Čtvrtek 28. Březen
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Souboj Třebových pro Kohouty

A-TÝM: Souboj Třebových pro Kohouty

ŠESTÉ KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE – skupina A

HC Kohouti Česká Třebová x HC Slovan Moravská Třebová

3 : 1

1:1 | 1:0 | 1:0

Ve středu Slovan na ledě českotřebovských Kohoutů odstartoval sérii venkovních duelů. V utkání šestého kola soutěže to byl souboj produktivity. Hráči Slovanu vyslali na soupeřovu bránu více jak 30 střel, gól se ale podařilo vstřelit pouze Liborovi Janků [14]. O osudu utkání rozhodla druhá třetina, ve které soupeř vstřelil rozdílovou branku a Slovan už další vstřelit nedokázal. Pro tým Moravské Třebové je to už čtvrtá prohra. Nejlepším hráčem Slovanu byl zcela po zásluze vybrán brankář Jan Faltus [39].


KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ:

Hokejisté Moravské Třebové vstoupili do utkání velmi aktivně, Scheuterův rychlý vstup do pásma v závěru druhé minuty dokázali domácí zastavit pouze za cenu faulu. Slovan si tak hned v úvodu utkání zahrál přesilovku, tu po 6 vteřinách využil. Palička v útočném pásmu čistě vyhrál buly na Janků, který od modré propálil vše co mu stálo v cestě a vstřelil první a jediný gól Slovanu. V 10. minutě Faltus zlikvidoval samostatný únik Pavlovského, který proskočil za obranu hostů. Moravskotřebovští byli více na puku, ale nedostávali se do zakončení. Od 16. minuty si zahráli další přesilovku, ve které bohužel místo navýšení skóre inkasovali. Druhá přesilovka se Slovanu nepovedla a v závěru úvodní třetiny se navíc dopustili nedovoleného zákroku. Skóre po první třetině bylo vyrovnané.

Do prostřední části vstoupili hokejisté Moravské Třebové dohrávaným oslabením, ve kterém Kohouty k ničemu nepustili. Slovan se začal přizpůsobovat hře soupeře, nebezpečný nebyl ani ve dvou přesilovkách, které sehrál v první polovině třetiny, veškeré pokusy končily na výstroji brankáře domácích. Ve 32. minutě domácí vstřelili druhou bránu, ta ovšem nebyla uznána, protože Ostřanský dostal puk za brankovou čáru rukou. Hned v dalším střídání se soupeř radoval znovu. Tentokrát už branka platila a Kohouti se tak ujali vedení. Ve druhé části třetiny se hra otevřela a přibylo střeleckých pokusů na obou stranách. Skóre se už ale neměnilo a Slovan šel do kabin s těsnou ztrátou.

I poslední třetinu začal Slovan ve čtyřech, oslabení ubránil a mohl se vrhnout do útoku. Moravskotřebovským hráčům se podařilo dostat puk do brány soupeře znovu v polovině třetího dějství, gól ale neplatil kvůli pohybu některého z hráčů v brankovišti. Slovan se nepřestával tlačit do brány a působil nebezpečněji, k další brance to ale nevedlo. V závěru hosté zkusili hru bez brankáře, bohužel ale faulovali a o výhodu jednoho muže v poli se tak obrali. Ze souboje Třebový i potřetí v sezóně odchází lépe ta Česká.


OHLASY PO UTKÁNÍ:

Kamil Přecechtěl, hlavní trenér:

„Do dnešního utkání jsme vstoupili docela dobře, na hráčích České Třebové bylo vidět, že jsou trochu pod dekou. Toho jsme v první třetině využili, i když její závěr už nebyl z naší strany tak zodpovědný a důrazný jako začátek zápasu. Ve druhé třetině jsme přestali hrát naši hru a soupeř otočil zápas ve svůj prospěch. V poslední třetině jsme se znovu dostali do hry, vytvořili jsme si tlak, dokonce jsme dali gól, který bohužel nebyl uznaný. V závěru jsme udělali několik hloupých chyb a zbytečných faulů, tím jsme sami sebe oslabili a obrali jsme se o možnost zahrát si power play. Zápas jsem nedokázali ani vyrovnat, natož dotáhnout do vítězného konce.“


HC KOHOUTI ČESKÁ TŘEBOVÁ:

Ament [1] – Daněk [5], Schejbal [8], Hradil [14], Sedlák [18], Pažourek [20], Král „A“ [22], Jemelka „A“ [23] – Ostřanský [6], Vaňo [9], Pavlovský [10], Augustin [13], Fúzik „C“ [15], Stolín [16], Čada [17], Semorád [24], Plášek [25], Veverka [63], Filip [69]

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Faltus [39] – Blaháček [3], Dubovči [4], Janků „A“ [14], Pírek [22], Holub [25], Moučka [69] – Marek „C“ [7], Horký [8], Langr [12], Kavan [13], Maška [17], Fibrich [18], Scheuter [20], Palička [21], Cach [29], Skopal [66]


Branky a nahrávky: 15:24 Semorád (Ostřanský, Sedlák), 32:00 Ostřanský (Schejbal, Semorád), 59:22 Jemelka (Filip, Pavlovský)

2:08 Janků (Palička)


Střely: 29 : 35

Tresty:  6:5

Průběh utkání: 0:1, 3:1

Rozhodčí: Kratochvíl Martin – Kopecký Jan, Kopecký Pavel

Published by Vendula Pokorna