Pátek 26. Duben
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Jsme nachystaní, říká před play off moravskotřebovský kouč

A-TÝM: Jsme nachystaní, říká před play off moravskotřebovský kouč

Před vstupem do vyřazovací části soutěže přinášíme obsáhlý rozhovor s hlavním koučem Slovanu Moravská Třebová Kamilem Přecechtělem.

Jak byste zhodnotil základní a nadstavbovou část?

Začátek soutěže byl rozdělený na dvě části a tak to také zhodnotím. Do základní části jsme vstoupili takovým rozháraným výkonem, který jsme postupně dali dohromady, to nám zajistilo postup do lepší skupiny nadstavbové části. S tím jsem byl maximálně spokojený, kluci v té době hráli celkem pohledný hokej, dobře bruslili a kombinovali.
V nadstavbové části se obraz hry trochu změnil, a to hlavně z toho důvodu, že soupeři byli mnohem kvalitnější než ti, na které jsme narazili v Pardubické skupině. Celá tato část soutěže byla velmi vyrovnaná. I když jsme se snažili hrát svoji hru, tak kvalita především těch mužstev Královéhradeckého kraje byla nesrovnatelná s tím, co jsme zažili u nás ve skupině. Sílu druhé skupiny přičítám tomu, že dvě loni sestupující družstva z 2. ligy rozpustili hráče právě do těchto týmů, proti kterým jsme nastupovali. To znamená, že kvalita těch utkání byla na hraně krajského přeboru a druhé ligy. I přes to, že jsme tolik nevyhrávali si myslím, že mužstvo se o hodně posunulo jak herně tak mentálně. Skončili jsme sice poslední, ale kvalitní utkání pro nás byla velký přínos.

S jakými cíli jdete do play off?

Určitě bych byl rád, abychom přešli přes první kolo play off, už to budu brát jako úspěch. Po tom, jak jsme mužstvo před sezónou skládali a dávali dohromady. Podařilo se tady vytvořit kádr mladých kluků s určitou perspektivou. Takže pokud kluci budou mít zájem a chtít pokračovat, má před sebou mužstvo roky slušných výsledků.

Jednu část soutěže jste nabrali velkou formu a poráželi jste jednoho soupeře za druhým. Pak přišel mírný utrum a mužstvu už to tolik nešlo. Čím si to vysvětlujete?

Tak já si myslím, že se to trochu odvíjí od kvality soupeřů. Odehráli jsme řadu kvalitních zápasů s velice dobrými soupeři. Někteří měli silnější kádr než my a dokázali jsme s nimi hrát vyrovnané zápasy. Ještě dvě kola před koncem jsme byli tým, který v soutěži inkasoval nejméně branek. Musím taky zmínit, že jsme část soutěže odehráli bez prvního brankáře, i to svědčí o poměrně slušné práci v defenzivě. Co se v závěru hodně projevilo, je absence hráčů, kteří umí dobře zakončit a pravidelně skórují. Těch střelců máme v mužstvu poskromnu a pokud se těm produktivnějším nedaří, tak se výsledky samozřejmě nedostaví. Za všechny dosavadní zápasy, kromě dvou, které nám nevyšly, musím mužstvo pochválit za přístup.

Co můžete říct v souvislosti s předsezónními odhady?

Mužstvo jsme dávali dohromady v běhu a po prvních dvou přátelácích jsem se té sezóny hrozil. S postupujícím časem si ale kluci navykli na nějaký herní systém a disciplínu, to se v mužstvu projevilo zlepšenými výkony, začali jsme sbírat body.

V herním projevu Moravské Třebové vyčnívaly přesilové hry, a to hlavně v počtu inkasovaných branek, změnil se nějak systém?

Tenhle problém jednoznačně přičítám tomu, že kluci mají svá zaměstnání, hokej je pro většinu z nich pouze doplňkem k jejich dalším aktivitám. Málokdy se stane, že se na tréninku sejdeme v kompletní sestavě, i do zápasů vzhledem k pracovní vytíženosti některých nastupujeme v obměněných sestavách. Přesilovky jsou pro mě ale taky zklamáním, málo se prosazujeme. To, že jsme inkasovali několik branek je o tom, že jsme ty situace v přečíslení podcenili, cítili jsme se při hře 5 na 4 neohrožení, nic se nám nemohlo stát. Bohužel soupeři nebyli stejného názoru a důrazem v oslabení nám nasázeli několik laciných gólů. Řešili jsme to, pak přišel zápas s Českou Třebovou a opakovalo se to stejné. Doufám, že v následujících utkáních se tohoto vyvarujeme.

V úvodním kole play-off narazíte na nepříjemnou Choceň, s kterou jste se v této sezóně střetli dvakrát s bilancí jedna výhra a jedna prohra. Víte, co od takovéhoto soupeře čekat? Bral byste raději jiného soupeře?

Choceň vyhrála spodní skupinu a je jedním z nejlepších mužstev, které v té béčkové skupině bylo. K postupu do lepší skupiny jim chyběl jediný gól, i to svědčí o jejich kvalitě. Já očekávám velice vyrovnanou sérii zápasů, budou rozhodovat maličkosti, herní disciplína, fyzická připravenost hráčů a samozřejmě také štěstí, které k hokeji bezpochyby patří.
Vybírat soupeře si nedovolím, v momentě, kdy něco neklape, je to úplně jedno. My jsme ale nachystaní a pokud chceme postoupit do dalšího kola, musíme si poradit s každým. Zápasy s tímto soupeřem by mohly nabídnout atraktivní hokej.

Jaká je nálada v týmu před play off?

Asi jsem ještě nepoznal mužstvo, které by se šlo do play off jenom zúčastnit. Kluci jsou nachystaní. Máme flexibilní kádr, pravděpodobně nebudeme pokaždé nastupovat ve stejné sestavě. V každém případě ale nastoupí hráči, kteří v tom zápase budou chtít vyhrát.

Jaká je z Vašeho pohledu úroveň krajské ligy?

Těžko můžu hodnotit úroveň, protože tuhle soutěž sleduji první rok. Jelikož ale na střídačkách komunikuji s trenéry i hráči ostatních mužstev, můžu říct, že všichni se shodují na tom, že letošní soutěž je oproti předchozím sezónám o třídu kvalitnější. Do hry se dostává velká dynamika, aktivita a agresivnější pojetí. Je vidět určitá kvalita hry a slušná úroveň hráčů.

Je nějaký hráč, kterého byste chtěl vyzdvihnout?

Hra našeho mužstva je založená na osobní kvalitě každého z hráčů, každý dává hře to, co je mu blízké. Jsme silní v kolektivním výkonu, nemáme mezi sebou hvězdu, která by pravidelně rozhodovala zápasy a každý zápas nás táhla. Můžu vyzdvihnout výborné výkony obou brankářů a v 95% vysoce disciplinovaný výkon celého mužstva.

Vzkázal byste něco na adresu fanoušků?

Fanouškům musím v první řade poděkovat za dosavadní část sezóny. Hodně se podíleli na výkonech našeho mužstva. V několika zápasech doma jsme prohrávali a právě díky nim a jejich aktivitě se mužstvo zvedlo a bylo schopné zápasy otočit a nakonec vyhrát. Patří jim obrovské díky.
Přál bych jim, aby s námi zažili pěkné pocity z vítězství. V případě, že se nebude dařit, bych si přál, aby zůstali naklonění našemu týmu. Jsem už teď přesvědčený o tom, že hráči, kteří do zápasu půjdou, budou dělat všechno pro to, aby Moravská Třebová přešla přes první kolo a těch vyhraných zápasů bylo ve vrcholné části sezóny co nejvíce.

Published by Vendula Pokorna