Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

A-TÝM: Odkrýváme sezónu 23/24 – pokračují v Moravské Třebové!

A-TÝM: Odkrýváme sezónu 23/24 – pokračují v Moravské Třebové!

Moravskotřebovský Slovan si pro nadcházející sezónu pojistil několik důležitých hráčů. V následujících týdnech budeme postupně odkrývat složení týmu pro sezónu 2023/2024.
První tři hráči, kteří budou v A-týmu pokračovat hokejově vyrůstali v Moravské Třebové. Barvy Slovanu budou v nadcházející sezóně hájit Dominik CACH, Pavel VAŇOUS a Tomáš KAVAN.

„Všichni jsou to mladí a perspektivní hráči, kteří však zároveň mají poměrně dost zkušeností. Věříme, že svůj talent budou dále rozvíjet a v dalších sezónách budou tahouny našho týmu,“ komentuje sportovní manažer A-týmu Libor Cach.


Dominik CACH #29

Moravskotřebovský odchovanec Dominik Cach brzy odehraje za A-tým Slovanu svou pátou sezónu. Hokejově začínal v Moravské Třebové, mládeží prošel také v Pardubicích a Olomouci. Juniorské roky zakončil v americké WSHL (Western States Hockey League), kde nastupoval za tým Seattle Totems. Do Moravské Třebové se vrátil v létě roku 2019, začal sbírat první starty v dospělém hokeji a stal se stabilním hráčem A-týmu.
V ročníku 2022/2023 se po dvaceti osmi zápasech základní části mohl pyšnit bilancí 13+19 a čtyři kanadské body zapsal v následném play off. Patřil k nejvytěžovanějším útočníkům moravskotřebovského Slovanu.

Pavel VAŇOUS #88

Pavel Vaňous poprvé naskočil do seniorské soutěže v roce 2018, letos stabilně působil v kádru Slovanu druhou sezónu. Moravskotřebovský odchovanec prošel mládežnickými celky Šumperka, Havlíčkova Brodu a pražské Sparty. Do dresu Slovanu se vrátil v ročníku 2021/2022 právě ze Sparty Prahy a ihned se dostal do základní sestavy.
I tento dvaadvacetiletý forvard prožil bodově i herně povedenou sezónu. V osmnácti zápasech základní části nasbíral 20 bodů. Na skvělé výkony navázal také v play off, kde patřil k hlavním tahounům týmu. V sedmi zápasech nastřílel pět branek a k nim přidal tři asistence.

Tomáš KAVAN #13

V Moravské Třebové bude pokračovat také Tomáš Kavan. Nejmladší z odchovanců Slovanu prošel dorosteneckým a juniorským hokejem v Šumperku. Poslední sezónu v juniorce mu předčasně ukončilo zranění, rekonvalescence však proběhla poměrně rychle a s hokejem mohl hned další sezónu pokračovat. Do známého prostředí v Moravské Třebové se vrátil vloni v létě a zahájil první sezónu v seniorském hokeji. Dvacetiletý útočník naskakoval stabilně v základní sestavě a přispíval k dobrému hernímu projevu týmu.

Published by Vendula Pokorna