Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Slovan deklasoval Chrudim 7:0

A-TÝM: Slovan deklasoval Chrudim 7:0

DRUHÉ KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina A

HC Slovan Moravská Třebová x HC Chrudim

7 : 0

(2:0, 1:0, 4:0)

V rámci druhého kola nadstavbové části soutěže skupiny A přivítal Slovan v REHAU aréně soupeře z Chrudimi. Domácí se už během úvodního dějství ujali dvoubrankového vedení, ve hře byli tentokrát trpěliví a znovu udeřili ve druhé třetině. Čtyřmi brankami v poslední třetině a koncentrovaným týmovým výkonem potvrdili výhru. Moravskotřebovské nasměroval za důležitým tříbodovým ziskem pěti kanadskými body Filip Palička, který se po doléčeném zranění vrátil ve formě. Zápas navíc vyšperkoval Marek Peksa prvním čistým kontem v letošní sezóně.

KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ:

Slovan se v úvodu utkání nemohl prokousat přes obranu hostů. První šanci zápasu si vypracovali domácí, velmi nebezpečnou střelu vyslal na bránu soupeře ve 4. minutě Horký, brankář ji však dobře viděl a pokryl. Hned na to zasahoval na druhé straně proti akci soupeře Peksa. Oproti minulému zápasu se hra výrazně změnila, hráči Moravské Třebové dávali kotouč rychle od hole a s rozehrávkou na nic nečekali. I tak to byl ale soupeř, který byl střelecky mnohem aktivnější a dravější. V 7. minutě svůj tým znovu podržel Peksa, který úspěšně čelil nebezpečné střele a dvěma následným dorážkám. V závěru úvodní třetiny Slovan získal výhodu přesilové hry a dokázal ji po necelé minutě zužitkovat. Dopad zblokované střely Horkého nejlépe odhadl Palička, proti jeho střele brankář hostů nedokázal zasáhnout a domácí se tak ujali vedení. V 19. minutě si hráči Slovanu v útočném pásmu vyměnili několik rychlých nahrávek, kombinaci zakončoval Kavan střelou do odkryté brány. Zbytek třetiny dohrál Slovan zodpovědně a do kabin tak šel s dvoubrankovým náskokem.

I druhá třetina pokračovala rychlým hokejem, hrálo se nahoru dolů. Slovan se i přes dvoubrankové vedení tvrdě tlačil do brány. Od 25. minuty si první přesilovku zápasu zahráli také hosté, po jejím skončení následovala další. Obranné čtveřice v zádech s Peksou si ale oslabení pohlídali. Celá druhá třetina byla ovlivněna několika vyloučeními na obou stranách a tempo zápasu se tak zpomalilo. Ve 33. minutě domácí předvedli povedené otočení hry a z kombinace v útočném páčmu vytěžili třetí gól. Po přihrávkách Cacha a Paličky se trefil Horký. V závěru třetiny Slovan musel bránit další oslabení, při kterém v domácí bráně znovu začaroval Peksa. Po druhé třetině bylo skóre 3:0 pro domácí tým.

Do posledního dějství vstoupil Slovan rozehraný a předváděl velmi povedené kombinace. Jednu z nich ve 39. minutě soupeř nedokázal pokrýt, na 4:0 zvýšil střelou z první po přihrávce od Horkého Cach. Soupeř začal působit odevzdaně a nedostával se do zakončení. V 52. minutě domácí zvýšili na 5:0, početní výhodu zužitkoval po přihrávce od Paličky znovu Cach. Hned v dalším střídání dostal přihrávku za obranu navrátilec do sestavy Langr a situaci zužitkoval, vymetl pavučiny v horním rohu brány a zvýšil na 6:0. V závěru téměř rozhodnutého utkání se hra zbytečně přiostřila, i tak ale Slovan zápas zvládl s nulou. Na 7:0 upravil skóre chytrou střelou Palička (no move Nikita Kučerov). Slovan tak poprvé z nadstavbového utkání odchází bez inkasovaného gólu a se třemi body.


OHLASY PO UTKÁNÍ:

Kamil Přecechtěl, hlavní trenér:

„Začátek dnešního zápasu se nesl v podtónu dvou předchozích utkání. Kluci měli obavu z toho, aby zápas zvládli. Po pár střídáních jsme se dostali do tempa a nebýt několika zbytečných vyloučení, rozhodli jsme to mnohem dřív. Děkuji celému týmu i fanouškům!“


HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] – Blaháček [3], Kuchař [5], Pírek [22], Holub [25], Netolický [30], Moučka [55] – Marek „C“ [7], Horký [8], Langr [12], Kavan [13], Fibrich [18], Scheuter [20], Palička [21], Cach [29], Skopal [66],Rosecký [69], Šíp [97]

HC CHRUDIM:

Matoušek [30] – Linhart [12], Pilař [18], Urban [24],  Hybeš [26], Hrdlička [65], Felcman [66] – Formánek [9], Dobiáš „A“ [10], Felcman [13], Novák „C“ [15], Roubal [16], Cvrček [20], Hykl [39], Votava [67], Kostka [88], Cimburek [89], Plch „A“ [91], Langr [97]

Branky a nahrávky: 14:35 Palička (Horký), 18:21 Kavan (Blaháček, Skopal), 32:24 Horký (Palička, Cach), 48:39 Cach (Horký, Palička), 51:13 Cach (Palička, Horký), 51:34 Langr (Marek), 59:08 Palička (Pírek)

Střely: 34 : 31

Tresty: 8 : 7

Průběh utkání: 7 : 0

Rozhodčí: Čížek – Topolský, Teplý

Published by Vendula Pokorna