Pátek 19. Duben
Moravská Třebová
°C

MLÁDEŽ: V Karlově pod Pradědem proběhlo soustředění dorostu a deváté třídy

MLÁDEŽ: V Karlově pod Pradědem proběhlo soustředění dorostu a deváté třídy

Hráči dorostu a deváté třídy se ve dnech 25. 5. až 29. 5. zúčastnili v rámci přípravy na sezónu 2023/2024 prvního soustředění, které se konalo v areálu hotelu Kamzík v Karlově pod Pradědem. K dispozici měli naši nejstarší hráči vnitřní i venkovní bazén, tělocvičnu, posilovnu, venkovní hřiště s umělým povrchem, workoutové hřiště a nedaleké fotbalové hřiště. Hotel je situován v klidné a zalesněné části obce. K našim hráčům se připojili i 2 dorostenci z Poličky a 3 kluci z Lanškrouna coby budoucí spoluhráči mužstva 9. tříd. Vedením kempu byla pověřena zkušená trenérská dvojice, kterou tvořili Kamil Přecechtěl a Jaromír Parolek.
Sraz byl naplánován na čtvrtečních 18 hod a až na 2 výjimky dorazili všichni včas, po ubytování a večeři naskákali kluci do vnitřního bazénu a poté prozkoumali blízké okolí hotelu včetně hesla na wifi.
Páteční ráno jako všechny ostatní začalo budíčkem v 7:15, pak přišla na řadu 30-ti minutová rozcvička a poté snídaně. Rozcvičky probíhaly střídavě v bazénu nebo na hřišti a následný objem snídaně potvrzoval jejich kvalitu i náročnost. 🙂 Dopolední tréninkový dvojblok trval přibližně 2 hod a byl rozdělen krátkou přestávkou se svačinou. V první části byl trénink zaměřen zpravidla na náročnější prvky jako rozvoj síly, dynamiky, obratnosti, zahrnoval atletické prvky, běh, gymnastické dovednosti nebo švihadla. Druhá část byla zaměřena spíše herně a kombinoval se fotbal, hokejbal nebo i florbal. Ve 12 hod následoval oběd a zasloužený odpočinek. Těsně po 14 hod začal odpolední 2 hod dvojblok opět přerušený krátkým odpočinkem a svačinou. Odpoledne bylo koncipováno spíše herně s důrazem na rozvoj týmového ducha, schopnost souhry, reakce, rozhodování i důrazu. Kluci si vyzkoušeli baseball nebo fotbal, kdy dvě mužstva bojovala proti sobě v několika zápasech. Hra byla prokládána podobnými prvky jako v dopoledním tréninku pouze s kratší časovou dotací tak, aby nedošlo k nechtěnému přetažení organizmu. Po večeři velká část kluků opět naskákala do bazénu, aby provedla krátkou regeneraci a pak už měli všichni volno, které bylo často vyplněno sledováním zápasů právě probíhajícího MS v hokeji. Trenérský tým pak zakončil den válečnou poradou na terase hotelu se sklenicí pramenité vody. 🙂
Nedělní podvečer si všichni účastníci zpříjemnili společným opékáním buřtů při kterém hlavní trenér Kamil Přecechtěl krátce zhodnotil celé soustředění, poděkoval hráčům za nasazení, ale i upozornil na věci které je třeba vylepšit.
Všem se soustředění velmi líbilo a věříme, že letošní pobyt bude prvním z mnoha a naši hráči se do hotelu Kamzík vrátí i v příštích sezónách. Klub se vynasnaží, aby byla navázána dlouhodobá spolupráce. V nadcházejících týdnech se do stejného místa chystají kategorie mladších a starších žáků a my všichni jim přejeme stejně hezké počasí a velkou hromadu parádních zážitků.

Dalibor Chlup

 

 

Published by Vendula Pokorna