Středa 17. Duben
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Slovan si proti Hlinsku otevřel sedmigólovou střelnici

A-TÝM: Slovan si proti Hlinsku otevřel sedmigólovou střelnici

JEDENÁCTÉ KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina P

HC Slovan Moravská Třebová – HC Horses Hlinsko

7 : 1

(1:0, 2:1, 4:0)

Moravskotřebovští zvládli odvetu s Hlinskem na výbornou. I když do poloviny zápasu bylo skóre vyrovnané, pak přišla gólová smršť ze strany Slovanu. Jistotou vzadu byl Marek Peksa, který v klíčových momentech podržel svůj tým. Slovan nakonec deklasoval soupeře 7:1.

komentář k utkání:

Moravskotřebovští hokejisté zahrozili hned v první minutě, v úvodu utkání zasypali Saifra v bráně hostů několika střelami. Hlinsko zastavilo aktivní nástup domácího mužstva faulem. V přesilovce Slovan rychle kombinoval, na brankáře hostů vyslal několik dalších střel, ale nedokázal se prosadit. V 9. minutě byli hosté znovu potrestáni, tentokrát vyšším trestem za faul kolenem. Slovan měl před sebou dlouhou přesilovku, kterou se v polovině podařilo využít. Cachovu střelu z kruhu Saifr vyrazil nad sebe, hlinecký obránce ve snaze dostat puk mimo předbrankový prostor srazil kotouč do vlastní sítě a tým Moravské Třebové se tak ujal vedení. Domácí hráli velmi pohledný kombinační hokej a vytvářel si nebezpečné gólové příležitosti. Ve 14. minutě poslal Fibrich samotného před gólmana hostů  Berčáka, brankář hostů se ale nenechal rozhodit. O několik vteřin se opakovala podobná situace, tentokrát Šíp vyslal na brankáře Scheutera, i jeho střelu si Saifr pohlídal. V závěru utkání si vytvořilo nebezpečnou příležitost také Hlinsko, ale Peksa svůj tým v důležitém okamžiku podržel.

Do druhého dějství vstoupil soupeř s jiným přístupem, začal bruslit a chvílemi působil nebezpečněji než Slovan. Ve 24. minutě moravskotřebovští bránili první oslabení, hosté faul rychle potrestali, v síti Slovanu skončila schovaná střela Machače. V polovině utkání Hlinsko využilo oddechový čas, po jeho uplynutí Slovan znovu začal diktovat tempo hry a dominovat na puku. Rychlou útočnou akci Skopala a Horkého překazila tyč. Ve 32. minutě Kuchař nahrávkou od modré o zadní mantinel našel Fibricha, který bekendem vrátil moravskotřebovským vedení. O tři minuty později bylo ještě veseleji, poctivou práci v rohu odvedl Berčák, našel před bránou Marka, který bekendovou střelou vymetl horní roh brány a zvýšil na 3:1.

Se vstupem do poslední třetiny Slovan pokračoval v aktivní hře a zasypával brankáře Hlinska střelami. Na 4:1 zvýšil po přihrávce od Šípa přesnou střelou Scheuter. Před polovinou třetí třetiny si moravskotřebovští zahráli přesilovku, ve které znovu předváděli kombinační hru, ale skórovat se nepodařilo. V 52. minutě se faulu dopustil také Slovan, načež kouč Hlinska odvolal brankáře, hosté se ale rychle o přesilovku faulem na Peksu obrali. V 54. minutě Janků šikovně objel bránu, nachytal přesouvajícího se brankáře, zasunul puk zpoza brány kolem tyče a zvýšil tak na 5:1. V 57. minutě se domácí dopustili dalšího faulu a Hlinsko znovu zkusilo hru bez brankáře. Při hře 4na6 se do útočného pásma probojoval Berčák, objel bránu a bekendem zvýšil na 6:1. Moravskotřebovští ani v závěru neubírali na aktivitě a tlačili se do brány. V 59. minutě se po kombinaci Horkého a Skopala z důrazu prosadil Cach a upravil skóre na konečných 7:1.


OHLASY PO UTKÁNÍ:

Kamil Přecechtěl, hlavní trenér:

„Já musím říct, že jsme dnes odehráli velice kvalitní utkání. Dokázali jsme být docela disciplinovaní a hlavně díky tomu jsme to utkání zvládli. Kluci chtěli vyhrát a na ledě pro to dělali maximum. Kromě deseti minut ve druhé třetině, kdy soupeř trochu přitlačil a byl lepší, jsme v utkání dominovali. V závěru se to proměnilo v takovou malou exhibici, kluci maximálně využili nedisciplinovanost soupeře a podařilo se nám navýšit náskok. To mě nesmírně těší a především jsem spokojený s tím, jak k tomu zápasu kluci přistoupili. I s diváckou kulisou to bylo moc pěkné utkání.“


HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] – Blaháček [3], Dubovči [4], Kuchař [5], Janků „A“ [14], Pírek [22], Cekr [30], Holub [25] – Marek „C“ [7], Horký [8], Kavan [13], Berčák [17], Fibrich [18], Scheuter [20], Cach [29], Skopal [66], Šíp [97]

hc horses hlinsko:

Saifr [90] (Vlk [70]) – Picka [13], Hudec [25], Fink [42], Machač [77], Beneš [89] – Králíček [7], Bouška [12], Grygar [16], Karásek [19], Brožek [22], Hron [24], Kišš [28], Jílek [92], Štěpánek [96]

Branky a nahrávky: 10:57 Cach (Horký, Janků), 31:45 Fibrich (Kuchař, Berčák), 34:06 Marek (Berčák, Fibrich), 42:05 Scheuter (Šíp), 53:01 Janků (Skopal), 56:43 Berčák (Marek), 58:47 Cach (Horký, Skopal)

23:57 Machač (Kišš, Beneš)

Střely: 51 : 32

Tresty: 6 : 6 a 5+OK

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 1:7

Published by Vendula Pokorna