Pátek 29. Březen
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Udělali jsme kus práce, hodnotí sezónu hlavní kouč moravskotřebovského A-týmu

A-TÝM: Udělali jsme kus práce, hodnotí sezónu hlavní kouč moravskotřebovského A-týmu

Hokejisté A-týmu Moravské Třebové se v letošním ročníku soutěže do zápasových bojů už nedostanou. Ve čtvrtfinále play off jim vystavila stop Litomyšl. Jak sezónu hodnotí hlavní kouč moravskotřebovského A-týmu?

1 – Máte za sebou první rok v roli trenéra Slovanu. Poprvé jste vedl tým krajské ligy, co Vás v průběhu sezóny překvapilo?

Co mě překvapilo, především to byla kvalita letošní soutěže. Řada trenérů mužstev, se kterými jsme hráli se shodla, že letos kvalita soutěže hodně stoupla. Řada zápasů, které jsme sehráli byla hodně kvalitní.

2 – Povedlo se Vám s týmem vše, co jste si před začátkem soutěže představoval?

To se těžko hodnotí, protože jsem neměl žádnou ucelenou představu o tom, co by se mi mělo povést. Chtěl jsem vést mužstvo, které bude v soutěži platným soupeřem, to se mi povedlo jednoznačně. Odehráli jsme řadu velice kvalitních zápasů a patřili jsme k méně příjemným týmům pro soupeře, hlavně bruslivým aktivním hokejem. To je to, co se mi do mužstva podařilo vtisknout – bruslení a aktivní přístup.
Co trochu vázlo byla souhra a kombinace, to jsou ale věci, na které je potřeba více času jak na tréninku, tak i pro hráče, aby si na styl hry zvykli. Přesto si myslím, že mužstvo získávalo v průběhu sezóny tvář a zařadilo se mezi kvalitnější mužstva.

3 – O tom už jsme jednou mluvili, ale zeptám se znovu, jak byste hodnotil průběh soutěže před play off?

Hodnocení hry před play off bych rozdělil do dvou částí. V té první to bylo hodně o shánění hráčů a dávání mužstva dohromady. Já jsem se seznamoval s kvalitou soupeřů, to taky chvíli trvalo. Po úvodních zápasech se nám podařilo stabilizovat kádr, vytvořili jsme jednotlivé lajny a začali jsme hře dávat vlastní tvář a nějaký systém. To se projevilo i ve výsledcích.
To že jsme postoupili do nadstavbové skupiny A, beru já osobně jako velký úspěch tohoto mladého a nezkušeného mužstva.

4 – Jak byste zhodnotil průběh play off? Máte v hlavě momenty, které čtvrtfinálovou sérii zlomily ve prospěch Litomyšle?

Co se týká play off, tak kluci ukázali obrovskou bojovnost, nasazení, obrovské srdíčko a chtění vyhrávat. Co chybělo, a to se v zápasech play off taky projevilo, tak byla taková ta hokejová moudrost. Další co chybělo a bylo zřejmě pro druhé kolo play off rozhodující, byl odpočinek. My jsme v páteční euforii porazili doma Choceň a hned v neděli jsme hráli v Litomyšli. To se na mužstvu celkem zřetelně projevilo. Ten postup přes kvalitního soupeře v prvním kole jsme brali jako velký úspěch. Celá série byla vypjatá, stála hodně sil a měli jsme de facto jen jeden den na regeneraci. Pak jsme narazili na tým, který první sérii vyhrál 3:0 a měl týden volno. Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní a připravení. Utkání šla hodně rychle za sebou. Když jsme se v hlavách trochu zkoncentrovali, druhé kolo už bylo více méně za námi. I přesto jsme byli víc než vyrovnaným soupeřem a jsem přesvědčený o tom, že kdybychom měli více času na odpočinek, tak by ta série určitě neskončila tak jednoznačně. Přesto si nemyslím, že bychom zklamali. V utkáních jsme odvedli maximum toho, na co jsme v tu chvíli měli.

5 – S celkovým herním projevem mužstva jste byl spokojen?

Dalo by se říct, že ano. V prvních kolech jsme převážně lítali od ničeho k ničemu a zdobila nás jen bojovnost. Pak jsme tomu dali nějaký herní systém, projevovali jsme se slušným protiútokem a dobrým napadáním. Co nás celou sezónu trápilo a mám bohužel pocit, že některé hráče ještě trápit bude, je koncovka. Ta byla z mého pohledu velice špatná.

6 – Pokud bychom hodnotili jednotlivé hráče, kdo v sezoně splnil vaše očekávání, kdo naopak zaostal?

Já nerad hodnotím jednotlivé hráče po sezóně. Nerad bych vyzdvihoval někoho víc a někoho míň. Jednoznačně si myslím, že můžeme vyzdvihnout brankáře, ne jenom Marka, ale i Honzu. Honza v průběhu sezóny naskočil za zraněného Marka a velice dobře ta utkání, do kterých nastoupil odchytal. Marek patřil, asi i jako loňskou sezónu, k nejlepším a možná byl vůbec nejlepším brankářem celé soutěže. Postup přes Choceň byla do velké míry jeho zásluha.
Co se týká ostatních hráčů, bral bych to tak, že to mužstvo tvořilo kolektiv. Nebylo to mužstvo jednotlivců. Tým táhl za jeden provaz a chtěl něco dokázat. Z toho, že se tu vytvořila taková parta kluků, kteří chtěli hrát hokej a snažili se ho hrát, jsem měl velikou radost.

7 – Co nejdůležitějšího se z Vašeho pohledu v týmu podařilo v průběhu sezóny změnit?

Hráči splnili a někteří i překonali to, co jsem od nich čekal. Nemyslím si, že by někdo zaostal, u některých možná došlo trochu k morálnímu zklamání, ti už v týmu ale nejsou. To zdravé jádro, které mužstvo tvořilo bylo jednoznačně dominantní.

8 – Vaše působení u A-týmu Slovanu je mezi hokejovou veřejností hodnoceno kladně. Už máte jasno, jestli povedete tým i v následující sezóně?

V týdnu jsme měli s předsedou hokejového oddílu Slovanu menší sezení a přislíbili jsme si, že ve spolupráci budeme pokračovat. Nějakým způsobem jsme se na příští sezónu domluvili a já tady budu pokračovat, ne jen u prvního týmu, ale taky u mládeže v rozdělané práci. Byl bych rád, kdyby ta úspěšná práce, která je za námi všemi letos vidět pokračovala i v příští sezóně

9 – Chtěl byste říct něco závěrem?

Chci poděkovat celému kolektivu hráčů, kteří se podíleli na letošní sezóně. Také panu Cachovi, který byl neskutečně obětavým pracovníkem a taky všem lidem, kteří kolem prvního mužstva běhali, ať už to byl Laďa, Mirek nebo Líba. Poděkování patří také vedení, a to především za vytvoření podmínek hráčům.
V neposlední řadě patří velké díky také divákům, za neuvěřitelnou atmosféru a podporu v průběhu celé sezóny. Doufám, že pro příští sezónu připravíme ne méně kvalitní a možná i lepší mužstvo a budeme pokračovat v tom, co jsme začali.

Published by Vendula Pokorna