Čtvrtek 25. Duben
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Slovan v napínavé bitvě podlehl Chocni, osmifinále se rozhodné v pátek v Moravské Třebové

A-TÝM: Slovan v napínavé bitvě podlehl Chocni, osmifinále se rozhodné v pátek v Moravské Třebové

4. ZÁPAS OSMIFINÁLE KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE 

HC Choceň x HC Slovan Moravská Třebová

STAV SÉRIE 2 : 2

4 : 2

1 : 2 | 1 : 0 | 2 : 0


KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ:

První třetina začala větší aktivitou Chocně, Slovan brankáře domácích v úvodu utkání moc nezaměstnával. Moravskotřebovští však dokázali využít jednu z prvních šancí. Marek po přihrávce od Horkého zkušeně počkal se zakončením, položil si brankáře soupeře a střelou téměř do odkryté brány poslal Slovan v čase 3:17 do vedení. Do situace 1 na 0 se v 5. minutě dostali domácí, Peksa ale nebezpečnou střelu zblízka zlikvidoval. Hrál se velmi rychlý hokej, ale na straně hostů docházelo často k nepřesnostem. V polovině úvodní třetiny Palička poslal Skopala s Fibrichem do přečíslení 2 na 1. Skopal žabičkou přes hůl domácího obránce vyzval ke skórování Fibricha, který střelou z první překonal brankáře Chocně a zvýšil na 2:0. V 15. minutě si brankář hostů poradil s další nebezpečnou střelou zblízka. Na druhé straně zakombinovali Marek s Vaňousem, akci zakončoval Horký, proti jeho střele ale brankář domácích stihl zareagovat. Hrál se pohledný hokej, hra se přelévala nahoru dolů. Dvacet vteřin před koncem úvodní třetiny Choceň gólem do kabiny snížila na 1:2.

V úvodu druhého dějství se moravskotřebovští dopustili nedovoleného zákroku a museli bránit první oslabení. Soupeř však dvěma fauly otočil přesilovku ve svůj neprospěch a početní výhodu si zahrál Slovan. Hosté měli na holi tři velké příležitosti ke skórování, ale brankář domácích stíhal na veškeré pokusy reagovat. Ve 27. minutě Spartak při hře 4 na 4 srovnal na 2:2. V tu chvíli se tempo ještě zvýšilo, hra se otevřela a na obou stranách přibylo střeleckých pokusů. Ve 35. minutě bylo před bránou hostů horko a Peksa několika důležitými zákroky držel vyrovnané skóre. Pak Slovan bránil další dvě oslabení, v plném poštu se moravskotřebovští probrali, zazněl však signál pro konec třetiny a do poslední části se šlo za vyrovnaného stavu.

Během třetí třetině tempo hry o něco zpomalilo. Ve 46. minutě poslal nebezpečně puk na bránu soupeře Horký, i s jeho střelou si ale brankář domácích dokázal poradit. V polovině poslední třetiny Choceň schovanou střelou využila početní výhodu. Hned v dalším střídání soupeř pohřbil Slovan další brankou, chytře vypočítanou tečí poslal domácí do vedení 4:2 Krejza. I přes velkou snahu hostů se s výsledkem nepodařilo nic udělat a série se tak vrací do Moravské Třebové.

HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

Peksa [28] (Faltus [39]) – Dubovči [4], Janků „A“ [14], Kuchař [5], Cekr [30], Holub [35], Moučka [69] – Marek „C“ [7], Horký [8], Kavan [13], Fibrich [18], Scheuter [20], Palička [21], Skopal [66], Vaňous [88], Šíp [97]

HC CHOCEŇ:

Valenta [92] (Bednář [90] – Pazdera [3], Rudy [4], Kalous [5], Novák [6], Lipenský [10], Knytl [17], Šeda [82], Novotný [86] – Lichtág [8], Pilař M. [12], Martinec [15], Prachař „A“ [16], Pilař L. „C“ [18], Krejza „A“ [20], Polák [88]


Branky a nahrávky: 19:40 Krejza, 26:24 Martinec (Krejza), 50:05 Polák (Pilař), 50:54 Krejza (Kalous, Martinec)

3:17 Marek (Horký), 10:44 Fibrich (Skopal, Palička)

Tresty: 5 : 5

Průběh utkání: 0 : 2, 4 : 2

Rozhodčí: Martin Kratochvíl, Jan Čížek – Patrik Landsmann, Pavel Kolář

Published by Vendula Pokorna