Čtvrtek 25. Duben
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: V České Třebové se Slovanu nedařilo

A-TÝM: V České Třebové se Slovanu nedařilo

DVANÁCTÉ KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina P

HC Kohouti Česká Třebová x HC Slovan Moravská Třebová

7 : 3

(2:0, 2:2, 3:1)

Slovan ani ze druhého střetnutí s českotřebovskými Kohouty nevyšel vítězně. Na venkovním ledě nezvládl především první polovinu zápasu. Soupeř si vytvořil čtyřbrankový náskok, a i když se hokejisté Moravské Třebové snažili průběh utkání zdramatizovat, na produktivnějšího protivníka nestačili.

komentář k utkání:

Slovan na soupeře v úvodu utkání vletěl a v prvních minutách vyslal několik střeleckých pokusů. Ve 3. minutě se dopustil prvního prohřešku, který prvním pokusem v přesilovce trestal gólem po šťastném odrazu Pavlovský. Po obdrženém gólu začali moravskotřebovští působit opatrně, k dalšímu ohrožení brány se až v 11. minutě dostali Scheuter se Skopalem, zakončení mířilo mimo tři tyče. Hned na to Slovan bránil další oslabení, obranná čtveřice v zádech s Peksou ale domácí náskok navýšit nenechala. V závěru úvodní třetiny moravskotřebovští zrychlili a začali se tlačit dopředu, tlak v útočném pásmu zastavili domácí pouze za cenu faulu. Přesilovka Slovanu ale vůbec nepomohla, ba naopak, inkasoval a do kabin tak šel s dvoubrankovou ztrátou.

Vstup do prostřední periody nevyšel týmu Moravské Třebové vůbec podle představ. Soupeř dvakrát trestal individuální chyby gólem a už ve 25. minutě vedl 4:0. Moravskotřebovší se však nevzdávali a i přes nepříznivý vývoj se důrazně tlačili do brány. Domácí ale perfektně pokrývali předbrankový prostor a nepouštěli Slovan k odraženým pukům. Před polovinou zápasu Slovan poctivě odbránil další oslabení. Moravskotřebovští se poprvé prosadili na začátku 32. minuty. Důrazným napadáním vybojoval puk Skopal, přesnou přihrávkou zpoza brány našel Vaňouse, který tvrdou střelou snížil na 4:1. Slovan na vstřelenou branku navázal útočným tlakem a o tři minuty později snížil na rozdíl dvou branek. Fibrich s Markem předvedli ukázkový přechod do útočného pásma, z kombinace vzniklo přečíslení 3 na 0, to vyřešil Maška přihrávkou na Fibricha, který střelou z první pověsil puk pod horní tyč. V závěru třetiny Slovan bránil další oslabení, ve kterém byl úspěšný. Moravskotřebovští byli ve druhé třetině střelecky aktivnější a ukázali, že s Kohouty dokáží držet krok.

Na začátku posledního dějství si zahráli početní výhodu i hosté. Soupeře zavřeli, vyslali několik střeleckých pokusů, ale prosadit se nedokázali. Naopak Kohouti byli v přesilovkách mnohem nebezpečnější, faul ve 43. minutě potrestali po necelé minutě gólem. Ve 45. minutě Slovan znovu snížil na rozdíl dvou branek, jiskřičku naděje vykřesal Pírek, který se natlačil před bránu a bekendovým zakončením na vzdálenější tyč překonal domácího brankáře. Třetí branka moravskotřebovské hráče znovu nakopla, na bránu soupeře pálili jednu ránu za druhou, ale prosadit se nedokázali. V 53. minutě padla do sítě Slovanu šestá branka, ani tak ale neubíral na snahách a ohrožoval bránu soupeře, další gól se ale vstřelit nepodařilo. V poslední minutě upravil na konečných 7:3 Augustin, který se zakončením dlouho vyčkával, až před ním zůstala odkrytá brána. Moravskotřebovští tak zvenku odjíždí bez bodu.


hc KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ:

Kraus [2] -Daněk [5], Hradil [14], Pažourek [20], Král [22], Jemelka [23] – Ostřanský [6], Korhoň [7], Vaňo [9], Pavlovský [10], Prachař [12], Augustin [13], Fúzik [15], Stolín [16], Čada [17], Semorád [24], Plášek [25]

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] – Blaháček [3], Dubovči [4], Kuchař [5], Janků „A“ [14], Pírek [22], Cekr [30], Holub [35] – Marek „C“ [7], Maška [8], Kavan [13], Fibrich [18], Scheuter [20], Cach [29], Skopal [66], Vaňous [88], Šíp [97]

 

Branky a nahrávky: 3:43 Pavlovský, 19:23 Pavlovský (Plášek), 22:14 Korhoň (Semorád, Prachař), 24:05 Pavlovský (Ostřanský, Augustin), 43:23 Daněk (Ostřanský), 52:50 Semorád (Vaňo), 59:08 Augustin (Ostřanský, Pavlovský)

31:08 Vaňous (Skopal), 34:31 Fibrich (Maška, Marek), 44:47 Pírek (Maška)

Střely: 39 : 33

Tresty: 3 : 6

Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2, 5:3, 7:3

Published by Vendula Pokorna