STŘELNICE

STŘELNICE

Našemu hokejovému oddílu se podařilo v posledním květnovém týdnu otevřít pro všechny své hráče novou tréninkovou střelnici. Tento nelehký projekt si zaslouží pár slov.

O investici do takto nákladné akce bylo rozhodnuto v rámci výboru na počátku roku 2023. Naším cílem bylo postavit střelnici o maximálně možných rozměrech, které náš stadion umožňuje a tím poskytnout všem, především těm nejmenším, možnost pilovat střelbu a práci s kotoučem i v momentě, kdy je ledová plocha obsazena jinou kategorií. Střelnici využijí pro zdokonalování dovedností také brankáři. Velmi zásadní byla volba povrchu. Zde jsme šli do umělého ledu, který umožňuje standardní pohyb v bruslích. Dalšími důležitými body byla bezpečnost jak trénujících tak ostatních osob v blízkosti zařízení a rovněž zamezení nechtěného vniknutí a poškození zejména povrchu střelnice.

Z několika oslovených dodavatelů byla vybrána nabídka společnosti Alkrino s.r.o. z Brna, která obsahovala ve zkratce: umělý led o tloušťce 12 mm, poctivé zinkované standardní mantinely a kompletní zasíťování celé střelnice. Zástupce firmy pan Krkoška se dostavil na osobní jednání, kde si prohlédl plánované umístění a blíže popsal všechna důležitá specifika kalkulovaných materiálů. Klub se rozhodl sestavit střelnici svépomocí a tím ušetřil nemalé prostředky. Podle dohody měla být střelnice dodána ke koci dubna a následně měla proběhnout montáž.

Po ukončení hokejové sezóny a vyschnutí navazujících ploch bylo bezpodmínečně nutné vyrovnat zámkovou dlažbu v místě instalace. Zde patří veliký dík naší trenérské dvojici Jarda Parolek a Roman Muselík, kteří vše ve svém volném čase a zdarma během velikonočních svátků zvládli! I přes drobné zdržení v zinkovně bylo vše díky kamionu Pepy Haase 4. května v Brně naloženo a přivezeno do Moravské Třebové. K samotné montáži pak došlo o 2 dny později, tedy v sobotu 6. května za přítomnosti brigády socialistické práce, kterou tvořili: Kamil Přecechtěl, Libor Cach, Pepa Haas, Jarda Parolek a Borek Chlup. Bohužel díky drobné nepřesnosti, která vznikla ve výrobě, nebylo možné vše dokončit a proto kolem 15:00 hod všichni odjeli. Potřebné chybějící prvky byly doručeny dodavatelem na počátku 20. týdne a střelnice byla finálně dokončena 19. května 2023. Klubem byl stanoven provozní řád, který zahrnuje i péči o povrch tak, aby vše vydrželo co nejdéle. Celý projekt stál hokejový oddíl 380.000,- Kč včetně DPH.

Všichni věříme, že tato pěkná střelnice splní veškerá očekávání a poskytne další možnost individuálního rozvoje pro všechny hráče našeho hokejového oddílu.
Chci zde poděkovat všem, kteří se na realizaci jakkoli podíleli. Dělali to zdarma, ve svém volném čase a pro náš oddíl.

za HC Slovan Moravská Třebová Dalibor Chlup