A-TÝM: Slovan v napínavém souboji s Novým Bydžovem vydřel dva body

A-TÝM: Slovan v napínavém souboji s Novým Bydžovem vydřel dva body

TŘICÁTÉ KOLO KRAJSKÉ LIGY MUŽŮ KRÁLOVÉHRADECKÉHO A PARDUBICKÉHO KRAJE

HC Slovan Moravská Třebová x Stadion Nový Bydžov

3 : 2 pp

1 : 0 | 1 : 1 | 0 : 1 – 1 : 0

Domácí utkání Slovanu proti Novému Bydžovu přineslo spoustu emocí. V souboji plném napětí a šancí z obou stran si moravskotřebovští vytvořili dvoubrankové vedení, které však soupeř stáhl a poslal duel do prodloužení. Důležitý druhý bod za výhru v prodloužení vystřelil Slovanu Vojtěch AUGUSTIN.


KOMENTÁŘ K UTKÁNÍ:

Do úvodní dvacetiminutovky oba týmy nastoupily aktivně. Slovan mohl poprvé udeřit v 6. minutě, kdy dobrým pohybem v útočném pásmu vybojoval první přesilovku utkání. V té nejprve Palička nabil Cachovi, který mířil těsně nad odkrytou bránu. Potom gólman hostů Lequin likvidoval nebezpečnou teč Horkého. V plném počtu soupeř vytvořil přečíslení 2 na 1, zakončení mířící pod horní tyč vykryl ramenem Peksa. Hrál se rychlý hokej plný osobních soubojů. V 10. minutě se podél pravého mantinelu prosmýknul do útočného pásma Palička, proti jeho střele brankář hostů zavřel betony. Vzápětí byla moravskotřebovským nabídnuta druhá přesilová hra, v té ohrozil bránu soupeře střelou přes obránce Janků. V plném počtu se pětice hrajících hráčů Slovanu začala radovat z branky, rozhodčí však rozpažil a pokračovalo se ve hře. Ve 14. minutě pálil po úspěšném buly v útočném pásmu nebezpečně Faltus. Dobře chytající Lequin pokryl i další střelu z hole Veselského, puk však vyrazil příhodně pro Faltuse, který střelou z první otevřel skóre utkání. V závěru úvodní třetiny obranu soupeře přebruslil Palička, před zakončením byl však zastaven nedovoleným zákrokem. Následovalo trestné střílení, při kterém tým Bydžova podržel dalším skvělým zákrokem Lequin.

Začátkem druhé třetiny likvidoval nebezpečnou střelu po buly Peksa. Na druhé straně si rychle předali puk Cach s Paličkou, kombinaci zakončoval tvrdou střelou z první Augustin a zvýšil vedení domácích na 2:0. Na Lequina nadále mířilo jedno zakončení za druhým, brankář hostů však veškeré pokusy zastavoval. V závěru prostřední dvacetiminutovky se hra otevřela, nejprve ukázal v důležitý moment rychlou lapačku Peksa. Na druhé stráně se do brány tlačil Netolický a o střídání později se za obranu soupeře dostal Marek. Ve 39. minutě pustila obrana domácích soupeře do přečíslení, to střelou z první zužitkoval Hlaváček – 2:1.

Se vstupem do posledního dějství přišlo vyloučení v řadách Slovanu. V oslabení brankář domácích pokryl několik nebezpečných střel. Mravskotřebovští ustáli úvodní tlak a zamířili do útoku. Z dorážky mířil do tyče Cach. Další dobrou příležitost vytvořil Brandýs, který přihrávkou mezi kruhy našel Marka, brankář soupeře na puk znovu dosáhl. V polovině poslední části základní hrací doby dostali hosté před bránou spoustu prostoru, ze druhé dorážky pověsil puk pod horní tyč Chára. Hra se vyostřovala, přibývalo potyček a tvrdých zákroků, skóre se již ale neměnilo.

V nadcházejícím prodloužení soupeř fauloval a Slovan nabídnutou početní výhodu využil po necelé minutě. Znovu zafungovala spolupráce Palička – Augustin, při které vystřelila bonusový bod pro domácí moravskotřebovská třináctka.


HC SLOVAN MORAVSKÁ TŘEBOVÁ:

PEKSA Marek [28] – BLAHÁČEK Matěj [3], DUBOVČI Dominik [4], KUCHAŘ Dominik [5], BRANDÝS Jan [12], JANKŮ Libor [14], MOUČKA Jan [18], NETOLICKÝ Marek [20], HOLUB Ondřej [35] – MAREK Dominik „A“ [7], HORKÝ Michal [8], VESELSKÝ Ondřej [9], FALTUS Tomáš „C“ [10], AUGUSTIN Vojtěch [13], PALIČKA Filip „A“ [21], CACH Dominik [29], KAVAN Tomáš [66], VAŇOUS Pavel [88], ŠÍP Libor [97]

STADION NOVÝ BYDŽOV:

LEQUIN André [1] J – BOROVEC David [7], ŠPINKA Dominik [14], MATĚJÍČEK Jiří [33], MALÝ Pavel „C“ [55], SKLENÁŘ Pavel [80] J, BEZDĚK Lukáš [86], DOSTÁL Václav [93] – NĚMEC Marek [15], POSTOLKA Miroslav [21], CHÁRA Jiří “A” [24], PROCHÁZKA Michal [27], KOPECKÝ Daniel [41], LÁSKA Tomáš [73] J, PILNÝ Radek [76], DIVÍŠEK Tomáš [88], HLAVÁČEK Martin “A” [96]



Branky a nahrávky:
15:59 FALTUS Tomáš „C“ /VESELSKÝ Ondřej, KAVAN Tomáš/, 24:59 AUGUSTIN Vojtěch /PALIČKA Filip, CACH Dominik, 61:51 AUGUSTIN Vojtěch /PALIČKA Filip, VAŇOUS Pavel/

38:24 HLAVÁČEK Martin „A“ /PILNÝ Radek, PROCHÁZKA Michal/, 48:33 CHÁRA Jiří „A“ /MALÝ Pavel „C“, POSTOLKA Miroslav/

 Tresty: 2:5

Rozhodčí: Petr RULÍČEK – Petr POŠVÁŘ, Michal DALECKÝ


 

TABULKA KLM HK A PU