Pátek 29. Březen
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Slovan byl blízko druhému vítězství, Choceň ale rozhodla v prodloužení

A-TÝM: Slovan byl blízko druhému vítězství, Choceň ale rozhodla v prodloužení

2. ZÁPAS OSMIFINÁLE KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE 

HC Choceň x HC Slovan Moravská Třebová

STAV SÉRIE 1 : 1

4 : 3 p

1 : 1 | 1 : 0 | 1 : 2 – 1 : 0


KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ:

Moravskotřebovští hráči vstoupili do utkání hodně aktivně a důrazně se tlačili do brány. V prvních minutách zasypali brankáře hostů hromadou střel. Ve 12. minutě Slovan nepřesně střídal a vyfasoval dvě minuty hry ve čtyřech. Hosté urputně bránili, přesilovku ale dokázal využít v jejím závěru Krejza a poslal tak Choceň do vedení. O minutu později vybojovali početní výhodu také hráči Slovanu. V té nejprve Scheuter výborně dobruslil samostatný únik soupeře, otočil hru a vyslal do útoku Kavana, který se natlačil před bránu, důrazní domácí ho ale do zakončení nepustili. Následná kombinace v útočné třetině už brankou skončila, Cach si vyměnil puk se Skopalem, ten našel na kruhu Cekra, který přesnou střelou z první nad beton srovnal stav utkání. Do kabin se tak šlo s remízou.

V úvodu druhého dějství se za obranu natlačil Palička, dobruslující soupeř ale útočníkovi hostů zablokoval hůl a ke střele ho nepustil. Pak se ujali taktovky domácí, ti byli v prostřední třetině lepším a nebezpečnějším týmem, výborný brankář Peksa šance soupeře likvidoval. Slovan se téměř nedostával k ohrožení brány. Ve 13. minutě po delší době zahrozili hosté, šanci na holi měl Berčák, hráči soupeř však zblokovali i jeho střelu. Hra se s přibývajícím časem začala přiostřovat. V závěru druhé třetiny byla nařízena přesilovka pro Slovan, hosté se ale o početní výhodu po deseti vteřinách nedovoleným zákrokem obrali. Hra ve čtyřech sedla lépe domácím, kteří se gólem do šatny znovu ujali vedení.

Do poslední třetiny vstoupili hokejisté Slovanu nejlépe jak mohli, proměnili první střeleckou příležitost. Marek našel přihrávkou zpoza brány Berčáka, který rychlou střelou srovnal stav utkání. Jinak bylo poslední dějství na střely poměrně chudé, o to však byla zakončení nebezpečnější. Ve 46. minutě v bráně domácích znovu začaroval Peksa a zlikvidoval velkou příležitost soupeře. V 50. minutě naservíroval Palička puk před bránu Cachovi, a ten střelou z první poslal Slovan do vedení. Ke zbytku utkání přistoupili hosté velmi zodpovědně. Oba týmy dřely na krev, moravskotřebovští se snažili udržet vedení, Spartak se snažil vyrovnat. Hrál se velmi důrazný hokej. Dvě a půl minuty před koncem využili domácí oddechový čas, po něm šli do hry bez brankáře a power play velmi rychle využili. Střelu zkušeného Prachaře těsně před brankářem tečoval Novák a poslal tak zápas do prodloužení.

Nastavený čas neběžel příliš dlouho. Do útoku se nejprve vrhl Slovan. Scheuter se s pukem dobře natlačil od mantinelu do brány, jeden z choceňských hráčů mu však sporným zákrokem kotouč odebral a vyslal Spartak do přečíslení 2 na 1, ve kterém Prachař s Šedou nedali brankáři hostů šanci. Choceň tak srovnává stav série na 1 : 1.


ohlasy po utkání:

Kamil Přecechtěl, hlavní trenér:

„My jsme v dnešním utkání odevzdali maximum toho, na co máme. Kluci odehráli vynikající zápas. Teď mám trochu pocit, že to utkání nebylo úplně férové se všim všudy. Rozhodující branku jsme obdrželi po faulu ve středním pásmu, vyrovnávací gól po předchozím úderu holí do obličeje. Kvůli tomu mám z utkání smíšený pocit, každopádně kluci zahráli výborně. Že série nebude jednoduchá jsme věděli už na začátku. Holt sem budeme muset přijet ještě jednou.“


HC CHOCEŇ:

Koutský [1] / od 49:40 Valenta [92]  – Pazdera [3], Rudy [4], Kalous [5], Novák [6], Lipenský [10], Knytl [17], Šeda [82], Novotný [86] – Lichtág [8], Pilař M. [12], Martinec [15], Prachař [16], Pilař L. [18], Krejza [20], Pulpán [22], Polák [88]

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] (Faltus [39]) – Blaháček [3], Dubovči [4], Kuchař [5], Cekr [30], Holub [35] – Marek „C“ [7], Kavan [13], Berčák [17], Scheuter [20], Palička [21], Cach „A“ [29], Skopal [66], Vaňous [88], Šíp [97]


Branky a nahrávky: 13:30 Krejza (Kalous) [PŘ], 39:41 Lichtág (Polák), 58:02 Novák (Prachář, Pilař L.), 60:29 Prachař (Šeda)

16:09 Cach (Skopal, Cekr) [PŘ], 40:55 Berčák (Marek, Vaňous), 49:40 Cach (Palička)


Tresty: 2 : 2

Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 2:3, 4:3

Rozhodčí: Jan Čížek, Josef Vrba – Aleš Švejda, Matěj Mikula

Published by Vendula Pokorna