mojžíš na jehož kvalitní výkony budeme všichni spoléhat. Na trenérské lavičce zažil i místní premiéru zkušený trenérský tandem Martin Kužílek a Vašek Vrána.

Vstup do utkání byl ze strany Slovanu energický a již v první minutě byla vstřelena do sítě soupeře první branka.
Na další jsme nemuseli dlouho čekat a první třetina vyzněla pro Slovan úspěšně v poměru 6:1. V podobném, byť pozvolnějším tempu se nesly obě následující třetiny. Ve střední části se hra vyrovnala a i soupeř zahrozil v několika nebezpečných akcích. Na jejich konci stál vždy pozorný gólman. Druhý gól soupeře byl výsledkem nešťastně zahraného puku jednoho z našich obránců do vlastní sítě. I takové momenty se stávají a proto to kluci přijali sportovně a kamaráda podpořili. Poslední třetina se už nesla v poklidném tempu a závěrečné skóre bylo 13:2.

Je pozitivní, že skórovat se podařilo devíti hráčům. Přesto měla naše hra proti slabšímu soupeři své mezery a je jednoznačně co zlepšovat. Čekají nás těžší soupeři a již tuto sobotu nás prověří na svém ledě HC Litomyšl.

Sestava: Mojžíš – Kakiš (C), Voráč, Souček, Jelínek, Tesař T, Ondříček – Nečas, Zecha, Moravec, Kryvonozhkin, Troják, Chlup, Schober, Sekáč, Tesař R, Fáber

Branky: 1. Kryvonozhkin, 2. Zecha, 7. Moravec, 7. Sekáč, 16. Kakiš, 17. Schober, 24. Chlup, 31. Troják, 32. Souček, 38. Zecha, 49. Troják, 51. Sekáč, 59. Troják


2. kolo ligy starších žáků „B“ 17.9.2022

HC Litomyšl – HC Slovan Moravská Třebová

3 : 13

(0:7, 1:3, 2:3)

Sestava: Mojžíš – Kakiš (C), Voráč, Souček, Jelínek, Ondříček – Nečas, Zecha, Moravec, Kryvonozhkin, Troják, Chlup, Sekáč, Tesař R, Fáber M.

Branky: 3. Troják, 4. Kakiš, 4. Kryvonozhkin, 6. Troják, 10. Kakiš, 17. Tesař R., 18. Kakiš, 26. Voráč, 29. Kryvonozhkin, 33. Nečas, 49. Troják, 52. Zecha, 55. Sekáč


2. kolo ligy MLADŠÍCH žáků „B“ 17.9.2022

TJ Lanškroun – HC Slovan Moravská Třebová

2 : 8

(0:2, 2:1, 0:5)

Sestava: Halouska – Alexa, Hanousek „C“, Pečinka, Fáber T., Nečas, Motl, Němeček, Navrátil, Pokorný, Belej, Mlčoch Š., Mlčoch M., Haas, Zdražil, Tajovský „A“

Branky: 8. Mlčoch Š., 14. Pokorný, 22. Pokorný, 41. Pečinka, 46. Tajovský, 54. Motl, 56. Mlčoch Š., 59. Pečinka

Published by David Klodner