Středa 24. Duben
Moravská Třebová
°C

MLÁDEŽ: Škola bruslení zahájena

MLÁDEŽ: Škola bruslení zahájena

V REHAU aréně se začátkem října rozběhla již tradiční škola bruslení.

Jedná se o kurz bruslení vedený profesionálními trenéry, při kterém děti mají možnost naučit se základům bruslení.

Úvodních kurzů školy bruslení se zúčastnilo přes 90 dětí! Klub je zájmem dětí o sport velmi potěšen.

Kontinuita hokejového růstu

Týden hokeje

V úterý 22. 11. 2022 se na zimním stadionu v Moravské Třebové uskuteční Týden hokeje. Týden hokeje je náborová akce v rámci rozvojového projektu Pojď hrát hokej určená pro děti ve věku 4 – 8 let v doprovodu svých rodičů. Primárně pro ty děti, které zatím nemají s ledním hokejem žádnou zkušenost.

Smyslem akce je umožnit dětem seznámit se s ledním hokejem a vytvořit si svůj prvotní hokejový zážitek. Pro děti je připraven zábavný program na ledě i mimo něj.  Rodiče se mohou detailně seznámit s tím, co obnáší mít doma malého hokejistu, a jaký je přínos ledního hokeje pro fyzický a osobnostní rozvoj dětí. Pro účastníky jsou připraveny drobné dárky s hokejovou tématikou.

Co všechno je potřeba si na akci přinést? Stačí jen brusle, helma a rukavice (rukavice postačí i lyžařské). V případě, že máte doma chrániče loktů a kolen pro in-line bruslení, vezměte je rovněž s sebou. Pokud nedisponujete bruslemi a helmou, můžete si je na místě zapůjčit.

Hokejová přípravka

Pokud Vaše dítě hokej zaujme, může nastoupit do hokejové přípravky. Nejmladším hokejistům klub zapůjčí hokejovou výstroj, tudíž žádná vysoká prvotní investice do vybavení není vůbec třeba. V této kategorii děti dále zlepšují své bruslařské dovednosti a začínají se učit individuálním herním dovednostem. Výuka je v trénincích korunována minihokejem a o víkendech minihokejovými turnaji.

Žáci, dorost

V těchto kategoriích se děti postupně zdokonalují ve všech herních dovednostech a z minihokeje přechází na velký hokej. Chlapci i dívky se účastní oficiálních soutěží organizovaných Českým svazem ledního hokeje.

 

Published by Vendula Pokorna